Kárpátalja

Kárpátaljai Megyei Tanács

A Kárpátaljai Megyei Tanács és Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata közötti kapcsolatfelvétel 2016 februárjában kezdődött, amikor a Tanács delegációja Bács-Kiskun vármegyébe látogatott. 

A látogatás eredményeképpen 2016 tavaszán az Önkormányzat kérésére a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár 100 darabból álló gyermek- és ifjúsági könyvcsomagot állított össze a Kárpátalján élő magyar gyermekek számára, továbbá 2016 júniusában a Tanács 5 fős küldöttsége részt vett Bács-Kiskun vármegye jó gyakorlatainak bemutatásán a mezőgazdaság és az élelmiszer feldolgozás területén.

A Tanács továbbá több alkalommal küldött művészeket az Önkormányzat által szervezett nemzetközi képzőművészeti alkotótáborba, valamint kárpátaljai fellépők meghívásunkra 2018-ban részt vettek Kecskemét város legnagyobb múlttal rendelkező rendezvényén, a Hírös Hét Fesztiválon.

A tapasztalatok alapján megállapítható volt, hogy számos területen van lehetőség a kapcsolatok további fejlesztésére, ezért mindkét félben igényként merült fel, hogy az együttműködést formalizált keretek közt folytassuk tovább, így együttműködési megállapodás aláírására került sor Ungváron 2019-ben.

A megállapodás megkötésének elsődleges célja a határon átnyúló gazdasági, társadalmi, közlekedési, logisztikai, környezetvédelmi, kulturális, oktatási, sport és egyéb kapcsolatok fejlesztése. 


Kapcsolat

Hírek

chevron left
chevron right
Design by WEBORIGO