Nyílnak az adventi ablakok vármegyeszerte

két folyó közt

Hihetetlen, de ismét itt az évvége. Már sokan érdeklődtek, hogy lesz-e idén is adventi ablaknyitogató, ami szinte már hagyománnyá érett vármegyénkben. Természetesen mi nagyon örülünk, hogy sikerült egy olyan közösségi mozgalmat teremteni, ami összehozza esténként a település lakosságát, egy forró tea, forralt bor mellett.

 

 Ebben az évben is várjuk a fotókat vármegyénk településeiről,  a szabályok, feltételek betartásával!! 
Kérjük a megértésüket is, hiszen nem kis feladat estéről estére gondozni a beérkezett fotókat. 
Csak azokat a képeket tudjuk közzétenni, amelyeket este 18 óráig beküldenek a kommunikacio@bacskiskun.hu oldalra. 
Kérjük, hogy a fotókon feltétlen tüntessék fel a helység nevét, mert sok esetben nem derül ki, hogy melyik településről érkezett a kép!
Fontos információ, hogy az egyszerűség kedvéért december 1-jén indítjuk az ablaknyitogató estéket, tehát december 24-e lesz az utolsó ablak. 
Advent ugyan december 3-án kezdődik hivatalosan, de követhetőbb ha a dátummal megegyező az ablak sorszáma is.  
Arra is kérjük Önöket, hogy törekedjenek a jó minőségű, élvezhető fotók készítésére, hogy valóban élményt jelentsen a közösségi oldal követőinek is, akik várják az adventi esték fotóit.  
A hagyomány éltetésében minden nap résztvevő települések között vármegyénk kiadványaiból, helyi termékekből álló értékes csomagokat sorsolunk. 
Kérdéseikkel forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a fenti e-mail címen! 

Néhány tavalyi fotó az utolsó ablakokról, hasonló feliratozással várunk idén minden adventi képet!  

         

 

 

 

 

 

További híreink

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

2024. 06. 07.

Június 9. – a választás napja

2024. június 9-ére tűzte ki Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását. A Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A közös eljárásban megrendezésre kerülő választások napján reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni az érvényes személyi okmányok felmutatását és a névjegyzék aláírását követően.

2024. 06. 07.

2024. 06. 06.

Orbán Viktor a Tomori Pál-híd átadásán: Dél-Magyarország jelentősége felértékelődik

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

2024. 06. 06.

2024. 06. 06.

Erre vezet majd az M9-es Bács-Kiskunban: kezdődhet a tervezés

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést. Az új szakasz - tehermentesítve az M0-át - közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között.  

2024. 06. 06.

Design by WEBORIGO