Szenzációs programokkal készül a Vadgasztro-fesztivál

megyei érték két folyó közt turizmus

Nemesnádudvar neve egyet jelent a vadgasztro fesztiválokkal, mely méltán került az országos, sőt a határon túli figyelem középpontjába. A pincesoráról is híres, patinás sváb településen június 3-án rendezik meg a nagyszabású programot, és versenyt, melyhez természetesen Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata is csatlakozott a hagyományos "MI Napunk" keretében, hiszen nagyon büszkék vagyunk a tavaly felavatott BorBagoly pincénkre, ahol elképesztő élményekben lehet része a vendégeknek. 

Nyolcadik fesztivál, tíz kóstolópont, finomabbnál finomabb vadételek, a Hajós-Bajai borvidék kiváló borai, gyermekprogramok, vadászmise, kultúrális, zenei élmények várják a vendégeket.  Csemegézzenek a programokból és máris írják be a naptárba, hogy június 3-án Nemesnádudvaron leszünk!  Annyit elárulunk már jó előre, hogy vármegyénk standján Szőke András humorista forgatja a fakanalat! 
Hamarosan további részletekkel, sőt kisfilm összeállítással is jelentkezünk! 

 

 

További híreink

2023. 06. 08.

Medárd

Az egyik legismertebb népi hiedelem szerint ha Medárd napján esik, akkor negyven napig esni fog. Jelentős mennyiségű csapadékra a következő napokban is számítani kell: a katasztrófavédelem a vármegyéből az átlagosnál jóval több riasztást kapott. 

2023. 06. 08.

Kelebia

2023. 06. 07.

250 millió forintot kap Kelebia külterületi utak építésére

Negyedmilliárd forint kormányzati támogatást kapott a déli határ menti település külterületi utak fejlesztésére – tudatta Bányai Gábor kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője.

2023. 06. 07.

[ Kelebia ]

Tiszakécske

2023. 06. 06.

Egyre több a gyermek: új főzőkonyhát kell építeni Tiszakécskén

Egy 600 adagos új főzőkonyhát és egy több mint 140 férőhelyes étkezőt építenek Tiszakécskén. Korábban nem volt elegendő férőhely a gyermekek étkeztetésére – a TOP Plusz forrásból finanszírozott projektnek köszönhetően ez most megoldódik. 

2023. 06. 06.

[ Tiszakécske ]

Kiskunhalas

2023. 06. 06.

Befogadó játszótér épül a Sóstónál – további fejlesztésekre is pályáznak

Többfunkciós játszótér épülhet hónapokon belül a kiskunhalasi Sóstónál. A hírt Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester jelentették be. A Szerencsejáték Zrt. támogatja a 60 millió forintos beruházást. Már az ország több pontján működnek hasonló befogadó játszóterek, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek a közös játék élményén keresztül ismerhetik meg egymást.

2023. 06. 06.

[ Kiskunhalas ]

Bugac

2023. 06. 06.

Pásztorok és betyárok nyomában a Petőfi emlékév alkalmából

Hogyan éltek elődeink az egykori "Kecskeméti pusztákon" ?  Erre ad választ ez a néprajzi tárgyú séta.

2023. 06. 06.

[ Bugac ]

2023. 06. 05.

TOP Plusz: így vonzza a vállalkozásokat Tázlár

55 millió forint fejlesztési támogatást nyert el Tázlár önkormányzata a TOP Plusz programból. Az összeget egy új ipari terület kialakítására használják fel – az alacsony iparűzési adó mellett ezzel is ösztönözve a vállalkozásokat a betelepülésre. 

2023. 06. 05.

Design by WEBORIGO