Millió lépés, millió forintért

két folyó közt

A mai nappal indul és december 10-ig tart a Millió lépés az iskoládért őszi mozgalom, melyben azon települések iskolái, akik legalább ötször végigjárják a Kékkört, sorsoláson vesznek részt és akár egymillió forint sporteszköz vásárlási utalványt is nyerhetnek.

Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére indult Millió lépés az Iskoládért projekt kiemelkedő eredménnyel zárult: több mint 2000 iskola és 200.000 fő vett részt tavasszal a programban. Ezen sikertől újabb lendületet nyerve 2023 szeptemberétől az idősebb korosztályt is, és ezen belül is elsősorban a gyaloglókat szólítják meg új, Millió lépés akcióval.
Vármegyénkben is több gyalogló klub működik már, sőt az Egészséges Bács-Kiskunért programunkba is sikeresen kapcsolódnak be rendszeresen a települések nordic walking csoportjai. Említhetjük a jó példával elöljáró szankiakat, vagy a kiskőrösieket, de szívesen számolunk be más települések aktív szépkorúak sporteseményeiről is.  
Az őszi, ma induló mozgalomhoz való csatlakozásra buzdítjuk a helyi közösségeket, településeket. 
Kérjük, hogy szorgalmazza,  segítse ki-ki a lehetőségeihez mérten a gyalogló klubok létrejöttét, és azok regisztrációját,  csatlakozását a Monspart Sarolta által életre hívott Millió lépés kampányhoz. 
Annál is inkább, mert a mozgalom túlmutat az egészség megőrzésén, az életmód változtatás szükségességén. Generációk sportolhatnak együtt, a gyerekek félretehetik mobiltelefonjaikat, bringázhatnak, esetleg jókat beszélgethetnek a nagyival gyaloglás közben. 
Biztatjuk a településeket azért is, mert a Kékkört legalább ötször teljesítő iskolák között sorsolnak! A legszerencsésebbek egymillió forint összegben sporteszközöket vásárolhatnak.  Az őszi programsorozat december 10-én zárul. Részletekért érdemes a www.milliolepes.hu oldalra kattintani.

(Képen a szankiak gyaloglós csapata) 

További híreink

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

2024. 06. 07.

Június 9. – a választás napja

2024. június 9-ére tűzte ki Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását. A Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A közös eljárásban megrendezésre kerülő választások napján reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni az érvényes személyi okmányok felmutatását és a névjegyzék aláírását követően.

2024. 06. 07.

2024. 06. 06.

Orbán Viktor a Tomori Pál-híd átadásán: Dél-Magyarország jelentősége felértékelődik

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

2024. 06. 06.

2024. 06. 06.

Erre vezet majd az M9-es Bács-Kiskunban: kezdődhet a tervezés

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést. Az új szakasz - tehermentesítve az M0-át - közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között.  

2024. 06. 06.

Design by WEBORIGO