MEGÚJULT A KORMÁNYHIVATAL GYÁMÜGYI ÉS IGAZSÁGÜGYI FŐOSZTÁLYA

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között átadták ...

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között átadták a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 384 millió forintból felújított József Attila utcai épületét, melyben a jövőben a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály működik majd.


Az ünnepségen részt vett dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Kovács Ernő kormánymegbízott, valamint Engert Jakabné Kecskemét MJV alpolgármestere.

Az átadó ünnepségen elsőként dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár gratulált a beruházáshoz és kiemelte, a kormány reformjai jól működő területi közigazgatás nélkül nem lehetnének sikeresek. Az államtitkár elmondta, hogy a szervezeti átalakítások mellett nagy hangsúlyt fektettek az épületállomány megújítására és bízik abban, hogy az infrastrukturális fejlesztések hasonló ütemben folytatódnak a jövőben is.

Kecskemét országgyűlési képviselője dr. Salacz László ismertette, hogyan jutott el a beruházás 2017-től napjainkig, amikor is 950 m2 hasznos alapterületű épületben kaphatott most helyet a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály.

Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja megköszönte, hogy ezentúl a főosztály minden munkatársa méltó helyen dolgozhat a családokért, a gyerekekért. Köszönetét fejezte ki az államtitkár által nyújtott segítségért és kifejtette, bízik abban, hogy a következő fejlesztésekben is számíthatnak a támogatásra.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők sétát tettek a kívül-belül megújult épületben.

További híreink

2024. 03. 18.

Több volt a vendég

Tavalyelőtthöz képest 2023-ban nőtt a Bács- Kiskun kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma. Kecskemét vitte a prímet, de Kiskunmajsa, Tiszakécske és Kiskőrös sem panaszkodhat.

2024. 03. 18.

Kiskőrös

2024. 03. 15.

Kiskőrös díszpolgára lett Rideg László

A köz érdekében évtizedeken át végzett munkáját elismerve Kiskőrös városa díszpolgári kitüntetést adományozott Rideg Lászlónak, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnökének. 

2024. 03. 15.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 14.

Választási tudnivalók

2024. június 9-én vasárnap közös eljárásban választjuk meg az Európai Parlament tagjait, a helyi (azaz települési és vármegyei) önkormányzati képviselőket és polgármestereket, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselőket. 

2024. 03. 14.

Nyárlőrinc

2024. 03. 13.

Sétáljon velünk! Nyárlőrincen folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

2024. 03. 13.

[ Nyárlőrinc ]

2024. 03. 13.

Értesítés a Területi Választási Bizottság ülése elhalasztásáról, és a soron következő ülés időpontjáról

A Bács-Kiskun Vármegyei Területi Választási Bizottság 2024. március 14-én 17 órára meghirdetett ülése betegség miatt elmarad. A nemzetiségi jelölő szervezet nyilvántartásba vételéről 2024. március 18-án dönt a Bizottság. Az ülés a Megyeháza félemelet 1. tárgyalójában 15 órakor kezdődik. 

2024. 03. 13.

2024. 03. 12.

A Kunsági Borvidék is versenyben van, Frittmann János a legjobbak között

Nyilvánosságra hozták az idei 50-es listát, közülük kerül ki majd a végső győztes. 2024. március 1-jén zajlott a Borkonferencia. Hagyományosan ezen az eseményen hirdették ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát. Itt ismerhettük meg tehát a BORÁSZOK BORÁSZA díj idei jelöltjeit!  

2024. 03. 12.

Design by WEBORIGO