Egyre több a gyermek: új főzőkonyhát kell építeni Tiszakécskén

két folyó közt TOP-fejlesztések

Egy 600 adagos új főzőkonyhát és egy több mint 140 férőhelyes étkezőt építenek Tiszakécskén. Korábban nem volt elegendő férőhely a gyermekek étkeztetésére – a TOP Plusz forrásból finanszírozott projektnek köszönhetően ez most megoldódik. 

„A régi konyhánk 35- 40 éves, és annak idején egy átlagos családi házból lett kialakítva. Ennél is nagyobb gond, hogy mindössze 450- 500 adag étel elkészítésére van benne kapacitás, ráadásul a gyerekeket nem tudjuk helyben leültetni étkezni. Korábban volt egy épületünk, ahol ezt meg lehetett oldani, de oda tornatermet építtetett a tankerület” – fejtette ki Tóth János polgármester, hozzátéve, hogy az új konyhára azért is van szükség, mert egyre nő a gyermeklétszám a településen. Jelenleg az öt tagóvodájukban 385 férőhely van, de az óvodások száma ezt is meghaladja, így plusz csoportot kellett indítaniuk. 

 

„Az új konyha 600 adag étel elkészítésére lesz alkalmas és 144 gyermek tud majd egyszerre helyet foglalni az ebédlőben. A tervezés már elindult, a támogatásból a főzőüsttől a kiskanálig mindent szeretnénk beszerezni” – fogalmazott Tóth János.

 

A projektet a TOP Plusz programból elnyert 700 millió forintos támogatásból finanszírozzák majd. A tervezés során fontos szempont volt az energiahatékonyság is: az épület a napelemes rendszernek köszönhetően csaknem nulla energiaigényű lesz.

 

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának közreműködésével a következő hét évben összesen 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a vármegyébe a TOP Plusz program keretében. 
  

 

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO