Több mint 4 milliárd forintot nyert 23 megyei település a csapadékvíz elvezetési gondok megoldására

A most elnyert több mint 4 milliárd forint támogatásnak köszönhetően megyénk 23 településén a munkálatokat követően remélhetőleg nem okoz többé problémát a hirtelen lezúduló eső.

A klímaváltozás tagadhatatlanul itt van mindennapjainkban és jelenléte egyre többször idéz elő szélsőséges időjárási körülményeket. Emiatt gyakrabban hallunk arról, hogy a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű esőt nem tudják befogadni a csapadékvíz elvezető rendszerek, ezzel nagy károkat okozva a lakosságnak.
Megyénk önkormányzatai nagy hangsúlyt fektetnek a csapadékvíz elvezetési gondok megoldására, valamint a csatornahálózatok felújítására. Ezen elképzeléseik megvalósításához pedig most a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatai (TOP) nyújtanak segítséget.
Bács-Kiskun megye 23 települése összesen több mint 4 milliárd forintot nyert csapadékvíz rendszereinek kiépítésére, felújítására.
A támogatás hozzájárul ahhoz, hogy a további környezeti káresemények megelőzése érdekében tovább bővüljön, korszerűsödjön Bács-Kiskun megye településeinek csapadékvíz-elvezetési, csapadékvíz-gazdálkodási rendszere.
A csapadékvízelvezető hálózatok tervezésekor még nem voltak ilyen szélsőséges időjárási viszonyok, ezért azok megfeleltek a felgyülemlett esővíz elvezetésére. Ma már azonban a csapadék intenzitása jelentősen megnőtt, és felülírta a csatornarendszerek méretezési elveit. Ezért van szükség több településen a csapadékvíz rendszerek korszerűsítésére, néhol pedig a bővítésére is.
A most elnyert több mint 4 milliárd forint támogatásnak köszönhetően megyénk 23 településén a munkálatokat követően remélhetőleg nem okoz többé problémát a hirtelen lezúduló eső.
Csapadékvízelvezetési célokra a következő települések nyertek:
Kecel, Kiskunmajsa, Kunbaja, Kelebia, Fülöpszállás, Jászszentlászló, Izsák, Kunszentmiklós, Szalkszentmárton, Zsana, Kunbaracs, Dunatetétlen, Lakitelek, Ordas, Géderlak, Öregcsertő, Vaskút, Dunapataj, Csátalja, Bátya, Gara, Tiszakécske, Szeremle.

További híreink

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Ordas

2024. 04. 23.

Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason - projektindítás

Ordas Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00030). A projekt keretében 59,49 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közösségi épület korszerűsítése.

2024. 04. 23.

[ Ordas ]

Design by WEBORIGO