Képzés

Tanulj úgy, mintha örökké élnél

Képzés

Tanulj úgy, mintha örökké élnél

A tanulással mindig többek lehetünk, és ha azt a települések, a közösségek fejlesztésében tudjuk kamatoztatni, akkor nagy eséllyel hihetjük, hogy sokat tettünk az itt élők helyben maradásáért, az életminőség, a komfortérzet javításáért,  a fiataljaink megtartásáért. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata számára fontos a folyamatos tanulás, az önfejlesztés, a tréning, a szakemberképzés. Célcsoportjaink, partnereink és munkatársaink számára rendszeresen szervezünk tréningeket, műhelymunkákat, szakmai továbbképzéseket.   

 

Falu- és tanyagondnoki képzés 

A 2021. óta a falu- és tanyagondnoki alapképzést a szolgáltatás helye szerint illetékes vármegyei önkormányzat látja el.   Az  egyes  szociális  szolgáltatásokat  végzők  képzéséről  és  vizsgakövetelményeiről  szóló 81/2004.  (IX.  18.)  ESzCsM  rendelet  lehetővé  teszi,  hogy amennyiben a képzés megtartásához nincs elegendő számú jelentkező, a vármegyei önkormányzat más vármegyei önkormányzattal közösen szervezze meg a képzést.
  
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata, Fejér Vármegye Önkormányzata, Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata, Veszprém Vármegye Önkormányzata, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye  Önkormányzata,  valamint  Pest  Vármegye Önkormányzata  a  falugondnoki  és  tanyagondnoki  képzés  közös  szervezéséről  döntött 2022-ben oly módon, hogy a képzést Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata bonyolítja le. 2021-22-ben két képzési helyszínen, Kecskeméten és Veszprémben volt képzésünk.
 

Településvezetői képzés

A települések életét meghatározó személyek, az úgynevezett kovászemberek képzést  kiemelkedően fontosnak tartjuk. Ennek érdekében polgármesterek, jegyzők, cégvezetők, nonprofit szervezetek tagjai, média képviselői, kulturális és fejlesztési szakemberek részére rendszerese nszervezünk képzéseket, melyek a következő tematikát követik: 

-        Az önkormányzati stratégiatervezés alapjai
-        A településfejlesztés alapjai
-        Lean Office
-        Csoportos döntéshozatal 
-        Együttműködés a civil szervezetekkel
-        Közösségi média Időgazdálkodás
-        Konfliktuskezelés

 

3D nyomtatás

Korunk technikai vívmányainak egyik jelentős eszköze lett a 3D nyomtató, melynek története a nyolcvanas évekre tehető. A háromdimenziós tárgyak gyártására alkalmas eszköz azóta is folyamatosan fejlődik. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata az identitást erősítő program keretében tűzte ki célul a fiatalok megszólítását, akik  a környezetre legjellemzőbb tárgyak elkészítésével sajátították el az ehhez szükséges számítógépes alapismereteket. Az oktatási tematika hozzájárult az élményalapú tanulási módszerek szélesebb körű alkalmazásához, melyben vármegyénk több száz diákja vehetett részt.

A csatolmányok között megtalálja az "Oktatási anyag a digitális technika megismertetésére, és alkalmazásának megtanítására" című tananyagot.


  

Polgármesteri fórum

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata hosszú évek óta megrendezi a vármegyei polgármesterek szakmai fórumát évente két alkalommal. Ez az az esemény, amikor a térség polgármesterei a legfontosabb aktualitásokról, sikeres gyakorlatokról, új trendekről kapnak információt és segítséget mindennapi vezetői munkájukhoz. Számunkra nagyon fontos a hely, ahol élünk: a saját házunk, az utcánk, a településünk és a vármegye egésze. Bács-Kiskun vármegye fejlesztését tűzték ki célul: látjuk magunk előtt a földből előtörő épületeket, a megújuló közterületeket, fejlődő gazdaságunkat. Bács-Kiskun megye az élen jár a fejlesztések terén, köszönhetően annak, hogy hosszú évek óta együtt tudunk gondolkodni, tervezni a települések első embereivel. A fórumok az együtt gondolkodásról, a közös célok kitűzéséről szólnak és azokról a kapcsolatokról, amelyek megkönnyítik a hétköznapok feladatainak megoldását. 
 

