ÚJABB MAJD EGYMILLIÁRD FORINT ÉRKEZIK BÁCS-KISKUNBA A TOP PLUSZ KERETÉBEN

Bugac, Kiskunmajsa és Szalkszentmárton a mostani támogatás kedvezményezettje, mely által tovább épül és szépül a megyénk.

TOP Plusz: turisztikai fejlesztések Bács-Kiskunban

 

Három turisztikai célú fejlesztésre újabb csaknem egymilliárd forint érkezik Bács-Kiskunba a TOP Plusz keretében.

Bugac 207 millió forintot nyert az épülő Aranymonostor második ütemére. Az egykori Árpád-kori települést és monostort bemutató látogatóközpont mellé egy szabadtéri színpad, az úgynevezett „Szerzetesek kertje” és egy gyalogút épül meg ebből a pénzből. A „Szerzetesek kertje” gyógy- és fűszernövényeire építve újabb foglalkozások bővítik majd a 2023-ban nyíló látogatóközpont által kínált egyéb programok sorát.

 

Kiskunmajsán 659 millió forintból újítják fel a Deák Ferenc utca és a majsai fürdő közötti kerékpárútszakaszt. A kerékpársávot kiszélesítik, így lehetőség nyílik az elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút kijelölésére. Ezen kívül napelemes kandeláberekkel válik biztonságosabbá a szakasz, és kialakítanak egy kerékpáros szervízponttal ellátott pihenőhelyet is.

 

Szalkszentmárton önkormányzata 60 millió forintot fordíthat a Petőfi Sándor Emlékkiállítás fejlesztésére. Ennek keretében sor kerül a kiállításnak helyet adó, műemléki védelem alatt álló épület felújítására. Ez az ország egyik legautentikusabb Petőfi-emlékháza, ahol a költő szülei 1844 és 1846 között működtettek mészárszéket, és ahol ő maga 112 verset, két drámát és egy regényt alkotott. A projekt keretében a kiállítást is fejlesztik az interaktív élményszerzés érdekében. A beruházás a Petőfi-emlékévek keretében kezdetét veszi.

fotó:bugac.hu

További híreink

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

2024. 02. 23.

Adj vért és ments meg három életet

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei kiszállásos véradási helyszíneit közöljük február 26. – március 3. között

2024. 02. 23.

Design by WEBORIGO