Polyák Borászat Szent Vince Pincészete

A borászat és a pincészet településmarketing, illetve turisztikai szempontból is kiemelkedő jelentőségű.

Polyák Borászat Szent Vince Pincészete

A borászat és a pincészet településmarketing, illetve turisztikai szempontból is kiemelkedő jelentőségű.

Polyák Mátyás gyermekkorának nagy részét édesapja mellett, a helyi szőlészetben töltötte, s már ekkor szeretett az ültetvényeken tevékenykedni. Később, - már elismert vállalkozóként - régóta dédelgetett álmát valósította meg azzal, hogy 1983-ban elkezdett saját, házi bort készíteni. Kihívásnak érzi a termelést Kunszálláson, hiszen itt több mint 20 éve, hogy kivágták a helyi nagyüzemi szőlőültetvényeket, így újra életre kellett keltenie a termesztést. Minőségi fajtákat ültetett, melynek hamar meg is lett a gyümölcse, hiszen kiváló ízvilágú borok születtek. A borászati üzemet egy 25 m hosszú boralagút köti össze a látványteremmel, melynek különlegessége egy szentély, ahol Szent Vince bronz szobra látható, melyet Rétfalvi Sándor szobrászművész alkotott. 

Kapcsolat

6115 Kunszállás Szent Vince utca 1.

Több Kevesebb chevron down

Kapcsolódó értékeink

chevron left
event card

Zsigóné Kati népi iparművész alkotói munkássága

arrow
Zsigóné Kati népi iparművész, tojásfestő művész Kecskeméten született, ahol a mai napig él és munkálkodik. Számára az igazi boldogságot az alkotás öröme, a hagyományok ápolása és a tanítás jelenti. 

Kecskemét

event card

Zsidó temető

arrow
A zsidók jelenléte Tasson a XVI. századig vezethető vissza. A környék legrégebbi hitközsége volt a tassi, utolsó zsinagógájuk 1834-ben épült.

Tass

event card

Volt Latinovits Endre Kúria

arrow
A kastélyt Latinovits Miklós építette 1800-ban, majd a későbbiekben Latinovits Pál, majd Latinovits Endre tulajdonába került. Érdekessége, hogy alatta nagy kiterjedésű pincerendszer található. 

Bácsborsód

event card

Vargáné Bodor Judit paszománykészítő tevékenysége

arrow
Vargáné Bodor Judit munkásságával egy régi mesterséget keltett életre Lakiteleken. Paszománykészítő tevékenysége igen ritka, kevesen vannak hazánkban, akik ezzel a szakmával foglalatoskodnak. 

Lakitelek

event card

Vadkerti-tó

arrow
A mintegy 75 hektár nagyságú, vízcsepp alakú tó északnyugaton elkeskenyedik, a déli részen pedig kiszélesedik, a tó fenekét laza és finom szemcsés iszap borítja. Vizének kémiai összetétele jótékony hatással van a reumatikus bántalmak enyhítésére. 

Soltvadkert

event card

Uszódi táncok – Uszódi Gubbantós

arrow
Uszód községben nagy múltra tekint vissza a hagyományőrzés, melyről kevés írásos dokumentum maradt fenn, de a régi nóták és tánclépések nemzedékről nemzedékre szállnak.

Uszód

event card

Uszódi népviselet

arrow
A múlt században Uszódon a népviselet nagy divatnak örvendett. Napjainkban már inkább csak az idősebb korosztályra jellemző, hogy hordja a régmúlt hagyományait idéző ruhákat. 

Uszód

event card

Uszódi kézi hímzés

arrow
Az uszódi kézi hímzés szín- és formavilága hasonlít ugyan a kalocsai hímzéshez, mégis eltér attól. Ez adja egyediségét, amely kifejezetten a településre jellemző.

Uszód

chevron right

Hírek

chevron left
chevron right
Design by WEBORIGO