Esküt tettek: ők az új helyi választási irodavezetők Bács-Kiskunban

A közelmúltban kinevezett jegyzők mint helyi választási irodavezetők eskütételére került sor hétfőn a Vármegyeházán.

A közelmúltban kinevezett jegyzők mint helyi választási irodavezetők eskütételére került sor hétfőn a Vármegyeházán. 

Bács-Kiskun vármegye területén az elmúlt időszakban hét új jegyzőt neveztek ki, ők egyúttal a helyi választási iroda vezetői feladatait is ellátják. Ebben a minőségükben tettek esküt dr. Bajmócyné dr. Balázs Tímea vármegyei jegyző, mint a felettes területi választási iroda vezetője előtt:

Károlyi Mónika Katalin, Kunszentmiklós Város jegyzője,
Virág Ildikó, Orgovány Nagyközség jegyzője,
Szép Katalin, Kunbaja-Tataháza Közös Önkormányzati Hivatalának jegyzője,
dr. Kattári-Hajdú Mária, Városföld község jegyzője,
Mátyási István, Bócsa-Tázlár Közös Önkormányzati Hivatalának jegyzője. 

Tekintettel arra, hogy jelenleg is zajlik a kiválasztási eljárás, és a jegyzői státusz betöltetlen, erre az időre Kunadacs és Kunpeszér települések helyi választási iroda vezetőjévé dr. Kaldenecker Anett aljegyzőt nevezte ki a TVI vezetője, aki szintén letette esküjét.

Egyéb hivatali elfoglaltságuk miatt nem lehettek jelen, ezért egy későbbi időpontban tesznek esküt dr. Welchner Edit, Dusnok jegyzője, valamint dr. Sárközi Zsolt János, Géderlak-Dunaszentbenedek-Ordas-Uszód közös önkormányzati hivatal jegyzője.

Bár a településeken jelenleg nincs választási esemény, a jegyzőknek a helyi választási irodák vezetőiként is folyamatosan akad teendőjük a hozzájuk érkező névjegyzéki kérelmek folyamatos feldolgozásával, a képviselői nyilvántartás naprakészen tartásával, illetve az esetlegesen megüresedő mandátumok betöltésével kapcsolatos előkészítéssel.

További híreink

Kecskemét

2023. 09. 29.

Szobonya Emléknap

Bács- Kiskun Vármegye Önkormányzata 2016 óta adja át a Szobonya Zoltán Emléklapot a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek. A vármegyeháza dísztermében ma délután három még élő egykori meghurcolt vehette át az emléklapot.  

2023. 09. 29.

[ Kecskemét ]

Soltvadkert

2023. 09. 29.

A fejlesztésekkel a szemléletünknek is változni kell

A szemléletformálás is szerepet kapott ma délelőtt Soltvadkerten, ahol a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésének záróeseményét tartották.  Amint az elhangzott, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből megvalósult beruházás túlmutat a csapadékvíz elvezetésén.

2023. 09. 29.

[ Soltvadkert ]

2023. 09. 29.

Jakabszálláson ülésezett a vármegyei közgyűlés

Az elmúlt években a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 774 projekt került támogatásra Bács-Kiskun vármegyében, valamivel több, mint 113 milliárd forint értékben, ezek több mint 90 százaléka már lezárult – hangzott el Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés pénteki ülésén. Ezúttal Jakabszállás látta vendégül a képviselőket.

2023. 09. 29.

Dávod

2023. 09. 29.

Új minibölcsődét adtak át Dávodon

Egy régóta fennálló igényre sikerült minőségi megoldást találni Dávodon. A településen ezidáig nem volt bölcsődei ellátás, csütörtökön azonban átadták a TOP PLusz pályázati támogatásból megvalósult minibölcsődét. A 7 fős minibölcsőde 2 új munkahelyet is eredményezett Dávodon. 

2023. 09. 29.

[ Dávod ]

Csávoly

2023. 09. 28.

Csávolyra várják vendégeiket a bácskai horvátok

Vármegyénk sokszínűségéhez nagymértékben hozzájárulnak nemzetiségeink. Ritka kincsek birtokában vagyunk Bács-Kiskun déli településein, ahol a horvátok őrzik különleges és gazdag kultúrájukat.

2023. 09. 28.

[ Csávoly ]

2023. 09. 27.

Tizenkilenc hősi halott katonát exhumáltak Gátéren

A második világháborúban hősi halált halt magyar katonát exhumáltak Gátér köztemetőjében a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadisírgondozó és Hőskultusz Igazgatóság munkatársai- számolt be az MTI.

2023. 09. 27.

Design by WEBORIGO