Halasi siker a Szent István Bazilikában

Vármegyénk értékei két folyó közt

Hatalmas megtiszteltetés érte a kiskunhalasi Gál Mihály festőművészt, kiemelt lett egyik alkotása egy országos kiállításon. Az ünnepi szezonban, december közepétől Budapest egyik kulturális kincsét fedezhették fel azok, akik ellátogatnak a Magyar Kézművességért Alapítvány által szervezett 30. Betlehemi jászol kiállításra a Szent István Bazilika Lovagtermébe. Az esemény nem csupán egy kiállítás volt, hanem egy lenyűgöző művészeti kavalkád, ahol 130 kiváló művész 150 egyedi alkotásával tiszteleg a karácsony misztériuma előtt.

A  Betlehemi jászol kiállítás a budapesti Szent István Bazilikában decembertől volt látható. A Magyar Kézművességért Alapítvány 30. alkalommal hirdette meg pályázatát, amire hivatásos és amatőr művészek, gyermekcsoportok készítettek szebbnél szebb betlehemi jászolokat illetve az adventi ünnepkörhöz köthető alkotásokat. Az idei kiállítás három különleges alkotást emel ki a 150 közül, amelyek elnyerték az első három helyezést. Ezek közül az egyik Gál Mihály kiskunhalasi festőművész remekműve, a „Mária és a kisded” című festménye volt. 
Ráadásul ennek az alkotásnak a képe került fel az idei utolsó Lámpás című folyóirat borítójára, amely az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége lapja. Gál Mihály festőművész a Pásztortűz '56-os csoport tagja is.

További híreink

Csengőd

2024. 05. 10.

Minibölcsőde Csengődön: átadták az utolsó TOP-beruházást

Tizennégy családnak nyújt mindennapi segítséget az a minibölcsőde, amelyet Csengődön adtak át csütörtökön. Ez a beruházás volt az utolsó, amely a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, vagyis a TOP keretében valósult meg Bács-Kiskunban.

2024. 05. 10.

[ Csengőd ]

2024. 05. 09.

Tanácsülés

A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács mai ülésén ismét elhangzott: gyors és átfogó cselekvésre van szükség a Homokhátság vízmegtartása, vízpótlása érdekében.

2024. 05. 09.

Nemesnádudvar

2024. 05. 08.

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron. 

2024. 05. 08.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 05. 08.

Mintaberuházás: új ipari csarnokot avattak Ballószögön

Néhány hónap alatt szinte a földből nőtt ki Ballószögön az az ipari csarnok, amely a települési önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség országos szinten is mintaértékű együttműködése nyomán valósult meg. A 800 négyzetméteres, zéró károsanyag kibocsátással működő csarnok átadójára kedden került sor Ballószögön.  

2024. 05. 08.

Kömpöc, Nemesnádudvar, 1+

2024. 05. 06.

A településfejlesztés aranykora

Az elmúlt években 117 milliárd forint fejlesztési támogatás hasznosult Bács-Kiskunban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának koordinálásával minden településre jutott pályázati forrás. 

2024. 05. 06.

[ Kömpöc , Nemesnádudvar , Szabadszállás ]

2024. 05. 06.

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.  A bajnoki címüket megtartva idén is a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók győzedelmeskedtek. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes határában, Csókakőn néhány héttel ezelőtt.

2024. 05. 06.

Design by WEBORIGO