Pipacsos Pihenőház

Dávod - Bajai járás

A falu szívében helyezkedik el a Pipacsos Pihenőház, amely egy 1830-ban épült eredeti nádtetős parasztház, 2004-ben lett felújítva megőrizve régi parasztos jellegét.

A házban vendégünk megtapasztalhatja a régi korokban élő emberek szokásait, pl. hogyan főztek, fűtöttek? Az épület eredeti szabadkéményes konyhája sajátos hangulatot kölcsönöz pihenésének, nyaralásának. Télen a forró kemencének dőlve kellemesen elbeszélgethet barátaival, családjával.

2 szoba áll a vendégek rendelkezésére, a férőhely max. 6+2 fõ. A konyha jól felszerelt, önellátásra alkalmas. A fürdőszoba zuhanykabinos, új építésű. Az udvar zárt, biztonságos, kisgyerekeseknek kimondottan alkalmas. Van homokozó, hinta, csúszda, kis játszóházikó.

Programlehetőségek: A település tágabb környezetében számos nemzetközi hírű kirándulóhely található: a Gemenci erdőség, a Kiskunsági Nemzeti Park, Ópusztaszer, dunai szigetek, múzeumok a közeli városokban ( Baja, Kalocsa, Pécs, Szeged, Kecskemét ).

A település közvetlen környezetében lehet nyáron fürdeni a gyógyfürdőben, horgászni, vadászni, kerékpározni, csónakázni, kajakozni. A szükséges eszközöket tudjuk kölcsönözni.

 

A ház falusi minősítése 3 napraforgó.

De ez mit is jelent?

A falusi turizmusnak van egy Országos Szövetség által szervezett formája, mely irányítja és minősíti a falusi magánszállásokat. Ez a minősítési rendszer bár nem kötelező, de ajánlott, hiszen a kedves vendégem így biztos lehet benne, hogy a minősítésnek megfelelő felszereltség a rendelkezésére áll.

A Pipacsos Pihenőház a 3 napraforgónak megfelelően a következő felszereltséggel rendelkezik :

A szobák száma 2

Az utca felöli régi nevén „ tiszta szobában „ 2 db régi , de felújított támlás ágy van elhelyezve. Az ajtó melletti sarokban egy alföldi búbos kemence helyezkedik el, melyet télen használunk, fűtésre és sütésre is.

A szobában még további bútorok: 1 db akasztós és polcos szekrény , 2db éjjeli szekrény,

1 asztal + 4 szék.

A szoba burkolata: modern antik laminált lap.

A ház másik szobájában 3 modern fenyő heverő található, 1 szekrény és 2 kis asztal, a burkolat szintén modern.

Kapcsolat

6524 Dávod Dózsa György utca 75

Több Kevesebb chevron down

Ajánlataink

chevron left
event card

Pipacsos Pihenőház

arrow

Dávod

event card

BÁCSKAI ÖKO-GASZTRO TÚRA AZ EUROVELO 13 KERÉKPÁROS ÚTVONAL MENTÉN

arrow
A két napos körtúra alatt megismerhetjük a Bácsalmás környéki természeti és kulturális értékeket és megkóstolhatjuk a térség gasztronómiai finomságait.

Dávod

event card

HOTEL FORTUNA

arrow

Dávod

event card

Dávod Bográcsfesztivál

arrow

Dávod

chevron right

Kapcsolódó eseményeink

chevron left
chevron right
Design by WEBORIGO