ÚT, AMI ÖSSZEKÖT

közügyek
Fontos útfejlesztések zajlottak az elmúlt időszakban a bajai térségben. Ezek közül két beruházást az elmúlt héten adtak át.

A Rém és a főút közötti szakasz igen rossz állapotba került az elmúlt évek során, most ezt a részt modernizálták. A három kilométeres aszfaltcsíkot teljes egészében felújították, az út menti padka szintén megújult. A megfelelő csapadékvíz elvezetés érdekében kitisztították az útmenti árkokat és új jelzőtáblákat helyeztek ki. A beruházás mintegy 362 millió forintba került.

A másik fejlesztésnek pedig egyszerre két településen is örülnek. A Szeremlét a Duna-töltéssel összekötő mintegy három kilométeres szakasz teljesítése a felújítás előtt felért egyfajta kalandtúrával is. “Ez az út egyfajta mostohagyereknek számított, nem véletlen, hogy mindkét érintett település lakói nagyon örülnek annak, hogy elkészült a felújítás. “ – mondta az átadó ünnepségen Varga György, Szeremle polgármestere.

A mostani felújításnak az autósok és motorosok mellett a kerékpárosok is örülnek, hiszen ezt a szakaszt nagyon sokan használják ezzel a közlekedési eszközzel is. “Nagy álmunk valósult meg a bekötő szakasz elkészültével – mondta köszöntőjében Arató Béla, Dunafalva polgármestere. Dunafalva lakossága itt jut el Szeremlén keresztül Bajára. Szokták mondani, hogy az út embereket és településeket köt össze és ez tényleg így van. Köszönöm mindenkinek aki segített abban, hogy ez az út megújuljon.”

Az ünnepségen jelen volt Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője is, aki a polgármesterek szerint nagyon sokat dolgozott a beruházás megvalósulásáért. “A kormány célja, hogy a legkisebb településeket is fejlessze – mondta a politikus. Azért tettük ezt, hogy azok az emberek akik ezeken a településeken élnek a megfelelő minőségben tudják igénybe venni az állam és az önkormányzat nyújtotta szolgáltatásokat. Ha stílusosan akarok fogalmazni, akkor azt mondhatom, hogy ebben a munkában jó úton haladunk. Szeremlén és Dunafalván is az elmúlt esztendőkben több fontos fejlesztés is történt.”

Mindkét felújított szakaszt a munkák végeztével már használatba is vették a közlekedők.

Forrás: bacskaoharsona.hu

További híreink

Tiszakécske

2024. 07. 26.

Csobbanjon Bács- Kiskunban sorozat

VIDEÓ - A Kerekdombi Termálfürdőt és annak különlegességeit is bemutatjuk.

2024. 07. 26.

[ Tiszakécske ]

Hajós

2024. 07. 24.

Értéktár sorozat: Hajósi Barokk Kastély - VIDEÓ

A vármegyei értéktár részét képező Hajósi Barokk Kastély művészettörténeti és kultúrtörténeti szempontból az Alföld egyik legjelentősebb épülete.

2024. 07. 24.

[ Hajós ]

2024. 07. 23.

Lomilottó, KerekKocka, bűnmegelőzés: újra lehet pályázni önkormányzati jógyakorlatokkal 

Folytatódik a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program, amelynek célja, hogy feltérképezze és ismertté tegye a települési jógyakorlatokat. A több minisztérium által is támogatott pályázat nyertesei pénzjutalomban is részesülnek. 

2024. 07. 23.

Lakitelek

2024. 07. 18.

Mártózzon meg a Tőserdőben - Csobbanjon Bács-Kiskunban sorozat

VIDEÓ - Tősfürdő mellett a Holt-Tiszában is megmártózhatunk. Sőt, a Lakitelekhez tartozó népszerű üdülőterület még ennél is többet kínál. 

2024. 07. 18.

[ Lakitelek ]

Érsekhalma

2024. 07. 17.

Épületenergetikai fejlesztés Érsekhalma településen - projektindítás

Érsekhalma Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Épületenergiai fejlesztés Érsekhalma településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00043). A projekt keretében 65,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból három központi épület energetikai fejlesztése valósul meg.

2024. 07. 17.

[ Érsekhalma ]

Kiskunfélegyháza

2024. 07. 17.

Csobbanjon Bács-Kiskunban sorozat II.

VIDEÓ - A Bács-Kiskun fürdőit és strandjait bemutató sorozatunk következő helyszíne a Félegyházi Termál Parkfürdő. 

2024. 07. 17.

[ Kiskunfélegyháza ]

Design by WEBORIGO