SÍNEN VAGYUNK

A bácsbokodiak számára nagyon fontos az a beruházás, melynek keretében megújul a Baja-Szabadka vasútvonal

Korábban már beszámoltunk róla, hogy teljes egészében megújul a Baja-Szabadka vasútvonal. A beruházás keretében korszerűsítik a síneket, megújulnak az érintett települések vasútállomásai, valamint megépül a jelenleg szüneteltetett Bácsalmás-Csikéria szakasz is. Mindez megteremti a lehetőséget, hogy ismét el lehessen jutni Bajáról Szabadkára vonattal.

A fejlesztés érinti Bácsbokodot is, sőt a településen élők különösen örülnek a beruházásnak. A bokodiak ugyanis mind Bajára, mind pedig Bácsalmásra sűrűn utaznak vonattal, még akkor is, ha az utóbbi időben nagyobb teret nyert az autóbusszal történő közlekedés. Mindez változhat, ha a jövőben gyorsabban és komfortosabban lehet majd vonatozni az említett települések között.

A napokban megkezdődtek a partneri egyeztetések az érintett településekkel. Kovács László, Bácsbokod polgármestere megkeresésünkre elmondta: mivel a vírushelyzet miatt nem lehet falugyűlést tartani, ezért online módon próbálják megoldani a lakossággal történő egyeztetést. Valamennyi dokumentumot feltöltötték a település honlapjára, ezeket véleményezheti a lakosság.

Kovács László hozzátette: a vasúti fejlesztési részbe természetesen nem szólnak bele, azt a szakemberekre bízzák. Ellenben vannak olyan beruházási elemek, melyek fontosak Bácsbokod számára. Az egyik ilyen, hogy az elmúlt két évben Bácsbokod és Bácsborsód között megépült kerékpárút vasúton történő átvezetését eddig nem tudták megoldani, egyes részeken kerékpáros nyomok vannak az úttesten. A mostani beruházás lehetőséget biztosít ennek a megoldására is.

A másik kérés úgy tűnik, hogy teljes egészében megvalósulhat, mégpedig a vasútállomás épületének a felújítása. A tervezés során ezt már figyelembe is vették a szakemberek. A harmadik pont pedig a település egyik sajátosságát érinti. Ez pedig a Bácsborsód irányába vezető út, ahol is a vasúti átjárónál egy furcsa S kanyarban lehet közlekedni. Most szeretnék, hogy ezt az útszakaszt kiegyenesítsék, ezáltal egyszerűbb és biztonságosabb legyen a közlekedés.

Az egyeztetések tehát gőzerővel zajlanak a háttérben, melyek eredményét hamarosan a bokodiak is láthatják majd.

További híreink

Hajós

2024. 07. 24.

A Hajósi Barokk Kastély története

A vármegyei értéktár részét képező Hajósi Barokk Kastély művészettörténeti és kultúrtörténeti szempontból az Alföld egyik legjelentősebb épülete. VIDEÓ

2024. 07. 24.

[ Hajós ]

2024. 07. 23.

Lomilottó, KerekKocka, bűnmegelőzés: újra lehet pályázni önkormányzati jógyakorlatokkal 

Folytatódik a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program, amelynek célja, hogy feltérképezze és ismertté tegye a települési jógyakorlatokat. A több minisztérium által is támogatott pályázat nyertesei pénzjutalomban is részesülnek. 

2024. 07. 23.

Lakitelek

2024. 07. 18.

Mártózzon meg a Tőserdőben

Tősfürdő mellett a Holt-Tiszában is megmártózhatunk. Sőt, a Lakitelekhez tartozó népszerű üdülőterület még ennél is többet kínál. VIDEÓ

2024. 07. 18.

[ Lakitelek ]

Érsekhalma

2024. 07. 17.

Épületenergetikai fejlesztés Érsekhalma településen - projektindítás

Érsekhalma Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Épületenergiai fejlesztés Érsekhalma településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00043). A projekt keretében 65,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból három központi épület energetikai fejlesztése valósul meg.

2024. 07. 17.

[ Érsekhalma ]

Kiskunfélegyháza

2024. 07. 17.

Csobbanjon a kiskunfélegyházi Thermal fürdőben!

A Bács-Kiskun fürdőit és strandjait bemutató sorozatunk következő helyszíne a Félegyházi Termál Parkfürdő. VIDEÓ

2024. 07. 17.

[ Kiskunfélegyháza ]

Kunszállás

2024. 07. 17.

Órák Háza

Vármegyei értéktárunk része - VIDEÓ

2024. 07. 17.

[ Kunszállás ]

Design by WEBORIGO