ÖN IS HOZZÁSZÓLHAT A MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI PROGRAMJÁHOZ

zöld Bács-Kiskun
A megyei önkormányzat honlapján közvitára bocsátották a „Bács-Kiskun Megye Területfejlesztési Programja - Stratégiai programrész" című dokumentumot. A véleményeket, észrevételeket január 25-ig lehet megküldeni.

A tervdokumentum a helyi igényekre alapozva kijelöli a megye jövőbeli fejlesztési irányait, elképzeléseit. Ezért is fontos a megye lakosainak véleménye és részvétele, hogy hozzászólásukkal segítsék a szakemberek munkáját a saját településüket is érintő beruházások és fejlesztési prioritások meghatározásában.

A stratégiai megalapozó dokumentum a megye jövőképét vázolja fel, melyben Bács-Kiskun megye vízióját három hívószó, gondolat köré építették fel:

ÉL: Bács-Kiskun megye egy élő és élhető hely, ahol jó élni és ahová jó érkezni

ÉRTÉK-ÉLMÉNY-EGYÉSZSÉG: Bács-Kiskun megye értéket, egészséget és élményt nyújtó térsége Magyarországnak

BIZTONSÁG: Bács-Kiskun megye biztonságos otthon, turisztikai célpont és befektetési környezet

Kérjük, hogy Ön is segítse a tervezői munkát azzal, hogy a dokumentumok tartalmával kapcsolatos véleményét, javaslatait megküldi a  garajszki.gabriella@bacskiskun.hu e-mail címre.

A közvita során érkezett és kapott vélemények és észrevételek feldolgozása, hasznosítása és átvezetése után lehetséges a tervdokumentum véglegesítése.

A véleményezés határideje: 2021. január 25.

További információ: https://www.bacskiskun.hu/oldalak/teruletfejlesztes?fbclid=IwAR1gOlkKR5IJ2K81e48zRBJtBLr9pe54sSAcyCk3Gm8P-uQ9rBzakfkTKi0

 

További híreink

Kunadacs

2024. 05. 17.

Bács-Kiskun motívumvilága -Kunadacsi övveret

A vármegyei értékmentő munka egyik büszkesége az a Motívumos könyv, melyben igyekeztünk megmutatni az ősi mintáktól, egészen napjainkig használatos motívumokat. Mindennapjainkban köszönhetnek vissza akár egy bútordarabon, ékszerben, mézeskalácsban, bőrdíszműveken, edényzeten, vagy egy-egy ruhakölteményben, melyből a nagyközönség is láthatott tizenegy csodálatos minta kollekciót már.   A motívumos könyvet forgatva feltárulnak előttünk gazdag kultúránk csodálatos hagyatékai. Ezekből szemezgetünk hétről hétre, hogy Önök is megismerjék, és rácsodálkozzanak talán éppen a saját településük csodáira.  

2024. 05. 17.

[ Kunadacs ]

Ballószög

2024. 05. 16.

Lezajlott a vármegye nemzeti értékei ifjúsági vetélkedő

2024. május 13-án hétfőn tartotta Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata a „Nemzeti értékek versenye 2024” ifjúsági vetélkedő döntőjét Ballószögön a Faluházban.

2024. 05. 16.

[ Ballószög ]

2024. 05. 16.

Német népviseletre pályázhatnak

Az önkormányzat támogatni kívánja 2024-ben is a teljes autentikus magyarországi német (lehetőleg bácskai) népviselet, illetve a viselet egy vagy több elemének megvásárlását.

2024. 05. 16.

Kiskőrös

2024. 05. 13.

Népünnepély felsőfokon

Az Év Emlékhelye lett a kiskőrösi Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum. Ez a történelminek is nevezhető ünnepi program is részét képezte a Kiskőrösi Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztiválnak. Annál is inkább, mert itt, a helyszínen adta át Móczár Gábor a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója a különleges elismerést dr. Filus Erika múzeumigazgatónak és Domonyi László polgármesternek.  

2024. 05. 13.

[ Kiskőrös ]

Csengőd

2024. 05. 10.

Minibölcsőde Csengődön: átadták az utolsó TOP-beruházást

Tizennégy családnak nyújt mindennapi segítséget az a minibölcsőde, amelyet Csengődön adtak át csütörtökön. Ez a beruházás volt az utolsó, amely a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, vagyis a TOP keretében valósult meg Bács-Kiskunban.

2024. 05. 10.

[ Csengőd ]

2024. 05. 09.

Tanácsülés

A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács mai ülésén ismét elhangzott: gyors és átfogó cselekvésre van szükség a Homokhátság vízmegtartása, vízpótlása érdekében.

2024. 05. 09.

Design by WEBORIGO