Kapcsolat

profile Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

call+36 30 141-0561

emailinfo@bacskiskun.hu

6000 Kecskemét Deák Ferenc tér 3

www.bacskiskun.hu
Több Kevesebb chevron down

Képzés hírei

Filmajánló

chevron left
event card

Meseföld - Gólyacsősz

arrow
Hogy kerül gólya Izsák város településének címerébe? A Gólyacsősz ezt meséli el.

event card

No sugar- A hegyek közt

arrow
Különleges dalhoz, különleges klip dukál. Vajon mit üzen Petőfi korunk emberének? Erre kereste a választ az erdélyi No Sugar zenekar, amikor megzenésítette Petőfi: A hegyek közt c. versét.

event card

Itthon, Bács-Kiskunban

arrow
Bács-Kiskun Megye Önkormányzatának 2021-es, színvonalas imázsfilmje a Mi vármegyénkről, életünk, kultúránk, hagyományaink jövőt építő villanásaiból készült. 

event card

Homokanimáció - sorozat

arrow
Lenyűgöző homokanimáció-sorozat, vármegyei történetekből. 

event card

Petőfi örök

arrow
200 éve született Petőfi Sándor,  s ezalatt a jó néhány esztendő alatt bizony elég sok minden megváltozott. 

event card

Bács-Kiskun vármegyei imázsfilm

arrow
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának imázsfilmje. A film az "érték, élmény, egészség" témakörére épít és vármegyei szereplők szemszögéből mutatja be a otthonunk látnivalóit, értékeit.

event card

Borba zárt napfény

arrow
A kisfilm a borok világába kalauzolja el a nézőit, a vármegyei borászatok bemutatásával.

event card

Legújabb filmjeink

arrow
YouTube-csatornánk legújabb filmjei.

chevron right

Galériák

chevron left
event card

Csapadékvíz elvezetés Ordason

arrow

Ordas

event card

Petőfi 200

arrow

event card

Vármegye-marketing

arrow

event card

Klímánk

arrow

event card

Vármegyei értékeink

arrow

event card

Csatári Bálint Konferencia

arrow

event card

Borbagoly - Nemesnádudvar

arrow

event card

Identitásfejlesztés

arrow

chevron right

Könyveink

chevron left
event card

Barangolás a Duna-Tisza közén

arrow
Bács-Kiskun vármegye természeti értékei: kalandok a homok és a szik birodalmában

event card

Hiszem, teszem

arrow
Az elmúlt öt év Bács-Kiskun megye polgármestereinek szemével

event card

A jelen és a jövő vállalkozásai (Klíma kódex3)

arrow
A klímaváltozás és annak rendkívül káros hatásai nem csak a jövő nemzedékét fenyegetik - a probléma a mai kor emberének életébe is begyűrűzött és negatívan befolyásolja azt.  

event card

Értéktár 2. kötet

arrow
A Bács-Kiskun megyei értékek 1. című kiadvány folytatásában 109, újonnan listára került értéket mutatunk be.

event card

Borba zárt napfény

arrow
A Duna Borút projekt keretében készült el ez a borturisztikai kiadvány és térkép, amely bemutatja a megyei és határon túli borászatokat

event card

TOP-tarisznya

arrow
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a 2014-2020-as időszakra vonatkozóan elkötelezte magát amellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy mindaz, ami számunkra olyannyira fontos bővüljön és fejlődjön.

