Szelidi-tó Dunapataj

Dunapataj - Kalocsai járás

Sajátos vízösszetételű, gyógyhatású, kellemesen selymes hatású vize van az 5 km hosszú és 200 m széles, kerékpárral körbejárható szikes tónak. A tó és környezete természetvédelmi terület, amit a Kékmoszat tanösvény mutat be. A tó körül kiépült üdülőterület nyaralói, stégei sok helyi és távoli lakos pihenését, fürdőzését, horgászatát szolgálják. A hazai állóvizekben élő összes halfaj megtalálható a tóban, ezért színes halállománnyal télen-nyáron várja a horgászokat. A Szittyó tér és környéke, valamint az Árnyas Kemping területe több rendezvény és fesztivál helyszíne.

Horgászható halfajok: harcsa, csuka, süllő, pontyfélék, keszegfélék.

Megközelíthető az 51-es útról,

Dunapatajtól 3 km-re

Több Kevesebb chevron down

Ajánlataink

chevron left
event card

Szelidi-tó Dunapataj

arrow

Dunapataj

event card

Dunapataji pacalpörkölt

arrow

Dunapataj

chevron right

Kapcsolódó eseményeink

chevron left
chevron right

Értékeink

chevron left
event card

A dunapataji pacalpörkölt-főzés hagyománya

arrow
A dunapataji pacalfőzés gyökerei a XX. század első évtizedeire vezethetők vissza. Ekkor a lakodalmakban az ágyvitelnél segítőket vendégelték meg pacallal. (Ebben kockázott marhahús is volt akkoriban.) 

Dunapataj

event card

A Szelidi-tó és természeti környezete

arrow
A Kalocsai-síkságon Dunapataj–Kalocsa–Miske–Hajós között egészen szabályos, félkör alakú, a holocén korban lefűződött, később feltöltődött morotvák mélyednek. 

Dunapataj

event card

A dunapataji Duna-szakasz természeti környezete

arrow
Gyönyörű szigetvilág húzódik a Duna bal partján Harta, Dunapataj és Ordas határában, mely az első érintetlen szigetsor a folyó alsó részén Budapesttől délre. 

Dunapataj

event card

Dunapataj 1919-es hőseinek vértanúsága, és emlékművük

arrow
A tanácsköztársaság ellen történt megmozdulások, ezen belül a Duna-melléki ellenforradalomként emlegetett népfölkelés okai és eseményei már viszonylag jól ismertek. 

Dunapataj

chevron right
Design by WEBORIGO