Nyílnak az adventi ablakok vármegyeszerte

két folyó közt

Hihetetlen, de ismét itt az évvége. Már sokan érdeklődtek, hogy lesz-e idén is adventi ablaknyitogató, ami szinte már hagyománnyá érett vármegyénkben. Természetesen mi nagyon örülünk, hogy sikerült egy olyan közösségi mozgalmat teremteni, ami összehozza esténként a település lakosságát, egy forró tea, forralt bor mellett.

 

 Ebben az évben is várjuk a fotókat vármegyénk településeiről,  a szabályok, feltételek betartásával!! 
Kérjük a megértésüket is, hiszen nem kis feladat estéről estére gondozni a beérkezett fotókat. 
Csak azokat a képeket tudjuk közzétenni, amelyeket este 18 óráig beküldenek a kommunikacio@bacskiskun.hu oldalra. 
Kérjük, hogy a fotókon feltétlen tüntessék fel a helység nevét, mert sok esetben nem derül ki, hogy melyik településről érkezett a kép!
Fontos információ, hogy az egyszerűség kedvéért december 1-jén indítjuk az ablaknyitogató estéket, tehát december 24-e lesz az utolsó ablak. 
Advent ugyan december 3-án kezdődik hivatalosan, de követhetőbb ha a dátummal megegyező az ablak sorszáma is.  
Arra is kérjük Önöket, hogy törekedjenek a jó minőségű, élvezhető fotók készítésére, hogy valóban élményt jelentsen a közösségi oldal követőinek is, akik várják az adventi esték fotóit.  
A hagyomány éltetésében minden nap résztvevő települések között vármegyénk kiadványaiból, helyi termékekből álló értékes csomagokat sorsolunk. 
Kérdéseikkel forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a fenti e-mail címen! 

Néhány tavalyi fotó az utolsó ablakokról, hasonló feliratozással várunk idén minden adventi képet!  

         

 

 

 

 

 

További híreink

Soltvadkert

2023. 12. 07.

Trappista sörös az év szaloncukra 

  Soltvadkert igazán irigylésre méltó város. Országosan is egyedülálló értékei vannak, és ezek között vitathatatlan zászlóvivő a Szent Korona Cukrászda, hiszen termékei, fagylaltjai, süteményei és kézműves csokoládéi verhetetlenek.       

2023. 12. 07.

[ Soltvadkert ]

2023. 12. 06.

„Szuperál” az új szennyvíztelep Csengődön

Több évtizedes probléma oldódott meg az új csengődi szennyvíztelep átadásával, amely a jelenlegi három település mellett további háztartásokat és vállalkozásokat is kiszolgálhat majd a jövőben.

2023. 12. 06.

2023. 12. 05.

Megmentették a beruházást: átadták a felújított konyhát Csengődön

Egy elveszettnek tűnt beruházást sikerült megmentenie a csengődi önkormányzatnak: megújult a helyi közétkeztetést ellátó konyha, amely egyben étteremként, sőt konferenciateremként is funkcionál.  

2023. 12. 05.

2023. 12. 04.

Családi Mikulás ünnepség a Megyeházán

Megérkezett a Mikulás Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatához, ahol nem csak a dolgozók, hanem gyermekeik is kaptak ajándékot. 

2023. 12. 04.

Kalocsa

2023. 12. 02.

Jókénykodott a Magyar Pálinka Lovagrend

Barabás Attila, a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere az összefogás semmihez sem hasonlítható, példaértékű mintájának nevezte a lovagrend tagjainak idei találkozóját, melynek Kalocsa adott otthont.  A Kék Madár Egyesület javára történő adománygyűjtés során közel hárommillió forintot adtak át Lakatos György alapítványának, akik a kalocsai kórház gyermekosztályán ápolt és sérült gyermekek gyógykezelésének támogatását is felvállalták. Az adományokat gyógyszerekre, eszközök beszerzésére és a beteg gyermekeket ápoló családok támogatására használják. Dr. Mészáros István kanonok, prépost celebrálta a misét a Szent István király templomban, a pálinka ünnepének tiszteletére.  A Magyar Pálinka Lovagrend mint minden évben, most is felszenteltette az év pálinkáját. Idén a madarasi Lakatos Márton pálinkája kapta a megtisztelő címet. 

2023. 12. 02.

[ Kalocsa ]

Kaskantyú

2023. 12. 01.

Önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztése - Kaskantyú

Kaskantyú Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIF/2022. kódszámú pályázaton melynek eredményeként 5 999 060 Ft-ból az Önkormányzati fenntartású temetőben parkoló kialakítása, parkosítása című projektet tudta megvalósítani. 

2023. 12. 01.

[ Kaskantyú ]

Design by WEBORIGO