event card

A tudatos településfejlesztés (Klíma kódex2)

arrow
A klímaváltozás és annak rendkívül káros hatásai nem csak a jövő nemzedékét fenyegetik - a probléma a mai kor emberének életébe is begyűrűzött és negatívan befolyásolja azt.  

event card

Értéktár 1. kötet

arrow
A kiadványban bemutatásra kerülnek a megyénkhez köthető hungarikumok és nemzeti értékek, és ezt követően azok a megyei értékek, amelyek 2015. május végéig a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba felvételt nyertek. 

chevron right

Turisztika

chevron left
event card

Sóstó és Sóstói parkerdő Kiskunhalas

arrow

Kiskunhalas

event card

Jászszentlászlói Kalmár-erdő TT

arrow

event card

Ősi ösvény

arrow

Császártöltés

event card

Lófogó Tanya

arrow

Szabadszállás

event card

Ladánybene helyi jelentőségű védett területei

arrow

event card

Aranykor Wellness és Termálfürdő Ballószög

arrow

Ballószög

event card

Gedeon Tanya Panzió

arrow
A Gedeon Tanya a történelmi bugaci puszta szívében, a Kiskunsági Nemzeti Park határán található.

event card

Kerekegyháza helyi jelentőségű védett területei

arrow

chevron right

Értékeink

chevron left
event card

Bajai halászlé

arrow
A bajai halászlét legkorábban Hevesi Lajos 1872-ben megjelent Jelky András kalandjai című könyvében említi meg: a híres bajai vándor szabólegény, Jelky is tudott halászlét főzni. 

Baja

event card

Szántó Piroska Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész életműve

arrow
Szántó Piroska festő, grafikus, író 1913. december 7-én született Kiskunfélegyházán.

Kiskunfélegyháza

event card

Dunapataj, Jókai u. 8. lakóház és kovácsműhely

arrow
A Dunapatajon található lakóház és a hozzátartozó kovácsműhely még a 19. század elején épült, s hűen tükrözi a helyi paraszti réteg életkörülményeit. 

Dunapataj

event card

Tiszaalpári Árpád-kori falurekonstrukció

arrow
Teljes falurekonstrukció Magyarországon jelenleg csak Tiszaalpáron, az alpári földvár szomszédságában látható. A felépített falurészlet két gazdasági egységet alkot, ahol a mindennapi élet, illetve az állattartás építményei láthatók.

Tiszaalpár

event card

Kiskőrösi-turjános természetvédelmi terület (Szücsi-erdő és az általa körbezárt rétek)

arrow
A Szücsi erdő az Alföldön őshonos éger-kőrises láperdők és rétek váltakozásából áll. Az erdő és a rét hasonló összetétele Magyarországon nem lelhető fel máshol. 

Kiskőrös

event card

1987-es Lakiteleki Sátor és a Lakiteleki Találkozó, valamint a „Lakiteleki Gondolat” hagyománya

arrow
Az 1979-es Fiatal Írók Lakiteleki Találkozója Illyés Gyula részvételével, az 1985-ös lakiteleki Antológia-est után zajlott, 1987. szeptember 27-én Lezsák Sándor lakiteleki házának udvarán fölállított lakodalmas sátorban „A magyarság esélyei” címmel. 

Lakitelek

event card

Tartós szegfű tanösvény

arrow
E ritka növény - bár hosszan virágzik - mégis a régi időkben kevesen tudtak létezéséről és csodálhatták meg szépségét. Jellemzői közé tartozik, hogy nyúlánk termetű, 20-50 cm magasra nő, hamvas szürke növény. 

Kiskunmajsa

event card

Univer Erős Pista

arrow
A Piros Arany után a második legkedveltebb paprika készítmény a hazai piacon. Különlegessége, hogy durvára darált paprikát tartalmaz, így a termék íze mellett annak esztétikai értéke is szerepet kap. 

Kecskemét

chevron right

Események

Design by WEBORIGO