ZÁRUL DUSNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK „HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE DUSNOK TÉRSÉGÉBEN” CÍMŰ PROJEKTJE

önkormányzat TOP-fejlesztések
A projekt célja többek között a helyi hagyományok feltárása, a helyi szellemi és kulturális örökség feltására, közösségi kiállítások szervezése.

ZÁRUL DUSNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK „HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE DUSNOK TÉRSÉGÉBEN” CÍMŰ, KONZORCIUMBAN BENYÚJTOTT ÉS ELNYERT PROJEKTJESajtóközlemény

 

2022. november 15.

A projekt célja a helyi hagyományok feltárása, az értékőrzés, a helyi szellemi és kulturális örökség feltására, közösségi kiállítások szervezése, a célterületen megvalósuló közösségi kezdeményezések és közösségfejlődés támogatása, a helyi tudástőke hálózati szintű kiterjesztése és az identitás megerősítése a közösségfejlesztési célok elérése érdekében, és végül, de nem utolsó sorban az érintett településeken élők életminőségének javításával a helyi identitás és kohézió fokozása volt.

Konzorciumvezető: 
Dusnok Község Önkormányzata

Konzorciumi partnerek:
Bátya Község Önkormányzata
Fajsz Község Önkormányzata
Foktő Község Önkormányzata

Projekt összköltsége: 42.326.087,-Ft

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt időtartama: 2018.09.01. – 2022.11.15.

A program eredményeképpen fejlődött a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, a helyi civil társadalom megerősödése segíti a helyi közösségi konfliktusok megoldását és az önálló cselekvési képességek erősítését. Továbbá erősödött a civil aktivitás, illetve megerősödtek a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez való kötődés. A 42,33 millió forintos európai uniós támogatásnak megvalósuló projektnek köszönhetően szolidárisabb, fentarthatóbb közösségi kohézióval és megfelelő nyitottsággal rendelkező közösségek jöhettek létre.

További információ kérhető:

Mindszenti István, polgármester
Telefon: 78/501-705
Email: dusnokph@dusnok.hu
Web: www.dusnok.hu
 

További híreink

Kiskunfélegyháza

2023. 06. 02.

Harminc éve alakult meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Ünnepi szentmisén emlékeztek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye megalapításának harmincadik évfordulójára a kiskunfélegyházi Szent István-templomban kedden. A jubileumi szentmisét – amelyen Szent István ereklyéinek átvitelének ünnepére is emlékeztek – Michael Wallace Banach apostoli nuncius, pápai nagykövet celebrálta.

2023. 06. 02.

[ Kiskunfélegyháza ]

2023. 06. 01.

Ez a négy település nyert újabb TOP Plusz támogatást Bács-Kiskunban

Kiskunfélegyháza, Tiszaalpár, Tiszakécske és Tázlár kap összesen 2,5 milliárd forint pályázati forrást a helyi gazdaság fejlesztésére. Mutatjuk, hogy milyen fejlesztések valósulnak meg ebből. 

2023. 06. 01.

Császártöltés

2023. 06. 01.

III. Sváb Ételek Fesztiválja

Egy szakácskönyv egész falvakat megmozgató fesztivál formájában kel életre immár harmadik alkalommal. A cél továbbra is az, hogy bemutassák a sváb ételek helyi variációit és a résztvevők kulturális értékeit, így több településről érkeznek Császártöltésre résztvevők. 

2023. 06. 01.

[ Császártöltés ]

Nemesnádudvar

2023. 06. 01.

Hétvégi kedvcsináló Nemesnádudvarra VIDEOVAL

Csak dőljenek hátra, hallgassák a hamisítatlan sváb zenét és képzeljék el, hogy máris Nemesnádudvaron vannak! De már csak kettőt kell aludni és irány a Vadgasztronap és Borfesztivál! Garantáltan fantasztikus hétvégének nézünk elébe! 

2023. 06. 01.

[ Nemesnádudvar ]

Szabadszállás

2023. 06. 01.

Egészséges Bács-Kiskunért Szabadszálláson is

Vármegyénk nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód, a mozgás népszerűsítésére.  Ezúttal Szabadszállásra invitálunk mindenkint, tartsanak velünk a kilencedik Nyári Strázsa túrán!  

2023. 06. 01.

[ Szabadszállás ]

2023. 06. 01.

Gyémántvadászat

Visszacsatolás, dicsőség, tanulási folyamat, de ugyanúgy lehet egy település, egy megye fejlődési lépcsője is a Városmarketing Gyémánt Díj. Az elismerését kilencedik alkalommal lehet megküzdeniük a pályázóknak. Nem egymással, hanem saját magukkal.

2023. 06. 01.

Design by WEBORIGO