ÚJABB MAJD EGYMILLIÁRD FORINT ÉRKEZIK BÁCS-KISKUNBA A TOP PLUSZ KERETÉBEN

Bugac, Kiskunmajsa és Szalkszentmárton a mostani támogatás kedvezményezettje, mely által tovább épül és szépül a megyénk.

TOP Plusz: turisztikai fejlesztések Bács-Kiskunban

 

Három turisztikai célú fejlesztésre újabb csaknem egymilliárd forint érkezik Bács-Kiskunba a TOP Plusz keretében.

Bugac 207 millió forintot nyert az épülő Aranymonostor második ütemére. Az egykori Árpád-kori települést és monostort bemutató látogatóközpont mellé egy szabadtéri színpad, az úgynevezett „Szerzetesek kertje” és egy gyalogút épül meg ebből a pénzből. A „Szerzetesek kertje” gyógy- és fűszernövényeire építve újabb foglalkozások bővítik majd a 2023-ban nyíló látogatóközpont által kínált egyéb programok sorát.

 

Kiskunmajsán 659 millió forintból újítják fel a Deák Ferenc utca és a majsai fürdő közötti kerékpárútszakaszt. A kerékpársávot kiszélesítik, így lehetőség nyílik az elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút kijelölésére. Ezen kívül napelemes kandeláberekkel válik biztonságosabbá a szakasz, és kialakítanak egy kerékpáros szervízponttal ellátott pihenőhelyet is.

 

Szalkszentmárton önkormányzata 60 millió forintot fordíthat a Petőfi Sándor Emlékkiállítás fejlesztésére. Ennek keretében sor kerül a kiállításnak helyet adó, műemléki védelem alatt álló épület felújítására. Ez az ország egyik legautentikusabb Petőfi-emlékháza, ahol a költő szülei 1844 és 1846 között működtettek mészárszéket, és ahol ő maga 112 verset, két drámát és egy regényt alkotott. A projekt keretében a kiállítást is fejlesztik az interaktív élményszerzés érdekében. A beruházás a Petőfi-emlékévek keretében kezdetét veszi.

fotó:bugac.hu

További híreink

Kiskunfélegyháza

2023. 06. 02.

Harminc éve alakult meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Ünnepi szentmisén emlékeztek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye megalapításának harmincadik évfordulójára a kiskunfélegyházi Szent István-templomban kedden. A jubileumi szentmisét – amelyen Szent István ereklyéinek átvitelének ünnepére is emlékeztek – Michael Wallace Banach apostoli nuncius, pápai nagykövet celebrálta.

2023. 06. 02.

[ Kiskunfélegyháza ]

2023. 06. 01.

Ez a négy település nyert újabb TOP Plusz támogatást Bács-Kiskunban

Kiskunfélegyháza, Tiszaalpár, Tiszakécske és Tázlár kap összesen 2,5 milliárd forint pályázati forrást a helyi gazdaság fejlesztésére. Mutatjuk, hogy milyen fejlesztések valósulnak meg ebből. 

2023. 06. 01.

Császártöltés

2023. 06. 01.

III. Sváb Ételek Fesztiválja

Egy szakácskönyv egész falvakat megmozgató fesztivál formájában kel életre immár harmadik alkalommal. A cél továbbra is az, hogy bemutassák a sváb ételek helyi variációit és a résztvevők kulturális értékeit, így több településről érkeznek Császártöltésre résztvevők. 

2023. 06. 01.

[ Császártöltés ]

Nemesnádudvar

2023. 06. 01.

Hétvégi kedvcsináló Nemesnádudvarra VIDEOVAL

Csak dőljenek hátra, hallgassák a hamisítatlan sváb zenét és képzeljék el, hogy máris Nemesnádudvaron vannak! De már csak kettőt kell aludni és irány a Vadgasztronap és Borfesztivál! Garantáltan fantasztikus hétvégének nézünk elébe! 

2023. 06. 01.

[ Nemesnádudvar ]

Szabadszállás

2023. 06. 01.

Egészséges Bács-Kiskunért Szabadszálláson is

Vármegyénk nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód, a mozgás népszerűsítésére.  Ezúttal Szabadszállásra invitálunk mindenkint, tartsanak velünk a kilencedik Nyári Strázsa túrán!  

2023. 06. 01.

[ Szabadszállás ]

2023. 06. 01.

Gyémántvadászat

Visszacsatolás, dicsőség, tanulási folyamat, de ugyanúgy lehet egy település, egy megye fejlődési lépcsője is a Városmarketing Gyémánt Díj. Az elismerését kilencedik alkalommal lehet megküzdeniük a pályázóknak. Nem egymással, hanem saját magukkal.

2023. 06. 01.

Design by WEBORIGO