PETŐFI A KÉPERNYŐN

A bicentenárium kapcsán megyeszerte rengeteg színes program: kulturális rendezvények, sport események, gasztronómiai kalandozások várják a látogatókat.

A bicentenárium kapcsán megyeszerte rengeteg színes program: kulturális rendezvények, sport események, gasztronómiai kalandozások várják a látogatókat. Ezt a listát erősíti az a 11 részes Petőfi tematikában elkészült sorozat is, melyet a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat megbízásából a Bács-Kiskun Megyei Helyi Televíziósok Egyesülete készíttetett el a helyi televíziókkal együttműködve.

A sorozat Petőfi életének emblematikus helyszíneire kalauzolja el a nézőket. Kecskemét, Szabadszállás, Kiskunfélegyháza, Szalkszentmárton, Kiskunhalas, Kiskőrös, Dunavecse, Kunszentmiklós, Orgovány és Fülöpszállás még ma is őrzik a lánglelkű poéta emlékét. A kisfilmekből megtudhatjuk, hogyan ápolják a települések a Petőfi-kultuszt, milyen ehhez kötődő turisztikai fejlesztések valósultak meg, illetve érdekes helyi anekdotákat is megismerhetünk.

A megyei identitást is erősítő kisfilmek nem csak edukatívak, de igazán színesek, izgalmasak is, a kecskeméti részben például egy eltűnt szobor után nyomozhatunk, és a sorozatban többször megjelenik a mi Petőfink, azaz Bánföldi Szilárd is. 

A sorozatot a megyei televíziók műsorpalettáján is megtalálhatják, de a Petőfi 200 felületeire is felkerül, az első részt január 5-én, este 20 órakor keressék!

További híreink

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

2024. 06. 07.

Június 9. – a választás napja

2024. június 9-ére tűzte ki Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását. A Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A közös eljárásban megrendezésre kerülő választások napján reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni az érvényes személyi okmányok felmutatását és a névjegyzék aláírását követően.

2024. 06. 07.

2024. 06. 06.

Orbán Viktor a Tomori Pál-híd átadásán: Dél-Magyarország jelentősége felértékelődik

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

2024. 06. 06.

2024. 06. 06.

Erre vezet majd az M9-es Bács-Kiskunban: kezdődhet a tervezés

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést. Az új szakasz - tehermentesítve az M0-át - közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között.  

2024. 06. 06.

Design by WEBORIGO