PETŐFI A KÉPERNYŐN

A bicentenárium kapcsán megyeszerte rengeteg színes program: kulturális rendezvények, sport események, gasztronómiai kalandozások várják a látogatókat.

A bicentenárium kapcsán megyeszerte rengeteg színes program: kulturális rendezvények, sport események, gasztronómiai kalandozások várják a látogatókat. Ezt a listát erősíti az a 11 részes Petőfi tematikában elkészült sorozat is, melyet a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat megbízásából a Bács-Kiskun Megyei Helyi Televíziósok Egyesülete készíttetett el a helyi televíziókkal együttműködve.

A sorozat Petőfi életének emblematikus helyszíneire kalauzolja el a nézőket. Kecskemét, Szabadszállás, Kiskunfélegyháza, Szalkszentmárton, Kiskunhalas, Kiskőrös, Dunavecse, Kunszentmiklós, Orgovány és Fülöpszállás még ma is őrzik a lánglelkű poéta emlékét. A kisfilmekből megtudhatjuk, hogyan ápolják a települések a Petőfi-kultuszt, milyen ehhez kötődő turisztikai fejlesztések valósultak meg, illetve érdekes helyi anekdotákat is megismerhetünk.

A megyei identitást is erősítő kisfilmek nem csak edukatívak, de igazán színesek, izgalmasak is, a kecskeméti részben például egy eltűnt szobor után nyomozhatunk, és a sorozatban többször megjelenik a mi Petőfink, azaz Bánföldi Szilárd is. 

A sorozatot a megyei televíziók műsorpalettáján is megtalálhatják, de a Petőfi 200 felületeire is felkerül, az első részt január 5-én, este 20 órakor keressék!

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO