Nemesnádudvaron ünnepelték az újbort

Vármegyénk értékei két folyó közt

Hétvégén rendezték meg Nemesnádudvaron a Szent Mihály Napi Újbor Ünnepet, amelybe Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata is bekapcsolódott a Mi Napunk programsorozat keretében. A Bor Bagoly pince kifejezetten népszerű volt a látogatók körében.

A finom ételek és a jó borok kedvelői igazán kellemesen érezhették magukat a hétvégén Nemesnádudvaron, ahol nem csak a helyieket, hanem a messzi vidékről érkezőket is szívesen fogadták az újbor ünnepén. A szombati hagyományos szüreti felvonulás, a folklór műsorok és a koncertek sorozatát színesítette a látványfőzés, amelynek keretében burgundi marharagu és pincepörkölt készült a vendégek számára. Szombat este bortúrán kóstolhatták végig az érdeklődők nyolc helyi pince kínálatát. 

A Mi Napunk keretében Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata is bekapcsolódott a hétvégébe. A Bor Bagoly pincében akár a Mi Petőfinket is el lehetett csípni egy szelfi erejéig, a VR-szemüveg segítségével pedig elkalandozhattak a látogatók a költő korába. Természetesen a bortúrából sem maradt ki a vármegye pincéje: a 8 kóstolópont egyikeként fogadta a borkedvelőket. 

Szintén a Bor Bagoly adott helyet annak a sajtóbeszélgetésnek, amelyen a vármegyei önkormányzat marketingmunkájának eredményeit vették számba – erről 

ITT olvashat bővebben. 

 

 

Sváb kitartás
„Ebben az évben nem csak a tudás kellett ahhoz, hogy valaki egészséges szőlőt neveljen, hanem szerencse is” – értékelte az idei évet a gazdák szemszögéből Kovács Róbert, a Hajósi Szent Orbán Borlovagrend nagymestere a szombati borlovag avatáson. Hozzátette: a siralmas szőlőárak miatt most van csak igazán szükség a sváb kitartásra, hogy termelők évről évre felvegyék a szőlőművelés terhét. 
Az avatás keretében négy új taggal bővült a nemesnádudvari Szent Mihály Borlovagrend.  

 

További híreink

Soltvadkert

2023. 12. 07.

Trappista sörös az év szaloncukra 

  Soltvadkert igazán irigylésre méltó város. Országosan is egyedülálló értékei vannak, és ezek között vitathatatlan zászlóvivő a Szent Korona Cukrászda, hiszen termékei, fagylaltjai, süteményei és kézműves csokoládéi verhetetlenek.       

2023. 12. 07.

[ Soltvadkert ]

2023. 12. 06.

„Szuperál” az új szennyvíztelep Csengődön

Több évtizedes probléma oldódott meg az új csengődi szennyvíztelep átadásával, amely a jelenlegi három település mellett további háztartásokat és vállalkozásokat is kiszolgálhat majd a jövőben.

2023. 12. 06.

2023. 12. 05.

Megmentették a beruházást: átadták a felújított konyhát Csengődön

Egy elveszettnek tűnt beruházást sikerült megmentenie a csengődi önkormányzatnak: megújult a helyi közétkeztetést ellátó konyha, amely egyben étteremként, sőt konferenciateremként is funkcionál.  

2023. 12. 05.

2023. 12. 04.

Családi Mikulás ünnepség a Megyeházán

Megérkezett a Mikulás Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatához, ahol nem csak a dolgozók, hanem gyermekeik is kaptak ajándékot. 

2023. 12. 04.

Kalocsa

2023. 12. 02.

Jókénykodott a Magyar Pálinka Lovagrend

Barabás Attila, a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere az összefogás semmihez sem hasonlítható, példaértékű mintájának nevezte a lovagrend tagjainak idei találkozóját, melynek Kalocsa adott otthont.  A Kék Madár Egyesület javára történő adománygyűjtés során közel hárommillió forintot adtak át Lakatos György alapítványának, akik a kalocsai kórház gyermekosztályán ápolt és sérült gyermekek gyógykezelésének támogatását is felvállalták. Az adományokat gyógyszerekre, eszközök beszerzésére és a beteg gyermekeket ápoló családok támogatására használják. Dr. Mészáros István kanonok, prépost celebrálta a misét a Szent István király templomban, a pálinka ünnepének tiszteletére.  A Magyar Pálinka Lovagrend mint minden évben, most is felszenteltette az év pálinkáját. Idén a madarasi Lakatos Márton pálinkája kapta a megtisztelő címet. 

2023. 12. 02.

[ Kalocsa ]

Kaskantyú

2023. 12. 01.

Önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztése - Kaskantyú

Kaskantyú Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése – 2022 című, MFP-ÖTIF/2022. kódszámú pályázaton melynek eredményeként 5 999 060 Ft-ból az Önkormányzati fenntartású temetőben parkoló kialakítása, parkosítása című projektet tudta megvalósítani. 

2023. 12. 01.

[ Kaskantyú ]

Design by WEBORIGO