Minden eddiginél többen voltak a Téli Strázsa túrán

két folyó közt

Jubileumi, vagyis tizedik Téli Strázsa túráját szervezte meg az elmúlt év zárásaként a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete ezúttal ismét a korábbi megszokott helyszínen, az Izsákhoz tartozó Vadas területén.

Szokatlan képet mutatott a korábban gyönyörű fenyvesekkel borított erdő, hiszen a tervszerű erdőgazdálkodás eredményeként hatalmas területeken termelték ki a szakemberek a fákat, szedték ki a tuskókat, előkészítve az új telepítés fogadására, melynek eredményeként helyenként „holdbéli” táj fogadta a látogatókat. A tervezett rajt előtt fél órával már gyülekeztek a túrázók, de az átszervezett regisztrációs rendszer és a segítők is jól állták a sarat. 

– Némi fennakadást okozott, hogy a szokásos 20-25 százalékos helyszíni nevezési arány közel 50 százalékra emelkedett, de igyekeztünk úrrá lenni a helyzeten, melynek eredményeként gördülékenyebbé vált a regisztráció és a túra során az ellátás is. A több vármegyére kiadott riasztás ellenére a rajtnál szikrázó napsütés várta a vendégeket, akik az ország 117 települését reprezentálták, de Ausztriából és Szerbiából is érkeztek túrázók. Több mint hétszázan regisztráltak a választható 9, vagy 18 kilométeres táv valamelyikére, amit 685-en teljesítettek. A legidősebb túrázó a nyolcvankilenc éves ágasegyházi Solymosi Emilia, a legfiatalabb pedig a két esztendős szabadszállási Nagy Sándor János és a három éves Nagy Richárd voltak – tájékoztatta hírportálunkat Buza Vince, a Strázsa túraegyesület vezetője.

A rendezvény jó hangulatát megalapozta a kedvező időjárás, a csárda által biztosított pazar körülmények, de jelentősen hozzájárult a szervezők által biztosított forró tea és forralt bor, valamint a közel három mázsa gyümölcs, különböző édességek és sütemények, amit a gyaloglás során felhasznált kalória pótlására lehetett fogyasztani. A kínálatot a regisztrációs díjból, a támogatók segítsége nélkül nem lehetett volna biztosítani. Köszönet illeti a támogatókat, valamint a lebonyolítást segítő húsz segítőt, akik szabadidejüket áldozták a rendezvény sikere érdekében – tette hozzá  Buza Vince.  További részletek, fotók ITT

forrás: Baon 

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO