Bor Bagoly: több mint pince

szabadidő

Megkezdte működését Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának Bor Bagoly pincéje Nemesnádudvaron. A vármegyei borok népszerűsítése mellett a felújított pince turisztikai célpontként és információs pontként is szolgál.

A jelenleg Bor Bagoly nevű pincét az 1800-as évek elején építették, így a jelenlegi pincerész (a mostani présház nélkül) több mint 200 éves. A pince a Metzinger család birtokában volt egészen 1946-ig. A svábság üldöztetése után, az 1960- as években Metzingerék visszavásárolták a pincét, majd ahhoz néhány hold földet is, újra gazdálkodni kezdtek. Az örökös Kishegyi családtól 2021-ben vásárolta meg az épületet Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, hogy abból az utókor számára – megtartva az eredeti üzenetet és építészeti örökségmotívumokat – modern turisztikai célpontot, a borkultúra iránt érdeklődőknek pihenési és felfrissülési helyet biztosítson. A pince megőrizte a család jelmondatait, és hirdeti azt minden betérő vendég számára: „Olyan cselekedeteid legyenek, amelyeket soha nem kell szégyellned!” „Csakis a becsületesen elvégzett munkának van hosszú távon eredménye!”

Kísérje figyelemmel a Bor Bagoly présház Facebook és Instagram oldalain folyamatosan bővülő szolgáltatásait.

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO