Provics Ferenc rádió gyorstávírász sport eredményei

Legutóbb 2019-ben Bulgáriában lett a Morse Runner- versenyszám legjobbja. 

Provics Ferenc rádió gyorstávírász sport eredményei

Legutóbb 2019-ben Bulgáriában lett a Morse Runner- versenyszám legjobbja. 

Provics Ferenc 1974-ben, negyedikes iskolásként ismerkedett meg a Morse- jelekkel. Négy évvel később már több járási, megyei távírász- versenyen szerepelt sikerrel. 1977-ben már rádió- többtusaversenyeken indult. Ennek versenyszámai: táviratok adása- vétele, rádióháló, lövészt, gránáthajítás, tájékozódási futás. 1981-ben már a gyorstávírász és a rádió többtusa- válogatott keretének tagja. Az 1981-ben Bukarestben megrendezett Duna Kupán szerzett harmadik helyével tíz éves magyar „éremtelenségi” sorozatot zárt le.

 

„Amikor felteszem a fülhallgatót, egy másik világ nyílik meg előttem”- mondta a Délmagyar vele készített interjújában. Az 1980-as években a JYI hívójelű jordán királlyal sikerült beszélnie. Az ezt igazoló úgynevezett QSL-lap (ez hitelesíti a rádiósok közti kommunikációt) több más, rádióamatőrök számára fontos relikviával együtt a jászszentlászlói rádióklubban megnézhető. 

 

2016-ban a Magyar Olimpiai Bizottság az olimpia programjában nem szereplő 22 sportág 35 legeredményesebb versenyzőinek egyikévé választotta. Az ezt megelőző évben Macedóniában megnyert a gyorstávírász- világbajnokságot, 2018-ban Kazahsztánban is vb-címet nyert.

Kapcsolat

Jászszentlászló

Több Kevesebb chevron down

Kapcsolódó értékeink

chevron left
event card

Szemerey Andorné Törös Olga életműve

arrow
Szemerey Andorné Törös Olga többszörös főiskolai és magyar bajnok tornász 1914. augusztus 4-én született Debrecenben, itt végezte az elemi és a középiskolát, sőt tanítói oklevelét is szülővárosában szerezte meg. 

Kecskemét

event card

Szanki sportcentrum és a tekesport

arrow
A mai napig működő sportpálya 1971 és 1977 között épült, sportolási lehetőséget nyújtva ezzel a község lakóinak. 

Szank

event card

Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes, Világ- és Európa-bajnok sportoló munkássága

arrow
Suba Róbert 1980-ban született Kiskunhalason. A középiskolát a kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnáziumban végezte, s az ott eltöltött négy év során aktívan sportolt, atletizált és kézilabdázott. 

Kiskőrös

event card

Polyák Imre sportolói életműve

arrow
Polyák Imre olimpiai bajnok kötöttfogású birkózó 1932. április 16-án született Kecskeméten. Lajosmizsén éltek. A birkózással is itt kezdett el foglalkozni, edzői Fózer Béla és Gajdácsi Béla voltak. 

Lajosmizse

event card

Messzi István életműve

arrow
Messzi István a súlyemelés alapjaival 1975-ben a Kecskeméti Spartacus Sportegyesületben ismerkedett meg, ahol Kasza György edző nyolc éves kitartó munkájának is köszönhetően a világ élvonalába került. 

Kecskemét

event card

Bóbis Gyula életműve

arrow
Bóbis Gyula 1909. október 7-én született Kecskeméten. A KTE-ben kezdett el sportolni, előbb labdarúgóként, majd rövid időn belül a birkózó szakosztályban folytatta tevékenységét.

Kecskemét

chevron right

Hírek

chevron left
chevron right
Design by WEBORIGO