Szentpéteri Borpince

Kiskőrös - Kiskőrösi járás
A Szentpéteri Borpince három generáció tapasztalatát öleli fel. Összesen 65 hektárnyi szőlőterületük Kiskőrösön és környékén terül el, homokos és löszös alapkőzetű meszes talajokon. Ennek köszönhetően fiatalos lendületű, könnyed, üde és kimondottan gyümölcsös, magas minőségű borokat készítenek. Fajtaválasztékukban helyet kapnak a térségre jellemző hungarikumok, valamint a világfajták is – továbbá készítenek izgalmas, különleges borokat is, például kései szüretelésű szőlőkből. Összesen 17 fajta bor kerül ki a pincéből, zászlósboruk a Néró Rosé Válogatás, de sillert és vöröset is készítenek a fajtából. A rendkívül jó ár-érték arányú Szentpéteri borokat – amelyek rendszeresen nyernek el hazai és nemzetközi díjakat – érdemes helyben is fogyasztani: a családi pince akár 60 fős befogadóképességének köszönhetően alkalmas pincelátogatásra, borkóstolóra és rendezvényhelyszínként is.
Több Kevesebb chevron down

Ajánlataink

chevron left
event card

Kiskőrösi házi „szaladgálós” káposztás rétes

arrow

Kiskőrös

event card

István Borház

arrow

Kiskőrös

event card

István Lovastanya

arrow

Kiskőrös

event card

Közúti Szakgyűjtemény/ Úttörténeti Múzeum Kiskőrös

arrow

Kiskőrös

chevron right

Hírek

chevron left
chevron right

Kapcsolódó eseményeink

chevron left
chevron right

Értékeink

chevron left
event card

Kiskőrös második Petőfi-szobra

arrow
Kiskőrös második Petőfi-szobrát 1928. március 15-én avatták fel, melynek ötlete az 1923-as centenáriumra datálható. 

Kiskőrös

event card

Kiskőrösi-turjános természetvédelmi terület (Szücsi-erdő és az általa körbezárt rétek)

arrow
A Szücsi erdő az Alföldön őshonos éger-kőrises láperdők és rétek váltakozásából áll. Az erdő és a rét hasonló összetétele Magyarországon nem lelhető fel máshol. 

Kiskőrös

event card

Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes, Világ- és Európa-bajnok sportoló munkássága

arrow
Suba Róbert 1980-ban született Kiskunhalason. A középiskolát a kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnáziumban végezte, s az ott eltöltött négy év során aktívan sportolt, atletizált és kézilabdázott. 

Kiskőrös

event card

Szlovák Tájház és Néprajzi Látványtár

arrow
A Szlovák Tájház berendezése egy 20. század eleji kiskőrösi szlovák jómódú réteg tárgyi világát tárja a látogató elé. A ház külső formája, beosztása és berendezése jól mutatja, hogy a Kiskőrösre települt szlovákság mennyire részese lett a magyar Alföld népi és lakáskultúrájának.

Kiskőrös

chevron right
Design by WEBORIGO