HOLNAP TARTJÁK KECELEN A SZÜRETI NAPOT

közügyek
A település központjában már délelőtt 9 órától megkezdődnek a programok, méghozzá családi és baráti főzőcskével.

Augusztus 27-én szombaton a megye városai közül, a hagyományokhoz hűen elsőként Kecelen rendezik meg a szüreti napokat. A település központjában már délelőtt 9 órától megkezdődnek a programok, méghozzá családi és baráti főzőcskével. 9 óra 30-tól délig a Városi Múzeumban az anyatejes világnaphoz kapcsolódó programokat tartanak, ugyanitt az Óvónők Hétszínvirág bábcsoportjának előadása és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Mesebusza is várja a gyerekeket. 13 órától 19 óráig finom borokat kóstolhatnak a Bortéren, a Keceli ízek utcáján pedig helyi finomságokat ízlelhetnek az érdeklődők. A gyermekek a Garabonciás játszótéren szórakozhatnak. A szüreti napon űzoltóautó-bemutatóval is készülnek a családoknak. Délután, 14 óra 30-tól indul a szüreti menet a József Attila utcai óvodától a városházáig helyi intézmények, hagyományőrző csoportok, fogatok, lovasok és Kecel Város mazsorett csoportjának részvételével. 15 óra 30-tól a szabadtéri színpadon fellép egyebek között a Keceli Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttes, a Patachich Borrend, a Kéknefelejcs Népdalkör, a Keceli Ternyipe Tánccsoport a Musical Stúdió és a V&K Strong Fitness Team. Este A gyermekek nagy örömére 15 óra 30-tól Pónifogat is indul a múzeum elől. 18 órától kezdődnek a koncertek, fellép a Napos(abb) oldal, Bebe, Deniz x Orsovai Reni, végül RPM funky diszkóval zárul a fesztivál.

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO