Képzés

Tanulj úgy, mintha örökké élnél

Képzés

Tanulj úgy, mintha örökké élnél

A tanulással mindig többek lehetünk, és ha azt a települések, a közösségek fejlesztésében tudjuk kamatoztatni, akkor nagy eséllyel hihetjük, hogy sokat tettünk az itt élők helyben maradásáért, az életminőség, a komfortérzet javításáért,  a fiataljaink megtartásáért. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata számára fontos a folyamatos tanulás, az önfejlesztés, a tréning, a szakemberképzés. Célcsoportjaink, partnereink és munkatársaink számára rendszeresen szervezünk tréningeket, műhelymunkákat, szakmai továbbképzéseket.   

 

Falu- és tanyagondnoki képzés 

A 2021. óta a falu- és tanyagondnoki alapképzést a szolgáltatás helye szerint illetékes vármegyei önkormányzat látja el.   Az  egyes  szociális  szolgáltatásokat  végzők  képzéséről  és  vizsgakövetelményeiről  szóló 81/2004.  (IX.  18.)  ESzCsM  rendelet  lehetővé  teszi,  hogy amennyiben a képzés megtartásához nincs elegendő számú jelentkező, a vármegyei önkormányzat más vármegyei önkormányzattal közösen szervezze meg a képzést.
  
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata, Fejér Vármegye Önkormányzata, Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata, Veszprém Vármegye Önkormányzata, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye  Önkormányzata,  valamint  Pest  Vármegye Önkormányzata  a  falugondnoki  és  tanyagondnoki  képzés  közös  szervezéséről  döntött 2022-ben oly módon, hogy a képzést Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata bonyolítja le. 2021-22-ben két képzési helyszínen, Kecskeméten és Veszprémben volt képzésünk.
 

Településvezetői képzés

A települések életét meghatározó személyek, az úgynevezett kovászemberek képzést  kiemelkedően fontosnak tartjuk. Ennek érdekében polgármesterek, jegyzők, cégvezetők, nonprofit szervezetek tagjai, média képviselői, kulturális és fejlesztési szakemberek részére rendszerese nszervezünk képzéseket, melyek a következő tematikát követik: 

-        Az önkormányzati stratégiatervezés alapjai
-        A településfejlesztés alapjai
-        Lean Office
-        Csoportos döntéshozatal 
-        Együttműködés a civil szervezetekkel
-        Közösségi média Időgazdálkodás
-        Konfliktuskezelés

 

3D nyomtatás

Korunk technikai vívmányainak egyik jelentős eszköze lett a 3D nyomtató, melynek története a nyolcvanas évekre tehető. A háromdimenziós tárgyak gyártására alkalmas eszköz azóta is folyamatosan fejlődik. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata az identitást erősítő program keretében tűzte ki célul a fiatalok megszólítását, akik  a környezetre legjellemzőbb tárgyak elkészítésével sajátították el az ehhez szükséges számítógépes alapismereteket. Az oktatási tematika hozzájárult az élményalapú tanulási módszerek szélesebb körű alkalmazásához, melyben vármegyénk több száz diákja vehetett részt.

A csatolmányok között megtalálja az "Oktatási anyag a digitális technika megismertetésére, és alkalmazásának megtanítására" című tananyagot.


  

Polgármesteri fórum

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata hosszú évek óta megrendezi a vármegyei polgármesterek szakmai fórumát évente két alkalommal. Ez az az esemény, amikor a térség polgármesterei a legfontosabb aktualitásokról, sikeres gyakorlatokról, új trendekről kapnak információt és segítséget mindennapi vezetői munkájukhoz. Számunkra nagyon fontos a hely, ahol élünk: a saját házunk, az utcánk, a településünk és a vármegye egésze. Bács-Kiskun vármegye fejlesztését tűzték ki célul: látjuk magunk előtt a földből előtörő épületeket, a megújuló közterületeket, fejlődő gazdaságunkat. Bács-Kiskun megye az élen jár a fejlesztések terén, köszönhetően annak, hogy hosszú évek óta együtt tudunk gondolkodni, tervezni a települések első embereivel. A fórumok az együtt gondolkodásról, a közös célok kitűzéséről szólnak és azokról a kapcsolatokról, amelyek megkönnyítik a hétköznapok feladatainak megoldását. 
 

Kapcsolat

profile Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

call+36 30 141-0561

emailinfo@bacskiskun.hu

6000 Kecskemét Deák Ferenc tér 3

www.bacskiskun.hu
Több Kevesebb chevron down

Képzés hírei

chevron left
chevron right

Filmajánló

chevron left
event card

Itthon, Bács-Kiskunban

arrow
Bács-Kiskun Megye Önkormányzatának 2021-es, színvonalas imázsfilmje a Mi vármegyénkről, életünk, kultúránk, hagyományaink jövőt építő villanásaiból készült. 

event card

Talpra magyar!

arrow
Mi jut eszébe az utca emberének Petőfiről?

event card

Legújabb filmjeink

arrow
YouTube-csatornánk legújabb filmjei.

event card

Értéket adunk

arrow
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának térségi értékeket bemutató karácsonyi kisfilmje.

event card

Homokanimáció - sorozat

arrow
Lenyűgöző homokanimáció-sorozat, vármegyei történetekből. 

event card

Bács-Kiskun, a mi megyénk

arrow
Egy megye, mely színültig van ízzel, látnivalóval, élménnyel, igazi különlegességekkel és páratlan életérzéssel. 

event card

Meseföld - Csonka torony

arrow
Csengőd település keletkezésének legendája elevenedik meg a mesében.

event card

Bács-Kiskun vármegyei imázsfilm

arrow
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának imázsfilmje. A film az "érték, élmény, egészség" témakörére épít és vármegyei szereplők szemszögéből mutatja be a otthonunk látnivalóit, értékeit.

chevron right

Galériák

chevron left
event card

Testvérmegyék

arrow

event card

Ipari terület kialakítása Solton

arrow

Solt

event card

TOP - TOP Plusz projektek

arrow

event card

Vármegye-marketing

arrow

event card

Ünnepi közgyűlés

arrow

event card

Borbagoly - Nemesnádudvar

arrow

event card

Csatári Bálint Konferencia

arrow

event card

Meseföld élménybusz

arrow

chevron right

Könyveink

chevron left
event card

TOP-tarisznya

arrow
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a 2014-2020-as időszakra vonatkozóan elkötelezte magát amellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy mindaz, ami számunkra olyannyira fontos bővüljön és fejlődjön.

event card

Petőfivel utazom

arrow
Barangolj a költővel Bács-Kiskunban

event card

Értéktár 2. kötet

arrow
A Bács-Kiskun megyei értékek 1. című kiadvány folytatásában 109, újonnan listára került értéket mutatunk be.

event card

Meseföld 1.

arrow
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat első mesekönyve

event card

KLÍMAKÓDEX II.

arrow
A tudatos településfejlesztés

event card

Legendás út 2.

arrow
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának második legenda gyűjteménye

event card

Érték, élmény, egészség

arrow
Az Érték, Élmény, Egészség- Kincsek nyomában egy 60 oldalas, igényes turisztikai kiadvány, amely a vármegye értékeit hivatott bemutatni.

event card

Motívumok Bács-Kiskun Vármegyéből

arrow
A vármegyei értékmentő munka egyik büszkesége az a Motívumos könyv

chevron right

Turisztika

chevron left
event card

Szabadszállás Helyőrségi Honvédtalálkozó

arrow

Szabadszállás

event card

A TABDI PÉK-TÓ

arrow

Tabdi

event card

Bócsator, azaz Böllértalálkozó

arrow

Bócsa

event card

Fokhagyma Fesztivál és Gasztronómiai Verseny

arrow

Bátya

event card

Bugaci Marhahúsból készült ételek

arrow

Bugac

event card

Vízitúra megállóhely a Meszesi Duna-parton

arrow

Kalocsa

event card

Gedeon Tanya Panzió

arrow
A Gedeon Tanya a történelmi bugaci puszta szívében, a Kiskunsági Nemzeti Park határán található.

event card

Rózsaberek tanösvény

arrow

Kecel

chevron right

Értékeink

chevron left
event card

Móra Ferenc Emlékház - Móra ház

arrow
Hosszú időn át úgy élt a köztudatban, hogy Móra Ferenc a Daru utcában született. A régi Daru utcai kis parasztházat még az 1900-as évek elején lebontották, helyére polgári ízlésű házat építettek, majd emléktáblát helyeztek el rajta a város híres szülöttje tiszteletére. 

Kiskunfélegyháza

event card

Kossuth Lajos kiskunfélegyházi díszpolgárságát megköszönő saját kezűleg írt levele, amely egyedülálló Magyarországon

arrow
A kiskunfélegyházi tartózkodásának bizonyítékaként őrzik a Duttyán vendégfogadóból származó nyugtát, amelyen a kocsmáros felsorolta az elfogyasztott ételek, italok árát és a kísérő szolgák ebédjét is.

Kiskunfélegyháza

event card

"Az egész töredéke és a töredékek egésze" című Petőfi-kárpit

arrow
A XXI. században ritka művészi összefogással és alkotói konszenzussal készült mű garantált színvonalú, Petőfi szülővárosához tervezett, egyedi, tartalmas és esztétikus vonzerőt jelent.

Kiskőrös

event card

Veránka-sziget

arrow
Veránka nem csak országos, hanem nemzetközi hírű településrésze Érsekcsanádnak. 

Érsekcsanád

event card

Csiperó Fesztivál

arrow
A kecskeméti civil szervezet, az Európa Jövője Egyesület 1990. szeptember 29-én azzal a céllal alakult, hogy a kecskeméti nebulókat megismerteti európai kortársaikkal a gyermektalálkozók során. Az alapötlet egyszerű volt: a kontinens országaiból gyermekeket hívnak meg, akiket kecskeméti iskolák látnak vendégül. 

Kecskemét

event card

Tompai Szent Anna Templom, Rédl kastély és park

arrow
A Tompai Szent Anna templom, valamint a Rédl kastély és park felvirágoztatása báró Rédl Béla nevéhez köthető, aki miután 1851-ben megörökölte a birtokot, kastélyát átépíttette és oldalszárnyakkal bővíttette, Gerster Károly és Kauser Lipót építészek tervei alapján. 

Tompa

event card

Helvéciai Bagolyvár

arrow
A Kecskeméttől 7 km-re lévő település Wéber Ede svájci tanárnak, földbirtokosnak köszönhetően jött létre, s az ő végakaratából kapta a Helvécia nevet. (Helvetia Svájc latin neve.) A vasútállomás közelében a Trieszt mellett álló Miramare-kastély mintájára építette fel lakóházát, melyet Székely Ödön tervezett neoromantikus stílusban. A lovagvárat idéző műemlék épületet a népnyelv Bagolyvárként emlegeti.

Helvécia

event card

Tanyacsárda

arrow
A Budapesttől 71 km-re, Lajosmizse határában található az Öreg Tanyacsárda, amely csaknem négy évtizede fogadja vendégeit. A faházas büféként indult vendéglátóhely mára hazánk egyik leghíresebb étterme. Hírét már messze viszik az ország minden tájáról érkező hazai, és a külföldi vendégek. 

Lajosmizse

chevron right

Események

Design by WEBORIGO