Hétvégi kedvcsináló Nemesnádudvarra VIDEOVAL

közügyek Vármegyénk értékei két folyó közt

Csak dőljenek hátra, hallgassák a hamisítatlan sváb zenét és képzeljék el, hogy máris Nemesnádudvaron vannak! De már csak kettőt kell aludni és irány a Vadgasztronap és Borfesztivál! Garantáltan fantasztikus hétvégének nézünk elébe! 

 

dén már nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket a Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivál Nemesnádudvaron. Európa számos nemzetének képviselői, magyarok, külhoni magyarok, azért jönnek össze, hogy egy kis időt együtt töltsenek ebben a felgyorsult és ellentmondásokkal teli világban. Néhány órát, ahol nem számít, ki honnan jött! Itt csak a kiváló vadételek, a jó borok, a kötetlen beszélgetések, a zene és a barátság az, ami lényeges! Az érdeklődés óriási, a túrajegyek már elfogytak, viszont kóstolójegyeket lehet vásárolni a helyszínen és azt is garantálják a szervezők, hogy senki nem marad éhen. A programok pedig szintén magukért beszélnek! Ha arra járnak, feltétlen térjenek be vármegyénk BorBagoly pincéjébe, ahol igazi kuriózumnak számító élményekben lehet részük. Találkozhatnak, szelfizhetnek a Meseföld könyvünk ikonikus alakjaival, kipróbálhatják a VR szemüveget Petőfivel kalandozva és standunknál Szőke András humorista sütöget a látványkonyhában. 
Csemegézzenek, érezzék jól magukat a nádudvari vadgasztro napon! 

 

I

További híreink

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

2024. 06. 07.

Június 9. – a választás napja

2024. június 9-ére tűzte ki Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását. A Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A közös eljárásban megrendezésre kerülő választások napján reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni az érvényes személyi okmányok felmutatását és a névjegyzék aláírását követően.

2024. 06. 07.

2024. 06. 06.

Orbán Viktor a Tomori Pál-híd átadásán: Dél-Magyarország jelentősége felértékelődik

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

2024. 06. 06.

2024. 06. 06.

Erre vezet majd az M9-es Bács-Kiskunban: kezdődhet a tervezés

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést. Az új szakasz - tehermentesítve az M0-át - közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között.  

2024. 06. 06.

Design by WEBORIGO