Nyitott szertárkapukkal várják a gyerekeket a tűzoltók Bács-Kiskunban is

két folyó közt

Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Idén is elhozza a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű gyereknapi programot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon -írja a VIRA.

 

Délután négy óráig lesznek látogathatóak a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket.

 

Megtekinthetőek, bizonyos esetekben kipróbálhatóak is lesznek vasárnap a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra ölthetik a tűzoltók öltözékét is.

A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

 

Bács-Kiskun vármegyében az alábbi szertárak várják az érdeklődőket. Vármegye Szervezet neve, Szervezet címe:

 

Bács-Kiskun Kalocsai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – 6300 Kalocsa Búzapiac tér 7.
Bács-Kiskun Solti Katasztrófavédelmi Őrs – 6320 Solt Rév utca 4.
Bács-Kiskun Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – 6200 Kiskőrös, Dózsa György út 85.
Bács-Kiskun Baja HTP – Baja, Tóth K. u. 25.
Bács-Kiskun Kiskunhalas Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – Kiskunhalas, Kőrösi út 15.
Bács-Kiskun Kiskunmajsa Katasztrófavédelmi Őrs – Kiskunmajsa, Arany János u. 2.
Bács-Kiskun Kecskeméti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – 6000 Kecskemét, Deák F. tér 4.
Bács-Kiskun Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – 6100 Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 21.

 

Számos település a Nyitott szertárkapu programot kitelepülve, a helyi gyermeknappal együtt tartja meg.

További híreink

Nemesnádudvar

2023. 09. 22.

Mi Napunk Nemesnádudvaron

Bács-Kiskun Vármegye Mi Napunk rendezvénysorozat méltán vonult be a köztudatba, hiszen már vármegyeszerte megfordultunk a különleges programokkal. Ezúttal Nemesnádudvarra hívunk és várunk mindenkit szeretettel a Szent Mihály Napi Újbor Ünnepre! 

2023. 09. 22.

[ Nemesnádudvar ]

Kecskemét

2023. 09. 22.

Az Aurin Leánykar sikere Görögországban

A kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara a görögországi, Paraliaban zajló XI. Zene és tenger Nemzetközi Kórusfesztiválon egyneműkar kategóriában kiemelkedő teljesítményt nyújtva első helyezést ért el.

2023. 09. 22.

[ Kecskemét ]

2023. 09. 22.

Rajta a pecsét

Készülhetnek a bajai elkerülő út kiviteli tervei.

2023. 09. 22.

2023. 09. 21.

Vármegyei díjat kapott több civil szervezet

Az Év Bács-Kiskun Vármegyei Civil Szervezete díjat kapott  a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület, az Esélyt a Teljes Életre Közhasznú Egyesület, illetve az Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület. A díjat Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át szeptember 20-án, Kecskeméten.

2023. 09. 21.

Kiskőrös

2023. 09. 21.

Szüret a körforgalomban Kiskőrösön

Kiskőrösre érve Soltvadkert irányából, megszokott látvány legalább tíz éve, hogy szőlősorok díszítik a körforgalmi csomópontot. Annak idején Somogyi Zoltán őstermelő, a gazdakör és a város közéletének aktív önkéntese hozta a rezisztens szőlővesszőket. 

2023. 09. 21.

[ Kiskőrös ]

2023. 09. 19.

Kéz a kézben a kórházainkban

Egy év előkészítő- és szervezőmunka után megkezdi működését a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye "KÉZ A KÉZBEN" Kórházlelkészi Szolgálata - jelentették be a 2023. szeptember 15-én, Kecskeméten tartott nyitórendezvényen, ahogy a vármegyei önkormányzat képviseletében Vedelek Norbert és dr. Mák Kornél alelnökök is részt vettek. 

2023. 09. 19.

Design by WEBORIGO