MEGÚJULT SZOLGÁLATI LAKÁST ÉS ÓVODAUDVART ADTAK ÁT PÁLMONOSTORÁN

közügyek TOP-fejlesztések
Pálmonostorán a felújított pedagógus szolgálati lakást és az óvodaudvart adták át ünnepélyes keretek között, szeptember 11-én.

Pálmonostorán a felújított pedagógus szolgálati lakást és az óvodaudvart adták át ünnepélyes keretek között, szeptember 11-én. A járványhelyzet miatt szűk körben magtartott eseményen Cseszkó László polgármester és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő a Magyar Falu Program keretében megvalósult beruházások fontosságáról szóltak.

Cseszkó László polgármester elmondta, hogy Pálmonostorán minden fejlesztéssel a település lakosságának megtartását, illetve növelését szeretnék elérni, ezért minden pályázati forrást arra fordítanak, hogy a falu komfortosabb, lakhatóbb legyen. Ezt a célt szolgálják a mostani beruházok. A pedagógus szolgálati lakás felújítására húszmillió forint állami támogatást nyert az önkormányzat. Ebből a keretből hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, illetve a lakás belülről is megújult. Eszközbeszerzésre is futotta: vásároltak új mosogatógépet, mosógépet, hűtőt, tűzhelyet, mikrohullámú sütőt.
Ilyen pedagógusínséges időkben, mint a mostani, szeretnének minden lehetőséget megragadni, hogy a településre költözött Tolnai házaspárnak megfelelő életkörülményeket kínáljanak. Ez az iskola és a település jövője szempontjából is fontos. Szintén a lakosság megtartását szolgálja az óvoda fejlesztése, amire ötmillió forintot nyert a település. Ebből az összegből új udvari játékokat vásároltak. 

Szabó Gabriella, az óvoda vezetője örömmel számolt be arról, hogy az öt éve megújult óvodaépület mellett most az uniós szabványoknak megfelelő, gyermekbarát játszóteret vehetnek birtokba a község óvodásai. Elmondta, nagyon sokat köszönhetnek a szülőknek is, akik az elmúlt években a báli bevételek összegét a gyermekek udvari játékainak fejlesztésére fordították. Új játszóteret alakítottak ki az óvoda udvarán. A gyerekek nagy örömére csúszdával, kötélpiramissal, egyensúlyozóval, hintákkal, trambulinnal gazdagodott az óvoda. Mindemellett az udvar környezetbarát kialakítása, a gyógynövénykert, a virágos kertek, a KRESZ park, és a madárodúk folyamatos figyelése garantálja a pálmonostori gyerekek számára, hogy kötetlenül, játszva tanuljanak és szerezzenek tapasztalatokat.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő ünnepi beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az orvos, a pap, a tanító, és az önkormányzatban dolgozó, községet szolgáló munkatársaknak megfelelő életkörülményeik legyenek. Ahol megújul az óvoda, a szolgálati lakás és vannak jó pedagógusok, annak a településnek van élete, jövője – tette hozzá.

További híreink

Kömpöc, Nemesnádudvar, 1+

2024. 05. 06.

A településfejlesztés aranykora

Az elmúlt években 117 milliárd forint fejlesztési támogatás hasznosult Bács-Kiskunban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának koordinálásával minden településre jutott pályázati forrás. 

2024. 05. 06.

[ Kömpöc , Nemesnádudvar , Szabadszállás ]

2024. 05. 06.

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.  A bajnoki címüket megtartva idén is a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók győzedelmeskedtek. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes határában, Csókakőn néhány héttel ezelőtt.

2024. 05. 06.

Kecskemét

2024. 05. 03.

Állásajánlataink

Jogász, irodavezető és klímareferens munkakörbe keressük új kollégáinkat.

2024. 05. 03.

[ Kecskemét ]

Szank

2024. 04. 30.

Többszörös jubileum Szankon

A tatárok elpusztították ős-Szankot, a települést a kunok népesítették be újra.

2024. 04. 30.

[ Szank ]

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Design by WEBORIGO