Minden eddiginél többen voltak a Téli Strázsa túrán

két folyó közt

Jubileumi, vagyis tizedik Téli Strázsa túráját szervezte meg az elmúlt év zárásaként a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete ezúttal ismét a korábbi megszokott helyszínen, az Izsákhoz tartozó Vadas területén.

Szokatlan képet mutatott a korábban gyönyörű fenyvesekkel borított erdő, hiszen a tervszerű erdőgazdálkodás eredményeként hatalmas területeken termelték ki a szakemberek a fákat, szedték ki a tuskókat, előkészítve az új telepítés fogadására, melynek eredményeként helyenként „holdbéli” táj fogadta a látogatókat. A tervezett rajt előtt fél órával már gyülekeztek a túrázók, de az átszervezett regisztrációs rendszer és a segítők is jól állták a sarat. 

– Némi fennakadást okozott, hogy a szokásos 20-25 százalékos helyszíni nevezési arány közel 50 százalékra emelkedett, de igyekeztünk úrrá lenni a helyzeten, melynek eredményeként gördülékenyebbé vált a regisztráció és a túra során az ellátás is. A több vármegyére kiadott riasztás ellenére a rajtnál szikrázó napsütés várta a vendégeket, akik az ország 117 települését reprezentálták, de Ausztriából és Szerbiából is érkeztek túrázók. Több mint hétszázan regisztráltak a választható 9, vagy 18 kilométeres táv valamelyikére, amit 685-en teljesítettek. A legidősebb túrázó a nyolcvankilenc éves ágasegyházi Solymosi Emilia, a legfiatalabb pedig a két esztendős szabadszállási Nagy Sándor János és a három éves Nagy Richárd voltak – tájékoztatta hírportálunkat Buza Vince, a Strázsa túraegyesület vezetője.

A rendezvény jó hangulatát megalapozta a kedvező időjárás, a csárda által biztosított pazar körülmények, de jelentősen hozzájárult a szervezők által biztosított forró tea és forralt bor, valamint a közel három mázsa gyümölcs, különböző édességek és sütemények, amit a gyaloglás során felhasznált kalória pótlására lehetett fogyasztani. A kínálatot a regisztrációs díjból, a támogatók segítsége nélkül nem lehetett volna biztosítani. Köszönet illeti a támogatókat, valamint a lebonyolítást segítő húsz segítőt, akik szabadidejüket áldozták a rendezvény sikere érdekében – tette hozzá  Buza Vince.  További részletek, fotók ITT

forrás: Baon 

További híreink

Kecskemét

2024. 04. 16.

 Turisztikai kiállítás lesz Kecskeméten április 26-án!

Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

2024. 04. 16.

[ Kecskemét ]

Bátya

2024. 04. 15.

Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen - projektindítás

Bátya Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00041). A projekt keretében 73,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 15.

[ Bátya ]

Császártöltés

2024. 04. 15.

Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen - projektindítás

Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00026). A projekt keretében 235,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása.

2024. 04. 15.

[ Császártöltés ]

Balotaszállás

2024. 04. 15.

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson - projektindítás

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

2024. 04. 15.

[ Balotaszállás ]

Kiskunmajsa

2024. 04. 11.

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe. 

2024. 04. 11.

[ Kiskunmajsa ]

2024. 04. 10.

Újabb települések nyertek fejlesztési forrást

Útfejlesztésre és az egészségügyi, szociális alapszolgáltatások fejlesztésére nyertek támogatást Bács-Kiskun vármegyei települések a TOP Plusz program keretében. 

2024. 04. 10.

Design by WEBORIGO