Kerekdombi Termálfürdő

Kerekdomb közigazgatásilag Tiszakécskéhez tartozik. A településhez tartozó Kerekdomb jelentőségét az itt található víz adja, mely ásványvíz és gyógyvízminősítéssel is rendelkezik.

Kerekdombi Termálfürdő

Kerekdomb közigazgatásilag Tiszakécskéhez tartozik. A településhez tartozó Kerekdomb jelentőségét az itt található víz adja, mely ásványvíz és gyógyvízminősítéssel is rendelkezik.

A kerekdombi ásványvíz az ország első palackozott ásványvizei között volt a 70-es években. Az évtizedek óta működő Kerekdombi termálfürdő gyógymedencéi ugyanolyan összetételű, de különböző hőfokú termálvízzel vannak megtöltve. A kutakból feltörő víz hőmérséklete 62 °C, a víz minősítése alkálihidrogénkarbonátos hévíz. A fürdő vize elsődlegesen a mozgásszervi és kopásos (degeneratív) ízületi betegségekben szenvedők számára kedvező. Kiváló lazító, fájdalomcsillapító hatása miatt megkönnyíti az ízületek kimozgatását és a vizenyők eltávolítását. Ezen túl felhasználása több célra is alkalmas: gyulladáscsökkentő hatású, kismedencei gyulladások, nőgyógyászati és urológiai betegségben szenvedők gyógyulásában nyújt kitűnő segítséget. Csont és ízületi műtétek után az eredeti funkciók helyreállítása céljából is kiváló javallatnak minősül. A vizek hőmérséklete elsősorban a vérkeringésre hat, vérnyomáscsökkentő hatású.

A fürdő szolgáltatásai közé tartozik a 2 db termál gyógymedence, az úszómedence, a két részből álló gyermekmedence (ovis pancsoló és gyermek kalandmedence) és a kagyló alakú élménymedence. Ennek az egyedi és meghatározó látványeleme a medence közepén kagylógyöngyöt imitáló ponyvafedés, melyet színes fénnyel van megvilágítva. Itt még kényezteti a vendégeket a pezsgőpadok, a pezsgőágyak, a buzgárok és a dögönyözők. A szaunaházban helyezkedik el a finn és aromaszauna, az infra szauna, a sókamra, a különféle masszírozók, a szolárium, a wellnessbár, a hideg vizes csobbanó medencék és egy nagyméretű pezsgőmedence. Egyedi termékünk a kuriózumként szolgáló önálló rönkszauna, ami fával fűthető, belső elrendezésében körben futó padokkal. A befogadó képessége 45-50 fő.

A fürdőben elkülönülten, de egymásra épülve jelennek meg az egyes funkciók lehetővé téve, hogy a kisgyermekes családok és természetesen a nagyszülők az unokáikkal egymás mellett tölthessék kellemesen az időt. A gyermekbarát szolgáltatás az ovis medence kedves élményeleme az árnyékban elhelyezett vizisün és az elefántcsúszda. A gyermek kalandmedencében található a tető alatti galérián induló vizes csúszda és az állandó vízfolyású rámpacsúszda. A légkondicionált gyerek játszószoba a praktikusan kialakított pelenkázóval is a pihenni vágyók kényelmét szolgálja. A kültéri fajátékokkal kialakított füves játszótér mászókával és sokféle hintával várja a gyerekeket.

Itt található az ország legnagyobb Kneipp-ligete, ahol a száraz ösvény 140 méter hosszú a legkülönfélébb járófelületekkel. A vizes része is különböző járófelülettel kialakított terápiás közlekedő medencékben a végtagok reflexológiai és hőmérsékleti ingerlésére hideg-melegvizes taposók, hideg-melegvizes karmedencék használatára van lehetőség. A séta levezetéseként a párakapukon áthaladva lehet a nyári kánikulát kellemesebbé tenni. A Kneipp-ligetet a botanikus fűszerpark szegélyezi, melyben igen sok fűszer- és gyógynövénnyel a kitáblázott ismertetőkön keresztül ismerkedhet a vendég. Itt helyezkedik el még a szabadtéri fittness park, melyben a legkülönfélébb eszközök találhatók: karizom erősítő, függeszkedő, kültéri masszázs, derékmozgató, lovagló, elliptikus sétáló, hasizompad és lábizom-erősítő. A fürdő hátsó részén található a multifunkciós homokos labdajáték pálya, a kosárlabda pálya és a hálóval elkerített szabadtéri teniszpálya, ami izületbarát burkolattal ellátott.

Kapcsolat

6060 Tiszakécske Kerekdomb 1

Több Kevesebb chevron down

Kapcsolódó értékeink

chevron left
event card

Zsigóné Kati népi iparművész alkotói munkássága

arrow
Zsigóné Kati népi iparművész, tojásfestő művész Kecskeméten született, ahol a mai napig él és munkálkodik. Számára az igazi boldogságot az alkotás öröme, a hagyományok ápolása és a tanítás jelenti. 

Kecskemét

event card

Zsidó temető

arrow
A zsidók jelenléte Tasson a XVI. századig vezethető vissza. A környék legrégebbi hitközsége volt a tassi, utolsó zsinagógájuk 1834-ben épült.

Tass

event card

Volt Latinovits Endre Kúria

arrow
A kastélyt Latinovits Miklós építette 1800-ban, majd a későbbiekben Latinovits Pál, majd Latinovits Endre tulajdonába került. Érdekessége, hogy alatta nagy kiterjedésű pincerendszer található. 

Bácsborsód

event card

Vargáné Bodor Judit paszománykészítő tevékenysége

arrow
Vargáné Bodor Judit munkásságával egy régi mesterséget keltett életre Lakiteleken. Paszománykészítő tevékenysége igen ritka, kevesen vannak hazánkban, akik ezzel a szakmával foglalatoskodnak. 

Lakitelek

event card

Vadkerti-tó

arrow
A mintegy 75 hektár nagyságú, vízcsepp alakú tó északnyugaton elkeskenyedik, a déli részen pedig kiszélesedik, a tó fenekét laza és finom szemcsés iszap borítja. Vizének kémiai összetétele jótékony hatással van a reumatikus bántalmak enyhítésére. 

Soltvadkert

event card

Uszódi táncok – Uszódi Gubbantós

arrow
Uszód községben nagy múltra tekint vissza a hagyományőrzés, melyről kevés írásos dokumentum maradt fenn, de a régi nóták és tánclépések nemzedékről nemzedékre szállnak.

Uszód

event card

Uszódi népviselet

arrow
A múlt században Uszódon a népviselet nagy divatnak örvendett. Napjainkban már inkább csak az idősebb korosztályra jellemző, hogy hordja a régmúlt hagyományait idéző ruhákat. 

Uszód

event card

Uszódi kézi hímzés

arrow
Az uszódi kézi hímzés szín- és formavilága hasonlít ugyan a kalocsai hímzéshez, mégis eltér attól. Ez adja egyediségét, amely kifejezetten a településre jellemző.

Uszód

chevron right

Hírek

chevron left
chevron right

Turisztika

chevron left
event card

Equipuszta Lovasfarm

arrow

Tiszakécske

event card

Ókécskei Közösségi Ház

arrow

Tiszakécske

event card

Barack Thermal Resort

arrow
A hely, aminek lelke van

Tiszakécske

event card

Tiszakécskei vízitúra megállóhely

arrow

Tiszakécske

chevron right
Design by WEBORIGO