KÉKFESTŐBŐL KÉSZÍTETT ALKOTÁSOKAT VÁRNAK

megyei érték két folyó közt

A 95 éves Kovács Miklós Kossuth-díjas kékfestő mester, a Népművészet Mestere, a Nemzet Művésze cím birtokosának munkássága előtt tisztelegve alkotói pályázatot hirdet a tiszakécskei Arany János Művelődési Központ.

 

Pályázni lehet bármilyen saját készítésű használati tárggyal, dísztárggyal, ékszerrel, amelynek elkészítéséhez kékfestő kelmét használtak fel.

A pályamunkákhoz a tiszakécskei Kovács kékfestő család műhelyében készült kékfestő kelmét biztosítunk 3 méretben (50 *80 cm vagy 100*80 cm vagy 100*140 cm), többféle mintával. Egy alkotáshoz egy darab kelme igényelhető. Egy pályázó több alkotással is pályázhat.

Jelentkezni kitöltött, aláírt beszkennelt jelentkezési lappal lehet, amelyet az okecskei.kozossegi.haz@gmail.com címre kérjük elküldeni. A jelentkezési lap letölthető az ajmk.hu címről, vagy az okecskei.kozossegi.haz@gmail.com címen kérhető. Több alkotással pályázó esetén kérjük, minden alkotást tüntessenek fel a jelentkezési lapon.

A jelentkezési határidő 2023. március 25.

Az elkészült pályamunkákat 2023. április 15-ig kérjük eljuttatni az Arany János Művelődési Központba (6060 Tiszakécske, Béke u. 140.), vagy telefonos időpont egyeztetés után a Kovács család kékfestő mintaboltjába (Szentendre, Bogdányi u. 36.)

A pályaműveket tiszakécskei művészek értékelik. 3 korcsoportban (gyermek, ifjúsági, felnőtt) díjazzuk a munkákat.

A díjak átadására 2023. április 23-án kerül sor az Ókécskei Közösségi Házban (Tiszakécske, Templom tér 6.) a Kovács Miklós kékfestő mestert köszöntő kiállítás megnyitója keretében. A kiállításon szeretnénk bemutatni a pályázati felhívásra beküldött alkotásokat is.

Bővebb felvilágosítás az okecskei.kozossegi.haz@gmail.com címen, vagy a +36-20/503-5999-es telefonszámon kérhető

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jelentkezési lap

 

a 95 éves Kovács Miklós Kossuth-díjas kékfestő mester, a Nemzet Művésze munkássága tiszteletére kiírt  alkotói pályázatra

 

Pályázó adatai:

Pályázó neve:

Születési helye, ideje:

Címe:

E-mail címe:

Telefonszáma:

18 éven aluli pályázó esetén a törvényes képviselő neve:

Törvényes képviselő telefonszáma:

 

1. pályamunka típusa, elnevezése[1]:

Igényelt kékfestő kelme mérete:

”  50 *80 cm                     ”  100*80 cm                                  ”  100*140 cm

Kiválasztott minta[2]:

 

2. pályamunka típusa, elnevezése:

Igényelt kékfestő kelme mérete:

”  50 *80 cm                     ”  100*80 cm                                  ”  100*140 cm

Kiválasztott minta:

 

 

 

 

 

A kelme átvétele[3]:

”    Személyes átvétel az Arany János Művelődési Központban előre egyeztetett időpontban

”     Személyes átvétel Szentendrén a Kovács család kékfestő mintaboltjában (Szentendre, Bogdányi u. 36.), vagy Budapesten. A mintabolti és a budapesti átvétel esetén időpont egyeztetése szükséges. Telefonszám: +36 30 944 62 76

”     Csomagszállítás. Szállítási cím, telefonszám:

 

Adatkezelési hozzájárulás:

Adatkezelés szabályai:

1.      A jelentkezési lapon megadott személyes adatokat a pályázatot kiíró Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár (6060 Tiszakécske, Béke u. 140. adószám: 1664007-1-03) elkülönítetten tárolja oly módon, hogy azokhoz harmadik személy nem fér hozzá.

