KerekFeszt, Kereki Tojás és Szüreti Fesztivál

Kerekegyháza - Kecskeméti járás

A közel 40 éve rendszeresen megszervezésre kerülő rendezvény Kerekegyháza és a térség történelmi múltjához, kultúrájához tartozik, amely az évtizedek alatt országos hírűvé vált. A településen az 1970-es évek végén szervezték meg először a szürethez kapcsolódóan a lovas felvonulást és a szüreti bált csőszpárokkal, bírópárral, amely azóta is a legjelentősebb és várva várt eseménye az itt élőknek. A felvonulásra a környező településekről több csikós, lovas, hagyományőrző csoport, családi és baráti társaságok érkeznek , akik feldíszített kocsikkal, lovakkal vonulnak végig a város utcáin,, a megállóhelyeken pedig frissen sutult musttal, borral, pogácsával kínálják a népes felvonulókat.2011-ben új programelemmel bővült a fesztivál, amellyel a térségben lévő jelentős iparágra, a tojástermelésre hívtuk fel a figyelmet. Jelenleg Kerekegyházán található az országos tojótyúk állomány 20%-a. A fesztivál minden év szeptemberében kerül megrendezésre. Ilyenkor sok belföldi és külföldi vendég megtapasztalhatja a kerekegyháziak vendégszeretetét. Hagyományaink őrzése, ápolása, a település múltjának megismertetése, a közösségépítő és -formáló programok az itt élőknek és a jövő generáció számára is nagyon fontos.

Ajánlataink

chevron left
event card

Kerekerdő Kalandpark

arrow

Kerekegyháza

event card

Bográcsos Ételek Főzőversenye (Kereki Majális)

arrow

Kerekegyháza

event card

Halász-tanya

arrow

Kerekegyháza

event card

Kettős keresztek

arrow

Kerekegyháza

chevron right

Kapcsolódó eseményeink

Értékeink

chevron left
event card

Római katolikus templom Kerekegyháza

arrow
Magyarország első vasbeton szerkezetű temploma, mely helyi védettségű középület, s a városkép egyik meghatározó létesítménye. 

Kerekegyháza

event card

Kunpusztaiság

arrow
A „kunkerekegyháziság”, illetve ma a „kunpusztaiság” a természetközeliség, a hagyományos, zárt paraszti életforma nyomán megjelenő „lassú turizmus.

Kerekegyháza

event card

Arató Fesztivál

arrow
Az Aratófesztivál, melyet Kerekegyházán rendeznek meg minden év augusztus 19-én, Ádám Kálmánné és Boldizsár András helyi vállalkozók kezdeményezése. A hagyomány szerint az aratás befejezésének végét zenés-táncos felvonulással, táncmulatsággal, evés-ivással, aratókoszorúk készítésével ünnepelték. 

Kerekegyháza

chevron right
Design by WEBORIGO