KERÉKPÁROS ÚTVONALAK AZ ŐSZI HÉTVÉGÉKRE

Aki az egészséges életmódhoz a kerékpározást választja, jól dönt, ha megyénket veszi célba.

A két folyó közt elterülő Bácska és Kiskunság több dolog miatt is remek lehet a bringásoknak.

Bács-Kiskunban egyrészt nincsenek nagy szintkülönbségek, ezért gyermekekkel is érdemes nálunk kerékpártúrát szervezni. Másrészt a táj végtelen messzeségébe ellátunk, amit egy-egy kilátóból igazi madártávlatból is megcsodálhatunk. Ha pedig kerékpár, akkor egészség is: megyénk kiváló adottságokkal rendelkezik az ökoturizmus kedvelői számára is. Érdemes megállni utunk során egy-egy biotermelőnél, hogy feltöltődjünk vitamindús zöldségekkel, gyümölcsökkel. Ha jól szervezzük a túrát, akkor a nap végén lazíthatunk egyet valamelyik gyógyfürdőben, vagy akár egy kiváló borokat kínáló pincében is zárulhat az este.

Az őszi hétvégékre kínálunk most néhány kerékpáros túrát az EV13 mentén:

BÁCSKAI BUNKERTÚRA

A kétnapos körtúra alatt megismerhetjük a Déli Védelmi Rendszer Bács-Kiskun megyei szakaszának hadi örökségét.

BÁCSKAI GYÖNGYSZEMEK

Történelmi időutazásban lesz részünk: a trianoni békediktátum határmódosítása előtti pompájában egykor tündöklő, gazdag bácskai tájat járjuk végig. Néhány helyen erdei és földutakon, de főképpen kis forgalmú, aszfaltos utakon lehet kerékpározni, egyedülálló természeti és épített örökségeinket is megtekintve.

BÁCSKAI ÖKO-GASZTRO TÚRA

A kétnapos körtúra alatt megismerhetjük a Bácsalmás környéki természeti, kulturális értékeket, és megkóstolhatjuk a térség gasztronómiai finomságait, felfedezhetjük a Bácska rejtett kincseit. BÁCSKAI ZARÁNDOKLAT Az útvonal Bácsalmás–Madaras–Katymár–Bácsborsód–Gara–Bácsszentgyörgy–Hercegszántó–Dávod–Nagybaracska, majd a Nagybaracska–Bátmonostor–Baja–Vaskút–Bácsbokod–Bácsalmás településeken vezet keresztül. Megismerhetjük Felső-Bácska legjelentősebb Mária-búcsújáróhelyeit.

DUNÁTÓL A HOMOKHÁTSÁGIG MEGATÚRA

A kihívást keresők számára ajánljuk az ötnapos túrát. Először egy kitérőt teszünk az EuroVelo 6 kerékpáros túraúton Bajára, majd utunk bejárja Bácska apró falvait, számos országos természetvédelmi oltalom alatt álló értéket, védett műemléket, a vasfüggöny megmaradt védelmi bunkereit, sőt egykori kastélyokat is érintve. 

MCS

További híreink

Kecskemét

2024. 04. 16.

 Turisztikai kiállítás lesz Kecskeméten április 26-án!

Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

2024. 04. 16.

[ Kecskemét ]

Bátya

2024. 04. 15.

Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen - projektindítás

Bátya Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00041). A projekt keretében 73,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 15.

[ Bátya ]

Császártöltés

2024. 04. 15.

Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen - projektindítás

Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00026). A projekt keretében 235,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása.

2024. 04. 15.

[ Császártöltés ]

Balotaszállás

2024. 04. 15.

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson - projektindítás

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

2024. 04. 15.

[ Balotaszállás ]

Kiskunmajsa

2024. 04. 11.

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe. 

2024. 04. 11.

[ Kiskunmajsa ]

2024. 04. 10.

Újabb települések nyertek fejlesztési forrást

Útfejlesztésre és az egészségügyi, szociális alapszolgáltatások fejlesztésére nyertek támogatást Bács-Kiskun vármegyei települések a TOP Plusz program keretében. 

2024. 04. 10.

Design by WEBORIGO