Fi200 klub: új üzleti kapcsolatok a Sváb-sarokban

Fi200

Csaknem harminc résztvevővel folytatódott a fi200 klub kedden a Sváb-sarokban. A közösségi gazdaságfejlesztést célul kitűző üzleti reggelire ezúttal Hajóson, a barokk kastélyban került sor. 

Egy hónapja Nemesnádudvaron zajlott le az első fi200 klub találkozó, amelynek keretében térségi vállalkozók, termelők, szolgáltatók, civil szervezetek képviselői és polgármesterek mutatkoztak be, azzal a céllal, hogy üzleti kapcsolatokat építsenek egymással. Ezzel nem pusztán a térség gazdaságát erősítik, hiszen a klubtagság egyben értékválasztás is: a tagok a közösségi és környezeti fenntarthatóságot is szem előtt tartják. A térségi szolgáltatások kölcsönös igénybevétele vagy a rövid ellátási láncok kiépítése ugyanis csökkenti az ökológiai lábnyomot, és helyben tartja az itt megtermelt gazdasági javakat.

 

 

A csaknem harminc résztvevő ezúttal már eredményekről is be tudott számolni, hiszen több üzleti találkozó történt, illetve együttműködések is körvonalazódtak az első találkozó nyomán. Szőts Mónika, az Úticél Kulturális Hagyományőrző Turisztikai Egyesület vezetője például elmondta, invitálására Huber Andrást, a hajósi Kelchili tulajdonos a sikerrel mutatkozott be egy bajai gasztroszemlén.  

 

Kovács Melinda, a Napforduló Étterem vezetője először vett részt a fi200 klub rendezvényén. Mint mondta, sokan ismerik egymást a résztvevők közül, de eddig nem feltétlenül gondoltak egymásra potenciális üzleti partnerként. „Ebben a térségben rengeteg olyan termelő, vállalkozó, szolgáltató van, akiknek az összekapcsolódásából nagyon jó dolog tud létrejönni” – fogalmazott.   

 

Bács-Kiskun Vármegyében egyelőre két pilotterületen – a Sváb-sarokban és Bácsalmás térségében – indul egy-egy fi200 klub, a vármegye önkormányzatának támogatásával. A havonta ismétlődő találkozókra a tagok újabb és újabb vendégeket hívhatnak a saját ismeretségi körükből, elősegítve az üzleti kapcsolatok bővülését. 

 

Mindkét fi200 klub nyitott azok csatlakozására, akik azonosulni tudnak a közösség alapgondolatával, miszerint: „ha segítek neked, és te is segítesz nekem, a térségben sokan jól járunk.” 

További híreink

2025. 05. 08.

VÉRADÁS

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2025. 05. 08.

2025. 05. 07.

Fi200 klub: új üzleti kapcsolatok a Sváb-sarokban

Csaknem harminc résztvevővel folytatódott a fi200 klub kedden a Sváb-sarokban. A közösségi gazdaságfejlesztést célul kitűző üzleti reggelire ezúttal Hajóson, a barokk kastélyban került sor. 

2025. 05. 07.

2025. 05. 06.

Ezek lettek idén Bács-Kiskun legjobb borai – először zsűriztek pezsgőket is

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyt, amelyet idén első alkalommal pezsgőkategóriával is kibővítettek. A megmérettetésnek a nemesnádudvari Bor Bagoly Présház adott otthont.

2025. 05. 06.

Borota

2025. 05. 05.

Koch Csaba kapta az elismerést

A Magyar Sommelier Szövetség idén tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről. 

2025. 05. 05.

[ Borota ]

2025. 05. 02.

(Nem csak) egy méhész története

Több méhészet is működik a Sváb-sarokban, olyan viszont bizonyosan csak egy van, amely a létrejöttét egy ínhüvelygyulladásnak köszönheti

2025. 05. 02.

Fülöpjakab

2025. 04. 29.

Egészség és helyi gazdaság

Bács-Kiskunból Neked - Több évnyi elhivatott munka során lett igazi brand a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogombája. Bács- Kiskun egyedi klímája, két évtized szaktudása és az egyik legrejtélyesebb élőlény szerencsés együttműködésének köszönhetően.  

2025. 04. 29.

[ Fülöpjakab ]

Design by WEBORIGO