Egyre több a gyermek: új főzőkonyhát kell építeni Tiszakécskén

két folyó közt TOP-fejlesztések

Egy 600 adagos új főzőkonyhát és egy több mint 140 férőhelyes étkezőt építenek Tiszakécskén. Korábban nem volt elegendő férőhely a gyermekek étkeztetésére – a TOP Plusz forrásból finanszírozott projektnek köszönhetően ez most megoldódik. 

„A régi konyhánk 35- 40 éves, és annak idején egy átlagos családi házból lett kialakítva. Ennél is nagyobb gond, hogy mindössze 450- 500 adag étel elkészítésére van benne kapacitás, ráadásul a gyerekeket nem tudjuk helyben leültetni étkezni. Korábban volt egy épületünk, ahol ezt meg lehetett oldani, de oda tornatermet építtetett a tankerület” – fejtette ki Tóth János polgármester, hozzátéve, hogy az új konyhára azért is van szükség, mert egyre nő a gyermeklétszám a településen. Jelenleg az öt tagóvodájukban 385 férőhely van, de az óvodások száma ezt is meghaladja, így plusz csoportot kellett indítaniuk. 

 

„Az új konyha 600 adag étel elkészítésére lesz alkalmas és 144 gyermek tud majd egyszerre helyet foglalni az ebédlőben. A tervezés már elindult, a támogatásból a főzőüsttől a kiskanálig mindent szeretnénk beszerezni” – fogalmazott Tóth János.

 

A projektet a TOP Plusz programból elnyert 700 millió forintos támogatásból finanszírozzák majd. A tervezés során fontos szempont volt az energiahatékonyság is: az épület a napelemes rendszernek köszönhetően csaknem nulla energiaigényű lesz.

 

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának közreműködésével a következő hét évben összesen 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a vármegyébe a TOP Plusz program keretében. 
  

 

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO