A KLIK VEZETŐIVEL EGYEZTETETT A VÁRMEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE

két folyó közt
Az oktatás, a felnövő generáció képzése, meghatározó feladat.

Az év eleji egyeztetések, megbeszélések során Rideg László a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke fontosnak tartja az intézmények vezetőivel történő folyamatos párbeszédet, a zavartalan együttműködést. Ezúttal a KLIK (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) vezetőit fogadta a vármegyeházán. Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerület vezetője, Sárosi Magdolna a Bajai Tankerület vezetője, valamint Pálfi Tamás a Kecskeméti Tankerület megbízott vezetője tanácskoztak az elnökkel az együttműködés lehetőségeiről, illetve a köznevelési infrastruktúra fejlesztésére irányuló projektek tervezése, előkészítése volt a központi téma.  A szakmai grémiumhoz csatlakozott Almási Anita a fejlesztési ügynökség köznevelési területének pályázataiért felelős osztályvezetője.

 

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO