Knehr Pince

Hajós - Kalocsai járás
Knehr István családi gazdaságában mindössze fél hektár szőlőterületet művelnek, de hiba lenne ebből bármilyen következtetést levonni azzal kapcsolatban, hogy mennyire gondolják komolyan a borászkodást. Röviden: nagyon. A fiatal gazda kis túlzással a hajósi birtok összes – mintegy 3500 – szőlőtőkéjét egyenként ismeri, és nagy szakértelemmel gondozza. Összesen 4 szőlőfajtát termesztenek: olaszrizling, zweigelt, cabernet franc és kékfrankos. A cabernet franc-ból nem csak vörös-, hanem fehérbort is készítenek, ami jól jelzi, hogy a hajósi pincében egyszerre van jelen a hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület, az újításra való törekvés. „Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát, törekszünk a folyamatos fejlesztésére, hogy igazán magas minőségű borokat tudjunk készíteni” – mondja István.
Több Kevesebb chevron down

Hírek

chevron left

Hajós

2025. 12. 05.

Találkozott a bácsalmási és a sváb-sarki fi200 klub

Különleges találkozón gyűlt össze kedden mintegy félszáz vállalkozó, termelő, civil és önkormányzati szereplő Nemesnádudvaron, ahol a fi200 klub bácsalmási csoportja a Sváb-sarok közösségével épített kapcsolatot. A rendezvény célja a két térség együttműködésének erősítése és a közösségi gazdaságfejlesztés új lehetőségeinek feltárása volt.

2025. 12. 05.

[ Hajós ]

down arrow
három szarvasmarha boci, balról fekete fehér tarka, barna és fekete, füleikben sárga billog

Hajós

2025. 12. 03.

Lakner Farm: boldogok a sajtkészítők

Hajóson, a Lakner Farmon minden sajtdarabnak története van – és gyakran neve is. Lakner Kristóf néhány hónapja még nem értette, mit keres a fi200 klubban, ma pedig már  helyi éttermekben találkozni termékeikkel, közös projektekben dolgoznak más tagokkal, és prémium méz kerül a joghurtjaikba. A napi 140 liter tejből készülő adalékanyag-mentes sajtok mögött hajnali fejések, állatszeretetből épülő gazdaság és egy olyan család áll, amely a környéken egyedülálló értéket teremt – sok munkával, mégis őszinte szenvedéllyel.  

2025. 12. 03.

[ Hajós ]

down arrow
széles asztal egyik oldalán emberek ülnek, a beszélőre figyelve

Hajós

2025. 11. 04.

Elérjük a célunk: egyre több együttműködés születik!

A Sváb-sarki fi200 klub novemberi üzleti reggelije ismét bizonyította, hogy a helyi vállalkozók együttműködése kézzelfogható eredményeket hoz: a Road 54 Kisvendéglő például már a Hildi Sajtműhely és a Kelchili termékekivel is bővítette kínálatát, miközben az új vendégek is sikeres kapcsolatépítéssel indították első találkozójukat.

2025. 11. 04.

[ Hajós ]

down arrow

Hajós

2025. 06. 10.

Az év feltörekvő borásza és az Ezerjó visszatérése

Kicsi, de életerős. Alig több, mint fél hektáron termel szőlőt a vármegye idei feltörekvő borásza. Matos Patrik többszörösen elismert fiatal borosgazdaként egyfajta missziót is teljesít: visszahozza a hajósi köztudatba az Ezerjót.  

2025. 06. 10.

[ Hajós ]

down arrow
chevron right

Kapcsolódó eseményeink

chevron left
chevron right
Design by WEBORIGO