

CSÜLKÖS BABLEVES
Hozzávalók
60-70 dkg csülökhús
1 bögre szárazbab
2-3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
3 szem krumpli
2 ek liszt
1 ek őrölt csemege pirospaprika
zsír
1 ek csípős paprikakrém
só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A babot a főzés előtti nap estéjén langyos vízbe beáztatjuk. A csülökhúst apró kockákra daraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk – de darabolhatjuk hosszában is -, majd a babbal együtt feltesszük főni. Mikor már majdnem megpuhultak, beletesszük a felkockázott krumplikat, majd belekeverjük a lisztes, paprikás rántást. Ízlés szerint, fűszerekkel még ízesíthetjük, majd kb. 30 percig, lassú tűzön összeforraljuk.
2025. 05. 08.
2025. 05. 08.
2025. 05. 07.
2025. 05. 07.
2025. 05. 06.
2025. 05. 06.
Borota
2025. 05. 05.
2025. 05. 05.
[ Borota ]
2025. 05. 02.
2025. 05. 02.
Fülöpjakab
2025. 04. 29.
2025. 04. 29.
[ Fülöpjakab ]