Pintér Művek Haditechnikai Park, Kecel

Kecel - Kiskőrösi járás

A keceli Pintér Művek területén álló Haditechnikai Park négy gyűjteményből áll. A Fegyvermúzeumba betérő látogató több száz, egykoron a magyar fegyveres erőkben rendszerben lévő kézifegyvert talál. A Tüzérmúzeumban a magyar tüzérség eszközei, öltözékei, a Makettházban különféle harci eszközök miniatűr másolatai láthatóak. A múzeum talán leglátványosabb része a több, mint három hektáron elterülő szabadtéri kiállítás és az azt körülölelő szoborpark. Itt állnak egymás mellett katonás rendben a magyar haderő által az elmúlt évtizedekben használt harci járművek, szállítóeszközök, tankok, repülők, köztük számos egyedi és legendás darabbal.

Több Kevesebb chevron down

Ajánlataink

chevron left
event card

Hatvani Lovastanya

arrow

Kecel

event card

Pintér Művek Haditechnikai Park, Kecel

arrow

Kecel

event card

Rózsaberek tanösvény

arrow

Kecel

event card

Városi Múzeum

arrow

Kecel

chevron right

Hírek

chevron left
chevron right

Kapcsolódó eseményeink

Értékeink

chevron left
event card

B. Boros Ilona tanító, rajztanár, textiltervező iparművész pedagógiai és művészeti tevékenysége

arrow
B. Boros Ilona kecskeméti születésű művész, aki szülőhelyén a tanítóképző főiskolát, azt követően pedig a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolát végezte el, ahol rajz-földrajz szakos tanárrá vált. 

Kecel

event card

„Lecek” fali integráció, Victor Vasarely alkotása

arrow
A „LECEK” alkotás, amely Kecel Nevelési Központjának falát díszíti, a község összefogásának, művészet iránti tiszteletének, szép iránti szeretetének jelképe. 

Kecel

event card

Szilberhorn Gábor és felesége varrógépgyűjteménye és gyűjtői tevékenysége

arrow
Szilberhorn Gábor és felesége egy szokatlan gyűjtői szakág keceli képviselői. Gyűjtői tevékenységük – mind szakmai színvonalában, mind a gyűjtemény nagysága, tartalma és gondozásának módja tekintetében – kiemelt értéke a településnek. De túl is mutat Kecel határain, hiszen egész Magyarországon sem tudunk ilyen gazdag és értékes varrógépgyűjtemény létezéséről.

Kecel

event card

Polgár Zoltán gyűjteménye - I. és II. világháborús, 1956-os hadtörténeti tevékenysége

arrow
Polgár Zoltán az ország egyik legjelentősebb hadtörténeti magángyűjtője, hiszen több mint 35 éve gyarapítja összeállítását, mely katonai, háborús relikviákat őriz. 

Kecel

chevron right
Design by WEBORIGO