Újabb 100 milliárd érkezik a vármegyébe: Bács-Kiskun az élvonalban 

TOP-fejlesztések

Bács-Kiskun vármegye az idén záruló TOP beruházások és a már elindult TOP Plusz projektek megvalósítása tekintetében is első helyen áll országosan – mondta el Szabó Csaba, a Miniszterelnökség főosztályvezetője. A tiszakécskei Barack Hotelben pénteken folytatódott a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata által szervezett polgármesteri találkozó. 

„A TOP projektek megvalósítása tekintetében Bács-Kiskun első helyen áll” – emelte ki előadásában Szabó Csaba, a Miniszterelnökség főosztályvezetője. Felhívta a településvezetők figyelmet arra, hogy a még folyamatban lévő TOP beruházások kivitelezésének december 31-ig le kell zárulnia, illetve március 31-ig fenntartásba kell adni a projekteket – ellenkező esetben a támogatási összeget vissza kell fizetni.  

A főosztályvezető kiemelte, hogy a már elindult TOP Plusz programban újabb 107 milliárd forint áll Bács-Kiskun rendelkezésére. Ebből 36 milliárd forintnyi összegről már döntés született, 25 milliárd forintnyi forrás pedig döntési csatornában van. Bács-Kiskun ezen a téren is az elsők között szerepel: már két TOP Plusz projekt is száz százalékban megvalósult – erre országosan egyetlen másik vármegyében van csak példa.

 

„A kisvárosoké a jövő” – fogalmazott Dr. Piskóti István professzor, a Miskolci Egyetem tanszékvezetője, aki a helymarketing fontosságáról tartott előadást. Mint elmondta, felmérések alapján egyértelmű, hogy a közszolgáltatásokat biztosító kistelepülések lakóhely szempontjából egyre inkább alternatívát jelentenek a nagyvárosokkal szemben. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ehhez „ki kell találni” a településeket, hogyan válnak élhetővé és vonzóvá nem csak a lakosság, de az oda látogatók számára is.

Piskóti professzor Szikszó település példáján keresztül mutatta be a helymarketing fontosságát. A Miskolc melletti település ipari profilját átformálták egy helyi identitásában erős, népszerű turisztikai szolgáltatásokat (egészségturizmus, borgasztronómia vagy éppen e-sport aréna építése) nyújtó kisvárossá.

 

A polgármesterek szakmai fórumának második napján ezen kívül Papp Zsolt György, a közös agrárpolitika végrehajtásért felelős államtitkár válaszolt a településvezetők kérdéseire. A résztvevők továbbá hallhattak a területfejlesztés, illetve a vasútfejlesztés aktualitásáról, a storytelling fontosságáról a kommunikációban, valamint a vármegyei fi200 Marketing Klub tevékenységéről.

További híreink

Soltvadkert

2023. 12. 07.

Trappista sörös az év szaloncukra 

  Soltvadkert igazán irigylésre méltó város. Országosan is egyedülálló értékei vannak, és ezek között vitathatatlan zászlóvivő a Szent Korona Cukrászda, hiszen termékei, fagylaltjai, süteményei és kézműves csokoládéi verhetetlenek.       

2023. 12. 07.

[ Soltvadkert ]

2023. 12. 06.

„Szuperál” az új szennyvíztelep Csengődön

Több évtizedes probléma oldódott meg az új csengődi szennyvíztelep átadásával, amely a jelenlegi három település mellett további háztartásokat és vállalkozásokat is kiszolgálhat majd a jövőben.

2023. 12. 06.

2023. 12. 05.

Megmentették a beruházást: átadták a felújított konyhát Csengődön

Egy elveszettnek tűnt beruházást sikerült megmentenie a csengődi önkormányzatnak: megújult a helyi közétkeztetést ellátó konyha, amely egyben étteremként, sőt konferenciateremként is funkcionál.  

2023. 12. 05.

2023. 12. 04.

Családi Mikulás ünnepség a Megyeházán

Megérkezett a Mikulás Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatához, ahol nem csak a dolgozók, hanem gyermekeik is kaptak ajándékot. 

2023. 12. 04.

Kalocsa

2023. 12. 02.

Jókénykodott a Magyar Pálinka Lovagrend

Barabás Attila, a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere az összefogás semmihez sem hasonlítható, példaértékű mintájának nevezte a lovagrend tagjainak idei találkozóját, melynek Kalocsa adott otthont.  A Kék Madár Egyesület javára történő adománygyűjtés során közel hárommillió forintot adtak át Lakatos György alapítványának, akik a kalocsai kórház gyermekosztályán ápolt és sérült gyermekek gyógykezelésének támogatását is felvállalták. Az adományokat gyógyszerekre, eszközök beszerzésére és a beteg gyermekeket ápoló családok támogatására használják. Dr. Mészáros István kanonok, prépost celebrálta a misét a Szent István király templomban, a pálinka ünnepének tiszteletére.  A Magyar Pálinka Lovagrend mint minden évben, most is felszenteltette az év pálinkáját. Idén a madarasi Lakatos Márton pálinkája kapta a megtisztelő címet. 

2023. 12. 02.

[ Kalocsa ]

Kaskantyú

2023. 12. 01.

Önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztése - Kaskantyú

Kaskantyú Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIF/2022. kódszámú pályázaton melynek eredményeként 5 999 060 Ft-ból az Önkormányzati fenntartású temetőben parkoló kialakítása, parkosítása című projektet tudta megvalósítani. 

2023. 12. 01.

[ Kaskantyú ]

Design by WEBORIGO