RECEPTRE FEL BÁCS-KISKUN!

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat receptgyűjteményéből ezúttal a csülkös bableves elkészítését ismerhetik meg.

CSÜLKÖS BABLEVES

Hozzávalók

60-70 dkg csülökhús

1 bögre szárazbab

2-3 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

3 szem krumpli

2 ek liszt

1 ek őrölt csemege pirospaprika

zsír

1 ek csípős paprikakrém

só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A babot a főzés előtti nap estéjén langyos vízbe beáztatjuk. A csülökhúst apró kockákra daraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk – de darabolhatjuk hosszában is -, majd a babbal együtt feltesszük főni. Mikor már majdnem megpuhultak, beletesszük a felkockázott krumplikat, majd belekeverjük a lisztes, paprikás rántást. Ízlés szerint, fűszerekkel még ízesíthetjük, majd kb. 30 percig, lassú tűzön összeforraljuk.

További híreink

2025. 05. 08.

VÉRADÁS

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2025. 05. 08.

2025. 05. 07.

Fi200 klub: új üzleti kapcsolatok a Sváb-sarokban

Csaknem harminc résztvevővel folytatódott a fi200 klub kedden a Sváb-sarokban. A közösségi gazdaságfejlesztést célul kitűző üzleti reggelire ezúttal Hajóson, a barokk kastélyban került sor. 

2025. 05. 07.

2025. 05. 06.

Ezek lettek idén Bács-Kiskun legjobb borai – először zsűriztek pezsgőket is

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyt, amelyet idén első alkalommal pezsgőkategóriával is kibővítettek. A megmérettetésnek a nemesnádudvari Bor Bagoly Présház adott otthont.

2025. 05. 06.

Borota

2025. 05. 05.

Koch Csaba kapta az elismerést

A Magyar Sommelier Szövetség idén tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről. 

2025. 05. 05.

[ Borota ]

2025. 05. 02.

(Nem csak) egy méhész története

Több méhészet is működik a Sváb-sarokban, olyan viszont bizonyosan csak egy van, amely a létrejöttét egy ínhüvelygyulladásnak köszönheti

2025. 05. 02.

Fülöpjakab

2025. 04. 29.

Egészség és helyi gazdaság

Bács-Kiskunból Neked - Több évnyi elhivatott munka során lett igazi brand a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogombája. Bács- Kiskun egyedi klímája, két évtized szaktudása és az egyik legrejtélyesebb élőlény szerencsés együttműködésének köszönhetően.  

2025. 04. 29.

[ Fülöpjakab ]

Design by WEBORIGO