Hargita

Az erdélyi Hargita megyével 1994 óta működünk együtt hivatalos formában, kapcsolatunk hagyományosan baráti és jól működő.

Hargita

Az erdélyi Hargita megyével 1994 óta működünk együtt hivatalos formában, kapcsolatunk hagyományosan baráti és jól működő.

Az együttműködés kiemelkedő programja az egészségügyi szűrővizsgálat-sorozat, amely 2006-ban vette kezdetét. A Bács-Kiskun Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza orvosainak közreműködésével végzett vizsgálatokra Hargita megye több településén sor került, a helyi lakosok belgyógyászati, EKG, radiológiai, bőrgyógyászati, fül-orr-gégészeti, reumatológiai, nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, sebészeti és neurológiai vizsgálatokon vehettek részt. Az elmúlt időszakban csaknem valamennyi évben sor került az egészségügyi szűrőprogram lebonyolítására, amelyen több mint 10.000 fő vett már részt.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásban részesítette Hargita és Bács-Kiskun három projektjét is az elmúlt években, amelyek sikeresek megvalósultak. Az „Együtt, boldogabban" - Kárpátalja, Hargita megye és Vajdaság kapcsolatának erősítése Bács-Kiskun megyével” című pályázat keretében Hargita megyéből a Szilvamag Néptánccsoport látogatott el Kerekegyházára a XVII. Arató Fesztiválra 2019. augusztus 18-20 között. A „Jöttünk, láttunk, visszamennénk” című pályázatnak köszönhetően a turizmus területén kaptak lehetőséget eszmecserére a két térség szakértői, míg "Az Ej mi a kő!" című projekt lehetőséget nyújtott a két megyének arra, hogy közös kezdeményezéseket is kidolgozzanak a 2022-2023-as Petőfi Emlékévekre. A 2022-es tanulmányútnak több eredménye is lett: kiemelendő, hogy itt találkoztak Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának munkatársai a NO SUGAR nevű együttessel, akivel együttműködve még ebben az évben elkészült Bács-Kiskun új imázsfilmje – az együttes által megzenésített Petőfi verssel.

A klip itt tekinthető meg:
www.youtube.com/watch?v=ywC1tVq3unY

Hargita Megye Tanácsa kiemelt hangsúlyt fektet a turisztikai látványosságok értékesítésére és népszerűsítésére, lévén, hogy ez a megye is számos egyedülálló turisztikai értékkel rendelkezik, tájaink festői szépsége és a helyiek vendégszeretete kiemelkedő. Annak érdekében, hogy Hargita megye turisztikai kínálatát összefogják és egy felületen mindenki számára elérhetővé tegyék, létrehozták a Visit Harghita háromnyelvű mobiltelefon-applikációt, illetve a www.visitharghita.com weboldalt.

Hargita megye különösen érdeklődik a hagyományos, tájjellegű termékek népszerűsítését, helyi piacokon történő és termelői közvetlen értékesítésüket elősegítő projektek iránt is.

Hargita megye hivatalos honlapja itt érhető el: www.hargitamegye.ro

Kapcsolat

530140 Csíkszereda Szabadság tér 5

www.hargitamegye.ro

Hírek

chevron left
chevron right
Design by WEBORIGO