MŰSZAKI FEJLESZTÉSRE NYERT FORRÁST A KISKUNFÉLEGYHÁZI RÁDIÓ SMILE

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pályázatán nyert összegből a rádió több mint 750 ezer forintot fordíthat fejlesztésre

A kiskunfélegyházi Rádió Smile kedvező hírekkel zárhatta a 2020-as évet, ugyanis egy nyertes pályázatnak köszönhetően több mint 750 ezer forintot fordíthat fejlesztésre. A forrásból megújulnak a stúdió műszaki berendezései, és a stúdió akusztikát is javíthatják az elnyert összegből.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pályázatán nyert összeg mellé a rádiónak saját forrást is szükséges bevonnia.  Az önerőhöz nagy segítség volt Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának támogatása, amelynek így egy részét erre fordította a rádiót üzemeltető, Mosoly Média Nonprofit Kft - nyilatkozta Csőszi Viktor, a rádió ügyvezetője.

Az elnyert összegből többek között mikrofonállványokat, fejlhallgatókat szeretnének beszerezni és a telefonos interjúkban közreműködő telefonhybrid-et tervezik lecserélni, amely összekapcsolja a hallgatót a stúdióval a keverőasztalon keresztül.

Mivel 2014 ősze óta Kiskunfélegyházán nincs helyi televízió, pár éve próbaképp egy-egy műsort részben videóban is megmutattunk – mondta Csőszi Viktor. Hozzátette: látva az ez irányú érdelődést, eldöntöttük, hogy ezt a hiányt előbb utóbb, de pótolni kell. A Visual Radio mint forumula nyugaton és tőlünk keletebbre is már évek óta létező dolog, a nagyobb rádióknál komplett kamerarendszer van kiépítve, és a reggeli vagy esti talkshow-kat úgy láthatjuk mintha egy televízió műsort néznénk, kameraváltásokkal, feliratokkal. Ha nem is ennyire modern módon, de a televízió érzését adva szeretnénk visszaadni jelenleg a reggeli műsorunkat, főleg amikor vendégeink érkeznek. Büszkék vagyunk arra, hogy a tavalyi újítás óta a vendégek és a kollégák is örömmel látják, hogy milyen szép nézettséget érnek el az élő műsorok videós közvetítései, ráadásul az NMHH megbízásából készített féléves hallgatottsági mérésekből látszik, hogy a 18-49-es célcsoportban már a reggeli órákban is többen választanak bennünket, mint az ismert nevekkel kooperáló kereskedelmi adót – büszkélkedett az ügyvezető.

A visual részt a meglévő Full HD kamera társának beszerzésével és egy érintőképernyő beszerzésével bővítik, így több kameraállásból is láthatóvá válnak a beszélgetések, interjúk.

 

További híreink

Kunadacs

2024. 05. 17.

Bács-Kiskun motívumvilága -Kunadacsi övveret

A vármegyei értékmentő munka egyik büszkesége az a Motívumos könyv, melyben igyekeztünk megmutatni az ősi mintáktól, egészen napjainkig használatos motívumokat. Mindennapjainkban köszönhetnek vissza akár egy bútordarabon, ékszerben, mézeskalácsban, bőrdíszműveken, edényzeten, vagy egy-egy ruhakölteményben, melyből a nagyközönség is láthatott tizenegy csodálatos minta kollekciót már.   A motívumos könyvet forgatva feltárulnak előttünk gazdag kultúránk csodálatos hagyatékai. Ezekből szemezgetünk hétről hétre, hogy Önök is megismerjék, és rácsodálkozzanak talán éppen a saját településük csodáira.  

2024. 05. 17.

[ Kunadacs ]

Ballószög

2024. 05. 16.

Lezajlott a vármegye nemzeti értékei ifjúsági vetélkedő

2024. május 13-án hétfőn tartotta Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata a „Nemzeti értékek versenye 2024” ifjúsági vetélkedő döntőjét Ballószögön a Faluházban.

2024. 05. 16.

[ Ballószög ]

2024. 05. 16.

Német népviseletre pályázhatnak

Az önkormányzat támogatni kívánja 2024-ben is a teljes autentikus magyarországi német (lehetőleg bácskai) népviselet, illetve a viselet egy vagy több elemének megvásárlását.

2024. 05. 16.

Kiskőrös

2024. 05. 13.

Népünnepély felsőfokon

Az Év Emlékhelye lett a kiskőrösi Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum. Ez a történelminek is nevezhető ünnepi program is részét képezte a Kiskőrösi Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztiválnak. Annál is inkább, mert itt, a helyszínen adta át Móczár Gábor a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója a különleges elismerést dr. Filus Erika múzeumigazgatónak és Domonyi László polgármesternek.  

2024. 05. 13.

[ Kiskőrös ]

Csengőd

2024. 05. 10.

Minibölcsőde Csengődön: átadták az utolsó TOP-beruházást

Tizennégy családnak nyújt mindennapi segítséget az a minibölcsőde, amelyet Csengődön adtak át csütörtökön. Ez a beruházás volt az utolsó, amely a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, vagyis a TOP keretében valósult meg Bács-Kiskunban.

2024. 05. 10.

[ Csengőd ]

2024. 05. 09.

Tanácsülés

A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács mai ülésén ismét elhangzott: gyors és átfogó cselekvésre van szükség a Homokhátság vízmegtartása, vízpótlása érdekében.

2024. 05. 09.

Design by WEBORIGO