KLÍMAKÓDEX I.

Egyéni cselekvési lehetőségek

KLÍMAKÓDEX I.

Egyéni cselekvési lehetőségek

Olvassa itt online

A klímaváltozás napjaink leggyorsabban növekvő problémái közé tartozik, amelynek számos kedvezőtlen hatását tapasztaljuk. Bács-Kiskun megyében a folyamat következményeit már a saját bőrünkön is érezzük: minden korábbinál súlyosabb hőhullámok, aszályok sújtják megyénket, de gyakoribbá váltak az özönvízszerű esőzések, viharok, jégesők is. Szinte a csapból is az folyik, hogy fenntarthatóság, azonban érdemes fontolóra vennünk, hogy mit jelent ez a szó pontosan, az hogyan illeszthető be a mindennapi életünk különféle folyamataiba. Gyakran nem is gondolnánk, milyen sokat jelenthet például a házaink megfelelő szigetelése és a rajta lévő ablakok megválasztása, ezekkel mennyi energiát és pénzt spórolhatunk meg. Informálódhatunk arról, hogyan csökkenthetjük háztartási berendezéseink energiafogyasztását, továbbá hogyan termelhetünk energiát, és miként érdemes azt felhasználni.
Újrahasznosítással, újrafelhasználással nagymértékben csökkenthetjük a háztartásunkban keletkezett hulladék mennyiségét. Meglepő, hogy mennyi hulladéknak hitt dolgot tudunk hasznosítani.
Ez a kiadvány kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy egy kötetben foglalja össze valamennyi, az éghajlatvédelemmel kapcsolatos háztartási és egyéni szintű beavatkozási lehetőséget, mindennapi szokásaink megváltoztatásától kezdve a nagy forrásigényű beruházásokig. Mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő lehetőséget.

Design by WEBORIGO