VISSZATEKINTŐ

AUGUSZTUS

Augusztusban fontos események sora követte egymást. Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács, amely a térségi együttműködés megteremtését segíti elő.

Megtartottuk Kunszentmiklóson, Kiskőrösön és Drágszélen identitás táborainkat, melyek keretében a kirándulásoknak, a kézműves foglalkozásoknak köszönhetően 15-15 gyerek ismerhette meg jobban megyénk értékeit.

A megye kenyeréhez az előző hónapban 50 településről érkezett búza, melyet augusztusban megőröltünk. Ebből készült el a megye kenyere, melyet Dunapatajon a Szelidi-tó partján az államalapítás ünnepén kóstolhattak meg a jelenlévők. A Tiszta Szívvel program keretében elvittük az István a király rockoperát Dunapatajra és Ballószögre.

Augusztusban bemutatkozott az ország egyetlen működő szélmalma Felsőszentivánon.

Ebben a hónapban a megyei ösztöndíj újabb felhívása jelent meg négy konzorciumban. Az alábbi településekről vártuk a pályázatokat: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass, Drágszél, Dunapataj, Dunavecse, Harta, Homokmégy, Miske, Solt.

További híreink

Kiskőrös

2024. 06. 23.

Kiskőrösi lány lett Magyarország Szépe

A kiskőrösi Katzenbach Andrea nyerte a Miss World Hungary Magyarország Szépe versenyt! A 23 éves, kiskőrösi közgazdász, grafikus és webdesigner végzettségű győztes egy éven át viselheti a Magyarország Szépe címet, és képviselheti az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn.

2024. 06. 23.

[ Kiskőrös ]

2024. 06. 20.

Ők képviselik a nemzetiségeket Bács-Kiskunban

Csütörtökön a kecskeméti Megyeházán vehették át megbízóleveleiket a vármegyei nemzetiségi önkormányzati képviselők dr. Jobbágy Lajostól, a Bács-Kiskun Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökétől.

2024. 06. 20.

2024. 06. 19.

Átvették megbízólevelüket a vármegyei képviselők

A Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlésbe bekerült képviselők kedden a kecskeméti Megyeházán vehették át megbízóleveleiket dr. Jobbágy Lajostól, a Bács-Kiskun Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökétől.

2024. 06. 19.

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

Design by WEBORIGO