Petőfi újra Kiskőrösön: így ünnepel a város + FOTÓK 

Négynapos ünneppel emlékezik Kiskőrös városa az 1948-49-es forradalomra és szabadságharca. A rendezvénysorozatban a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata is szerepet vállal. 

A nemzeti ünnep alkalmából minden első osztályos kiskőrösi kisdiák kokárdát kapott szerda reggel a város főterén – a nemzeti színű szalagot a képviselő-testület tagjai tűzték fel a gyerekekre. Az eseményen Bánföldi Szilárd színművész, Bács-Kiskun Petőfije szavalta el a költő Jövendölés című versét. Ezt követően koszorúzták meg a Petőfi-szobrot, amely előtt Rideg László, a Bács-Kiskun Vámegyei Közgyűlés elnöke is fejet hajtott. 

 

A vármegye önkormányzatának mesebusza reggel óta fogadja az érdeklődőket, akik Petőfivel is találkozhattak és szelfizhettek. A gyerekek ajándékot kapnak, valamint a költővel és a forradalommal kapcsolatos foglalkoztató játékokkal játszhatnak, és belelapozhatnak a Meseföld és a Legendáskönyv kiadványokba. (A mi költőnk a nap folyamán Lajosmizsére és Szentkirályra is elviszi a forradalom üzenetét.)

 

A délután sorra kerülő díszünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond majd beszédet. Domonyi László, Kiskőrös polgármestere történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy Magyarország miniszterelnöke a 200 éves bicentenárium alkalmából a városba látogat. 

 

Este Rúzsa Magdi ad koncertet Kiskőrösön. A programsorozat részleteit itt találja.

  

További híreink

2023. 03. 28.

Látványos videó: így épül a Kalocsa-Paks Duna-híd

A kalocsai ártéri hídon már a korlátokat szerelik; a mederhídon gőzerővel építik a főtartókat; a paksi oldalon pedig zajlik a hídszerkezet tolása a Duna Aszfalt által kivitelezett nagyszabású hídépítő projektben – írja a Magyar Építők.

2023. 03. 28.

2023. 03. 28.

MEGHÍVÓ - DÍJÁTADÓ ÉS KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Március 31-én, pénteken 14 órakor szeretetel várjuk Önöket a KÉP-SZÖVEG-PETŐFI cimű illusztrátori pályázat és a Petőfi 200 Videó- és fotópályázat díjátadó és kiállításmegnyitó ünnepségére.

2023. 03. 28.

2023. 03. 28.

ÁLDOZAT MINDENKI LEHET!

Áldozat mindenki lehet, de mit is jelent valójában a mindennapokban? Kit tekintünk áldozatnak, és ha már az, akkor milyen segítségre számíthat, hol, és kitől? Ezekre a kérdésekre ad választ többek között Pestiné Zélity Brigitta címzetes rendőr őrnagy. 

2023. 03. 28.

Kiskunhalas

2023. 03. 27.

Tavaszi aprók tánca Kiskunhalason

"Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom Minden madár társat választ, virágom, virágom" - szól a magyar népdal. A kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület és a Fészekrakó Egyesület szervezte meg az aprók tánca rendezvényt március 25-én, a városi könyvtárban. Az esemény remek hangulatban zajlott le néptánccal, énekkel és népi játékokkal.

2023. 03. 27.

[ Kiskunhalas ]

2023. 03. 27.

Videók: Utazás tündérvilágba és tudósítás Petőfi Sándor esküvőjéről

Petőfi Sándor költő életét feldolgozó vetélkedőt szervezett a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikuma. A döntőre március 25-én került sor, amin díszvendégként dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke is megjelent. 

2023. 03. 27.

2023. 03. 27.

Petőfivel a virtuális valóságban: ezért is érdemes lesz Bács-Kiskunba látogatni

Virtuális sétát tehetünk a Pilvax kávéházban vagy elkaphatjuk a Nemzeti dal repkedő lapjait, de még a gyerekek is elmerülhetnek egy 360 fokos kifestőben. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának projektjében VR-szemüvegen keresztül ismerhetjük meg közelebbről a 200 éve született Petőfi Sándort. 

2023. 03. 27.

Design by WEBORIGO