

A sör és a sörgyártás folyamata több ezer éves múltra tekint vissza, szinte egyidős a civilizációval. Kutatások szerint már az ókori Egyiptomban és Babilóniában is próbálkoztak a sörkészítéssel. Később a szerzeteseknek köszönhetően Európában is meghonosodott a sörkészítés. A kolostorok után idővel sörfőző céhek kezdték meg az üdítő nedű gyártását.
Ma Magyarországon több sörfőzőüzem és kézműves sörkészítők is gyártják ezt a frissítő italt.
Megyénkben, Akasztón a Sör Plusz Kft. izgalmas ízvilágú, különleges söröket készít.
A főzőház és a vállalkozás tulajdonosa Nagy Ervin 27 éve foglalkozik italgyártással. Sokáig az alkoholmentes italok készítésével foglalkozott, de a sör szeretete a sorfőzés irányába sodorta.
Üzemében, ahol az alkoholmentes sörkülönlegességektől az igazán izgalmas ízvilágú sörökig mindenki megtalálja a kedvére valót, csak elhivatott és lelkes szakemberek dolgoznak.
Hiszen vallják, hogy a modern technológia, amivel rendelkeznek mit sem ér jól képzett, és a munkájuk felé magasan elkötelezett emberek áldozatos tettei nélkül.
Nem titkolt céljuk, hogy az elkövetkező években a hazai sörpiac jegyzett szereplőjévé váljanak.
Forrás/fotó: kunstsorfozde.hu
Kapcsolat:
+36 20 492-5666
info@sorplusz.hu
Borota, Kecskemét
2025. 05. 13.
2025. 05. 13.
[ Borota , Kecskemét ]
2025. 05. 13.
2025. 05. 13.
Kunszentmiklós
2025. 05. 12.
2025. 05. 12.
[ Kunszentmiklós ]
2025. 05. 08.
2025. 05. 08.
2025. 05. 07.
2025. 05. 07.
2025. 05. 06.
2025. 05. 06.