Újra dübörgött a rock Szabadszálláson

két folyó közt szabadidő

A korábban Szabadszállási Amatőr Rockfesztivál elnevezésű két napos rendezvény egyedi, különleges hangulata miatt a "Kiskunsági Woodstock" becenevet kapta. Ez egy vidéki, családias fesztivál, amit idén a régi lelkesedéssel és új erőbedobással folytattak június utolsó péntekén, Szabadszállási Rockfesztivál néven.

A fesztiválnak Szabadszállás tágas vásártere biztosított helyet. A terület középpontjában egy kupac szénával töltött zsák, rajta heverésző rockerek, nekifutásból beleugráló gyerekek, anyuka babakocsival, öreg rocker motoron, cigit kéregető punk lány, sorállás sörért. Azonnal beszippant a fesztiválhangulat. Lazulni, enni, inni a színpadtól távolabb eső, nagy fedett helyen, kulturált körülmények között lehetett. Hátul szépen sorakoztak a szintén rendszeresen tisztán tartott mobil illemhelyek. Mindennek megvolt a helye, ahogy kell.

 


 A folyadék és táplálékbevilelről a helyi kitelepült fogadó jóvoltából gondoskodhattunk. Az időt csocsóval, pingponggal, airsoft próbálgatással, zsákon heverészéssel lehetett elütni. A gyerekeket vattacukor, popcorn és arcfestés várta.  A kétnapos fesztiválon természetesen sátorozni is lehetett, a tisztálkodásról pedig a tűzoltók is gondoskodtak: https://www.facebook.com/szarfeszt/videos/1123852338572436


 
Kaldenekker Feri, a szombaton fellépett KIES zenekar gitárosa már a 7 éves szünet előtti időszakban is részt vett az akkori Szabadszállási Amatőr Rockfesztiválon. Elmondta, mennyire örül annak, hogy akkoriban ilyen jó lehetőséget kaptak sok lelkes kezdő zenésztársuk mellett, hogy egy kifejezetten nekik szervezett eseményen mutathassák meg magukat a többi rockernek. Idén már tapasztalt zenészként nosztalgikus hangulatba kerülve élvezte az abszolút fesztiválhangulatot.
Kiemelte, mennyre tiszteletre méltó a szervezők munkája, hiszen nem kis feladat 2023-ban ennek a baráti légkörnek a létrehozása és megtartása, ami összehozza és segíti megismertetni a feltörekvő zenészeket. 
A KIES tapasztalata szerint minden igényüket kielégítő körülményt meg tudott teremteni a szervezőgárda és közönséggel is abszolút elégedettek voltak.

 


Bajusz Gábor, az esemény egyik főszervezője ezt meg is erősítette: „A fesztivál legfőbb támogatói önkéntesek, az a közel 20 fős csapat, amely ingyen végzi a munkáját. Ezt a szervezői gárdát szabadszállási és környékbeli lelkes emberek alkotják, akik a munkájuk mellett végzik ezen feladatokat. Az anyagi kiadásokat a szponzorok mellett a szervezők, a Kultúrkapocs Egyesület állta. Ha nem lett volna ilyen mértékű kapcsolati tőke, ami elsősorban a szabadszállási vállalkozóktól és lakosoktól érkezett, akkor nem tudtuk volna megrendezni a fesztivált ilyen színvonalon. Elmondhatjuk, hogy minden nehézség ellenére a visszatérés nagy sikerrel zárult. Óriási előkészületi munkák folytak, rengeteg energia befektetésével."
A közönség visszajelzése alapján is kifogástalan volt a rockfesztivál-hangulat. A szép számú és persze rendkívül lelkes résztvevő közt a fiatalok és az "öreg rockerek" is mind megtalálták a nekik megfelelő zenei stílust, szórakozási lehetőséget. 

További híreink

Kecskemét

2024. 04. 16.

 Turisztikai kiállítás lesz Kecskeméten április 26-án!

Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

2024. 04. 16.

[ Kecskemét ]

Bátya

2024. 04. 15.

Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen - projektindítás

Bátya Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00041). A projekt keretében 73,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 15.

[ Bátya ]

Császártöltés

2024. 04. 15.

Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen - projektindítás

Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00026). A projekt keretében 235,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása.

2024. 04. 15.

[ Császártöltés ]

Balotaszállás

2024. 04. 15.

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson - projektindítás

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

2024. 04. 15.

[ Balotaszállás ]

Kiskunmajsa

2024. 04. 11.

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe. 

2024. 04. 11.

[ Kiskunmajsa ]

2024. 04. 10.

Újabb települések nyertek fejlesztési forrást

Útfejlesztésre és az egészségügyi, szociális alapszolgáltatások fejlesztésére nyertek támogatást Bács-Kiskun vármegyei települések a TOP Plusz program keretében. 

2024. 04. 10.

Design by WEBORIGO