Petőfree Gála: ünnepeljünk a költővel!

Mi Petőfink

November 23-án, csütörtökön nagyszabású gálaműsor keretében foglaljuk össze a Petőfi emlékévek eredményeit. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. 

Az Országgyűlés döntésének értelmében a 2022-2023-as években Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról emlékeztünk meg a Kárpát-medencében. A programsorozatba Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata is becsatlakozott, számos rendezvényt és programot valósítottunk meg az elmúlt időszakban.


A tartalmas programsorozat lezárásaként Petőfree címmel szervezzük meg a Petőfi-emlékévek gáláját, melyre tisztelettel hívjuk az érdeklődőket. 

 

A rendezvény időpontja és helyszíne:

 

2023. november 23. csütörtök, 10.30 óra
Hírös Agóra Kulturális Központ
(6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.)

 

A részvétel regisztrációhoz kötött (erre korlátozott számban hétfő délig van lehetőség). A részletes program, benne a regisztrációs link ebben az interaktív pdf-ben található:

https://tinyurl.hu/Lwsz

 

A regisztrációs linket külön is elérhető:  

Petőfree - a Petőfi Emlékévek Gálája (google.com)

 

További híreink

Soltvadkert

2023. 12. 07.

Trappista sörös az év szaloncukra 

  Soltvadkert igazán irigylésre méltó város. Országosan is egyedülálló értékei vannak, és ezek között vitathatatlan zászlóvivő a Szent Korona Cukrászda, hiszen termékei, fagylaltjai, süteményei és kézműves csokoládéi verhetetlenek.       

2023. 12. 07.

[ Soltvadkert ]

2023. 12. 06.

„Szuperál” az új szennyvíztelep Csengődön

Több évtizedes probléma oldódott meg az új csengődi szennyvíztelep átadásával, amely a jelenlegi három település mellett további háztartásokat és vállalkozásokat is kiszolgálhat majd a jövőben.

2023. 12. 06.

2023. 12. 05.

Megmentették a beruházást: átadták a felújított konyhát Csengődön

Egy elveszettnek tűnt beruházást sikerült megmentenie a csengődi önkormányzatnak: megújult a helyi közétkeztetést ellátó konyha, amely egyben étteremként, sőt konferenciateremként is funkcionál.  

2023. 12. 05.

2023. 12. 04.

Családi Mikulás ünnepség a Megyeházán

Megérkezett a Mikulás Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatához, ahol nem csak a dolgozók, hanem gyermekeik is kaptak ajándékot. 

2023. 12. 04.

Kalocsa

2023. 12. 02.

Jókénykodott a Magyar Pálinka Lovagrend

Barabás Attila, a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere az összefogás semmihez sem hasonlítható, példaértékű mintájának nevezte a lovagrend tagjainak idei találkozóját, melynek Kalocsa adott otthont.  A Kék Madár Egyesület javára történő adománygyűjtés során közel hárommillió forintot adtak át Lakatos György alapítványának, akik a kalocsai kórház gyermekosztályán ápolt és sérült gyermekek gyógykezelésének támogatását is felvállalták. Az adományokat gyógyszerekre, eszközök beszerzésére és a beteg gyermekeket ápoló családok támogatására használják. Dr. Mészáros István kanonok, prépost celebrálta a misét a Szent István király templomban, a pálinka ünnepének tiszteletére.  A Magyar Pálinka Lovagrend mint minden évben, most is felszenteltette az év pálinkáját. Idén a madarasi Lakatos Márton pálinkája kapta a megtisztelő címet. 

2023. 12. 02.

[ Kalocsa ]

Kaskantyú

2023. 12. 01.

Önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztése - Kaskantyú

Kaskantyú Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIF/2022. kódszámú pályázaton melynek eredményeként 5 999 060 Ft-ból az Önkormányzati fenntartású temetőben parkoló kialakítása, parkosítása című projektet tudta megvalósítani. 

2023. 12. 01.

[ Kaskantyú ]

Design by WEBORIGO