A MI PETŐFINK

Válogatott Petőfi versek végzős diákjainknak

A MI PETŐFINK

Válogatott Petőfi versek végzős diákjainknak

Itt olvasható

 

A Bács-Kiskun megyei költőóriás legismertebb verseit minden magyar kívülről fújja – és ez nem az „iskolai kötelezők”, sokkal inkább a költői zsenialitás számlájára írandó. De hogy hogyan tudott a mai napig hatóan aktuális maradni? Talán a csorbíthatatlan hitelessége az, ami halhatatlanná teszi. Nem véletlen, hogy Petőfi Sándor kora véleményvezére volt: egy olyan példakép, aki nem csak szavakkal, de tettekkel is lelkesített és befolyásolt. Üzenetei pedig a mai napig érvényesek és tanulságosak, csak nyitott szívvel kell hozzájuk fordulnunk. 

Mi, Bács-Kiskun megyeiek talán még ennél is elfogultabbak lehetünk Petőfivel, hiszen itt született, köztünk járt, az Alföldön érezte igazán szabadnak magát. Ezért külön örömünkre szolgál, hogy a bicentenárium kapcsán megszülethetett ez a különleges, kifejezetten vármegyei fókuszú Petőfi-kötet.

A kötetet díszítő motívumai is különlegessé teszik, hiszen az apró illusztrációk egy egyedülálló gyűjteményből kerültek ki, amely szintén a vármegyei önkormányzat kiadványa. Külön öröm, hogy a vármegyei verseket tartalmazó könyvet kalocsai, kiskőrösi, hartai, kiskunfélegyházi és kecskeméti motívumok teszik színesebbé. 

Design by WEBORIGO