Újra dübörgött a rock Szabadszálláson

két folyó közt szabadidő

A korábban Szabadszállási Amatőr Rockfesztivál elnevezésű két napos rendezvény egyedi, különleges hangulata miatt a "Kiskunsági Woodstock" becenevet kapta. Ez egy vidéki, családias fesztivál, amit idén a régi lelkesedéssel és új erőbedobással folytattak június utolsó péntekén, Szabadszállási Rockfesztivál néven.

A fesztiválnak Szabadszállás tágas vásártere biztosított helyet. A terület középpontjában egy kupac szénával töltött zsák, rajta heverésző rockerek, nekifutásból beleugráló gyerekek, anyuka babakocsival, öreg rocker motoron, cigit kéregető punk lány, sorállás sörért. Azonnal beszippant a fesztiválhangulat. Lazulni, enni, inni a színpadtól távolabb eső, nagy fedett helyen, kulturált körülmények között lehetett. Hátul szépen sorakoztak a szintén rendszeresen tisztán tartott mobil illemhelyek. Mindennek megvolt a helye, ahogy kell.

 


 A folyadék és táplálékbevilelről a helyi kitelepült fogadó jóvoltából gondoskodhattunk. Az időt csocsóval, pingponggal, airsoft próbálgatással, zsákon heverészéssel lehetett elütni. A gyerekeket vattacukor, popcorn és arcfestés várta.  A kétnapos fesztiválon természetesen sátorozni is lehetett, a tisztálkodásról pedig a tűzoltók is gondoskodtak: https://www.facebook.com/szarfeszt/videos/1123852338572436


 
Kaldenekker Feri, a szombaton fellépett KIES zenekar gitárosa már a 7 éves szünet előtti időszakban is részt vett az akkori Szabadszállási Amatőr Rockfesztiválon. Elmondta, mennyire örül annak, hogy akkoriban ilyen jó lehetőséget kaptak sok lelkes kezdő zenésztársuk mellett, hogy egy kifejezetten nekik szervezett eseményen mutathassák meg magukat a többi rockernek. Idén már tapasztalt zenészként nosztalgikus hangulatba kerülve élvezte az abszolút fesztiválhangulatot.
Kiemelte, mennyre tiszteletre méltó a szervezők munkája, hiszen nem kis feladat 2023-ban ennek a baráti légkörnek a létrehozása és megtartása, ami összehozza és segíti megismertetni a feltörekvő zenészeket. 
A KIES tapasztalata szerint minden igényüket kielégítő körülményt meg tudott teremteni a szervezőgárda és közönséggel is abszolút elégedettek voltak.

 


Bajusz Gábor, az esemény egyik főszervezője ezt meg is erősítette: „A fesztivál legfőbb támogatói önkéntesek, az a közel 20 fős csapat, amely ingyen végzi a munkáját. Ezt a szervezői gárdát szabadszállási és környékbeli lelkes emberek alkotják, akik a munkájuk mellett végzik ezen feladatokat. Az anyagi kiadásokat a szponzorok mellett a szervezők, a Kultúrkapocs Egyesület állta. Ha nem lett volna ilyen mértékű kapcsolati tőke, ami elsősorban a szabadszállási vállalkozóktól és lakosoktól érkezett, akkor nem tudtuk volna megrendezni a fesztivált ilyen színvonalon. Elmondhatjuk, hogy minden nehézség ellenére a visszatérés nagy sikerrel zárult. Óriási előkészületi munkák folytak, rengeteg energia befektetésével."
A közönség visszajelzése alapján is kifogástalan volt a rockfesztivál-hangulat. A szép számú és persze rendkívül lelkes résztvevő közt a fiatalok és az "öreg rockerek" is mind megtalálták a nekik megfelelő zenei stílust, szórakozási lehetőséget. 

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO