ÚT, AMI ÖSSZEKÖT

közügyek
Fontos útfejlesztések zajlottak az elmúlt időszakban a bajai térségben. Ezek közül két beruházást az elmúlt héten adtak át.

A Rém és a főút közötti szakasz igen rossz állapotba került az elmúlt évek során, most ezt a részt modernizálták. A három kilométeres aszfaltcsíkot teljes egészében felújították, az út menti padka szintén megújult. A megfelelő csapadékvíz elvezetés érdekében kitisztították az útmenti árkokat és új jelzőtáblákat helyeztek ki. A beruházás mintegy 362 millió forintba került.

A másik fejlesztésnek pedig egyszerre két településen is örülnek. A Szeremlét a Duna-töltéssel összekötő mintegy három kilométeres szakasz teljesítése a felújítás előtt felért egyfajta kalandtúrával is. “Ez az út egyfajta mostohagyereknek számított, nem véletlen, hogy mindkét érintett település lakói nagyon örülnek annak, hogy elkészült a felújítás. “ – mondta az átadó ünnepségen Varga György, Szeremle polgármestere.

A mostani felújításnak az autósok és motorosok mellett a kerékpárosok is örülnek, hiszen ezt a szakaszt nagyon sokan használják ezzel a közlekedési eszközzel is. “Nagy álmunk valósult meg a bekötő szakasz elkészültével – mondta köszöntőjében Arató Béla, Dunafalva polgármestere. Dunafalva lakossága itt jut el Szeremlén keresztül Bajára. Szokták mondani, hogy az út embereket és településeket köt össze és ez tényleg így van. Köszönöm mindenkinek aki segített abban, hogy ez az út megújuljon.”

Az ünnepségen jelen volt Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője is, aki a polgármesterek szerint nagyon sokat dolgozott a beruházás megvalósulásáért. “A kormány célja, hogy a legkisebb településeket is fejlessze – mondta a politikus. Azért tettük ezt, hogy azok az emberek akik ezeken a településeken élnek a megfelelő minőségben tudják igénybe venni az állam és az önkormányzat nyújtotta szolgáltatásokat. Ha stílusosan akarok fogalmazni, akkor azt mondhatom, hogy ebben a munkában jó úton haladunk. Szeremlén és Dunafalván is az elmúlt esztendőkben több fontos fejlesztés is történt.”

Mindkét felújított szakaszt a munkák végeztével már használatba is vették a közlekedők.

Forrás: bacskaoharsona.hu

További híreink

Kecskemét

2024. 04. 16.

 Turisztikai kiállítás lesz Kecskeméten április 26-án!

Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

2024. 04. 16.

[ Kecskemét ]

Bátya

2024. 04. 15.

Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen - projektindítás

Bátya Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00041). A projekt keretében 73,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 15.

[ Bátya ]

Császártöltés

2024. 04. 15.

Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen - projektindítás

Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00026). A projekt keretében 235,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása.

2024. 04. 15.

[ Császártöltés ]

Balotaszállás

2024. 04. 15.

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson - projektindítás

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

2024. 04. 15.

[ Balotaszállás ]

Kiskunmajsa

2024. 04. 11.

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe. 

2024. 04. 11.

[ Kiskunmajsa ]

2024. 04. 10.

Újabb települések nyertek fejlesztési forrást

Útfejlesztésre és az egészségügyi, szociális alapszolgáltatások fejlesztésére nyertek támogatást Bács-Kiskun vármegyei települések a TOP Plusz program keretében. 

2024. 04. 10.

Design by WEBORIGO