2.      A megadott személyes adatokat, elérhetőségeket kizárólag csak a 95 éves Kovács Miklós Kossuth-díjas kékfestő mester, a Nemzet Művésze munkásságának tiszteletére kiírt alkotói pályázattal kapcsolatos feladatokhoz használja fel a pályázat kiírója. Egyes feladatok ellátására (pl. zsűrizés, kelme kiszállítása, pályamunkák összegyűjtése) külső szolgáltató, külső munkatárs kerül megbízásra. Nekik a feladatuk ellátásához nélkülözhetetlen adatokat (pl. csomagszállítás esetén a címzett neve címe, telefonszáma) átadjuk.

3.      A megadott személyes adatokat, elérhetőségeket a pályázat kiírója harmadik félnek nem adja ki.

 A jelentkezési lap aláírásával igazolom, hogy az Adatkezelés szabályait megismertem, beleegyezésemet adom, hogy a pályázatot kiíró Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár (6060 Tiszakécske, Béke u. 140. adószám: 1664007-1-03) személyes adataimat kizárólag jelen pályázathoz kapcsolódóan kezelje, a szükséges ideig tárolja.

 

Kelt.:

 

                                                                                                                            pályázó aláírása

                                                                              (18 éven aluli pályázó esetén a törvényes képviselő aláírása)


 
[1] Több alkotással pályázók esetén kérjük, minden pályamunkát tüntessenek fel a jelentkezési lapon.
[2] Az anyagminták az ajmk.hu oldalon találhatóak.
[3] Kérjük a megfelelő pontot kiválasztani, csomagkiszállítás kérése esetén a szállítási címet megadni

További híreink

2023. 05. 28.

Boldog gyermeknapot, vármegyénk minden gyermekének!

,A gyermekek (...) homlokuk tiszta boltozatán a jövendőt hordozzák magukkal, a jövendőt, mely egyetlen értelme még ennek a világnak." Wass Albert gondolataival köszöntjük vármegyénk ifjúságát, gyermekeinket!  Kívánjuk, hogy egészségben és békességben válhassanak felnőtté, és alkotó tagjaivá a Hazának, vármegyénknek. 

2023. 05. 28.

Szeremle

2023. 05. 28.

Piros pünkösd napján új tartalmat kap az életünk

Hogy kinek mit jelent pünkösd, milyen módon engedi be életébe, azt ki-ki maga dönti el. Annyi bizonyos, hogy a kereszténység az egyház születésnapját ünnepli. A híres csíksomlyói búcsúra százezrek zarándokolnak a világ minden tájáról, a nyereg megtelik ünneplőbe öltözött zarándokokkal, ahogyan az idén is. Aki járt már ott, általában visszatér és mindig új tartalmat kap ott az életünk.

2023. 05. 28.

[ Szeremle ]

Dunatetétlen

2023. 05. 26.

Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Dunatetétlen község területén

Dunatetétlen Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, azaz a TOP-2.1.3-16 TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSEK felhívásra „Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Dunatetétlen község területén” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-2.1.3-16-BK1-2021-00061). A projekt keretében 112 854 213 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Dunatetétlen község területén.

2023. 05. 26.

[ Dunatetétlen ]

Harta

2023. 05. 26.

Indul a szezon! Még nem késő csatlakozni az újdonságokkal kecsegtető MyFarm-kertekhez.

Idén már gomba és feldolgozott kézműves élelmiszerek is az asztalunkra kerülhetnek amellett, hogy a szezonális vegyszermentes zöldségeket is házhoz szállítják nekünk a MyFarm zöldségkosár-közösségekből. 

2023. 05. 26.

[ Harta ]

Kalocsa

2023. 05. 26.

Összeállt a II. Pünkösdi Népművészeti Fesztivál programja

A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében, idén második alkalommal megvalósuló Pünkösdi Népművészeti Fesztivál program kínálatát néptáncosok felvonulása, népművészeti kézműves bemutatók és színpadi produkciók színesítik.

2023. 05. 26.

[ Kalocsa ]

Kiskunhalas

2023. 05. 26.

Díjugratás: Grass Masters I. forduló a pünkösdi hétvégén

Háromnapos, pünkösdi ünnepi lovasprogram következeik pénteken, szombaton és vasárnap a Hirling József Lovasparkban. Kiskunhalas ad helyet egy újszerű díjugrató versenysorozatnak, az úgynevezett Grass Master fordulóknak. A három fordulóból álló sorozatban a füves pályák mestereit keresik a díjugratók. A most hétvégi I. forduló versenyei naponta 8 órától késő délutánig tartanak. A lovasparkba ingyenes a belépés.

2023. 05. 26.

[ Kiskunhalas ]

Design by WEBORIGO