VISSZATEKINTŐ

NOVEMBER​​​​​​​

Novemberben megyénk számos útjának felújításáról döntött a kormány. A döntés nyomán megújuló utak révén Bács-Kiskun megye közlekedési infrastruktúrája is nagyfokú korszerűsödésen fog keresztülmenni a következő két esztendőben.  Bács-Kiskun megye részéről Bócsa, Bugac, Csólyospálos, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Izsák, Jakabszállás, Jászszentlászló, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Kömpöc, Kunszállás, Lakitelek, Móricgát, Orgovány, Szank, Tiszaalpár, Tiszaug települések kerültek be a programba, valamint Kecskemét, Törökfái, Solt, Soltvadkert, Kiskőrös, Kecel, Kiskunhalas Dunavecse, Kalocsa, Dunapataj, Harta és a térségbeli települések lakóinak biztonságosabb közlekedését teszi lehetővé a fejlesztés.

Megalakult a Bács-Kiskun Megyei Petőfi Emlékbizottság, hiszen a megyei közgyűlés szeptemberi ülésén úgy döntött, hogy létrehozza bizottságot, valamint kezdeményezi és javasolja, hogy Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulóján, 2022. szeptember 1-jétől 2023. augusztus 31-ig emlékévet tartsanak az egész országban.

Elindítottuk a Zöld Megyeháza programot, melynek keretében a megyeháza dolgozóit a kerékpározásra ösztönöztünk.  Ezentúl két új kerékpár szolgálja majd a ház dolgozóit.

Több megyei kerékpárút fejlesztése fejeződött be novemberben. Elkészült a „Bács-Kiskun Megyei Kerékpáros stratégia". A dokumentum intézkedéseket fogalmaz meg az ország és a megye azon hosszú és középtávú irányvonalaihoz, terveihez igazodva, melyek célja a látogatószám, a tartózkodási idő és a turisztikai költés növelésének elérése.

Elkészült az „EuroVelo 13 nemzetközi kerékpáros útvonal Bács-Kiskun megyei szakaszának fejlesztési stratégiája" is, amely az Eurovelo 13 kerékpáros útvonal turisztikai felmérésekre, kutatásokra, kimutatásokra alapozott fejlesztési koncepciója és irányt kíván mutatni a kerékpáros-barát infrastruktúrafejlesztés és kerékpáros turizmus fejlesztésében érdekelt szereplők számára.

Családbarát munkahely lesz a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal, hiszen egy novemberben elnyert pályázatának köszönhetően lehetőség nyílik a hivatal egyik irodáján belül egy gyermek játszósarok kialakítására, ahol igazi gyerekbarát környezet várja a kollégák csemetéit, valamint papa-mama-baba bringákat is beszereznek, hogy megoldják a gyermekek gyors és biztonságos közlekedését a városon belül. A tervek szerint egy stressz levezető szobát is kialakítanak a hivatalban, melyben sporteszközök állnak majd a dolgozók rendelkezésére. Jövőre pedig egy élményekkel gazdag gyermeknapot is szerveznek a munkatársak apróságainak, melyet Bács-Kiskun megye egyik természetvédelmi vagy kiemelt turisztikai értékű területén terveznek megtartani.

A megyei önkormányzat pályázatot nyújtott be kábítószer-probléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítására továbbá a megyei szintű koordináció megerősítésére.

A VISEGRAD GRANTS pályázatot is benyújtottuk „Jó gyakorlat csere a V4 országokban a regionális energetikai és klímatervek innovatív fejlesztésére” címmel.

További híreink

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO