Millió lépés, millió forintért

két folyó közt

A mai nappal indul és december 10-ig tart a Millió lépés az iskoládért őszi mozgalom, melyben azon települések iskolái, akik legalább ötször végigjárják a Kékkört, sorsoláson vesznek részt és akár egymillió forint sporteszköz vásárlási utalványt is nyerhetnek.

Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére indult Millió lépés az Iskoládért projekt kiemelkedő eredménnyel zárult: több mint 2000 iskola és 200.000 fő vett részt tavasszal a programban. Ezen sikertől újabb lendületet nyerve 2023 szeptemberétől az idősebb korosztályt is, és ezen belül is elsősorban a gyaloglókat szólítják meg új, Millió lépés akcióval.
Vármegyénkben is több gyalogló klub működik már, sőt az Egészséges Bács-Kiskunért programunkba is sikeresen kapcsolódnak be rendszeresen a települések nordic walking csoportjai. Említhetjük a jó példával elöljáró szankiakat, vagy a kiskőrösieket, de szívesen számolunk be más települések aktív szépkorúak sporteseményeiről is.  
Az őszi, ma induló mozgalomhoz való csatlakozásra buzdítjuk a helyi közösségeket, településeket. 
Kérjük, hogy szorgalmazza,  segítse ki-ki a lehetőségeihez mérten a gyalogló klubok létrejöttét, és azok regisztrációját,  csatlakozását a Monspart Sarolta által életre hívott Millió lépés kampányhoz. 
Annál is inkább, mert a mozgalom túlmutat az egészség megőrzésén, az életmód változtatás szükségességén. Generációk sportolhatnak együtt, a gyerekek félretehetik mobiltelefonjaikat, bringázhatnak, esetleg jókat beszélgethetnek a nagyival gyaloglás közben. 
Biztatjuk a településeket azért is, mert a Kékkört legalább ötször teljesítő iskolák között sorsolnak! A legszerencsésebbek egymillió forint összegben sporteszközöket vásárolhatnak.  Az őszi programsorozat december 10-én zárul. Részletekért érdemes a www.milliolepes.hu oldalra kattintani.

(Képen a szankiak gyaloglós csapata) 

További híreink

Soltvadkert

2023. 12. 07.

Trappista sörös az év szaloncukra 

  Soltvadkert igazán irigylésre méltó város. Országosan is egyedülálló értékei vannak, és ezek között vitathatatlan zászlóvivő a Szent Korona Cukrászda, hiszen termékei, fagylaltjai, süteményei és kézműves csokoládéi verhetetlenek.       

2023. 12. 07.

[ Soltvadkert ]

2023. 12. 06.

„Szuperál” az új szennyvíztelep Csengődön

Több évtizedes probléma oldódott meg az új csengődi szennyvíztelep átadásával, amely a jelenlegi három település mellett további háztartásokat és vállalkozásokat is kiszolgálhat majd a jövőben.

2023. 12. 06.

2023. 12. 05.

Megmentették a beruházást: átadták a felújított konyhát Csengődön

Egy elveszettnek tűnt beruházást sikerült megmentenie a csengődi önkormányzatnak: megújult a helyi közétkeztetést ellátó konyha, amely egyben étteremként, sőt konferenciateremként is funkcionál.  

2023. 12. 05.

2023. 12. 04.

Családi Mikulás ünnepség a Megyeházán

Megérkezett a Mikulás Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatához, ahol nem csak a dolgozók, hanem gyermekeik is kaptak ajándékot. 

2023. 12. 04.

Kalocsa

2023. 12. 02.

Jókénykodott a Magyar Pálinka Lovagrend

Barabás Attila, a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere az összefogás semmihez sem hasonlítható, példaértékű mintájának nevezte a lovagrend tagjainak idei találkozóját, melynek Kalocsa adott otthont.  A Kék Madár Egyesület javára történő adománygyűjtés során közel hárommillió forintot adtak át Lakatos György alapítványának, akik a kalocsai kórház gyermekosztályán ápolt és sérült gyermekek gyógykezelésének támogatását is felvállalták. Az adományokat gyógyszerekre, eszközök beszerzésére és a beteg gyermekeket ápoló családok támogatására használják. Dr. Mészáros István kanonok, prépost celebrálta a misét a Szent István király templomban, a pálinka ünnepének tiszteletére.  A Magyar Pálinka Lovagrend mint minden évben, most is felszenteltette az év pálinkáját. Idén a madarasi Lakatos Márton pálinkája kapta a megtisztelő címet. 

2023. 12. 02.

[ Kalocsa ]

Kaskantyú

2023. 12. 01.

Önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztése - Kaskantyú

Kaskantyú Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIF/2022. kódszámú pályázaton melynek eredményeként 5 999 060 Ft-ból az Önkormányzati fenntartású temetőben parkoló kialakítása, parkosítása című projektet tudta megvalósítani. 

2023. 12. 01.

[ Kaskantyú ]

Design by WEBORIGO