MEGÚJULT A LEGLÁTOGATOTTABB ÉRSEKCSANÁDI KÖZINTÉZMÉNY

közügyek TOP-fejlesztések
Teljesen új köntösbe bújt Érsekcsanád talán legfontosabb épülete.

A település könyvtárát és az orvosi rendelőt is magába foglaló ingatlan felújítására még 2016 tavaszán pályázott sikeresen az önkormányzat, ezt követően 2019 novemberében kezdődhetett meg a munka. A végeredmény pedig igen látványos lett, amit pénteken délelőtt a sajtó munkatársainak is megmutattak. Egy igazi kulturális, közösségi teret hoztak létre, ahol a könyvek mellett különböző számítástechnikai eszközök és internet is rendelkezésre áll. A könyvtár új bútorokat kapott, így mostantól méltó körülmények között válogathatnak a könyvek között a csanádiak, valamint dolgozhatnak a könyvtár munkatársai.

“Ez az épület a falu egyik legrégebbi, egyik legszebb, egyébként pedig a leginkább látogatott közintézménye – mondta köszöntőjében Felső Róbert, Érsekcsanád polgármestere. Ez nem véletlen, hiszen a könyvtár mellett a háziorvosi rendelő is itt található. Az épület homlokzata védett, ami külön kihívást jelentett a tervezőknek. Mind a kapun, mind pedig az épületen sikerült megtartani a sárközi motívumokat. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy mostantól ez az épület Érsekcsanád minden turisztikai és kampányanyagában benne fog szerepelni” – mondta a polgármester.

Felső Róbert köszöntőjében valamennyi résztvevő segítségét megköszönte, aki bármilyen módon segített a beruházásban. Kiemelte: Zsigó Róberttel, a térség országgyűlési képviselőjével nem volt olyan találkozójuk az elmúlt évek során, amikor ne került volna szóba a könyvtár épülete. A politikus ezúttal nem tudott részt venni az átadáson, az ő üdvözletét Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke adta át a jelenlévőknek.

“Örömmel hallottam, hogy a település leginkább látogatottabb épülete újulhatott most meg – kezdte beszédét Vedelek Norbert. Bízunk benne, hogy a mostani fejlesztésnek köszönhetően ez a jövőben majd fokozódni is tud. A magyar kormány számtalan módon támogatja a vidéki településeket, ez a kormány kiemelt célja. Bízzunk benne, hogy minél hamarabb túl leszünk ezen a víruson, utána pedig az érsekcsanádiak gyorsan be tudják majd lakni ezt az épületet.”

Az ünnepségen részt vett Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója is. Elmondta: “a mostani egy igen nagy kitartást igénylő projekt volt. A megyében túl vagyunk a 100. könyvtár átadásán, de ennyi háttérmunkát talán egyik esetben sem végeztünk el. Ennek köszönhetően valóban az készült el, amit ide megálmodtak. Pontosan ilyen egy mai modern könyvtár, ami információs pont és közösségi hely is egyben” – mondta az igazgató.

A mostani beruházás egy hosszabb folyamat egyik első lépése is egyben. Érsekcsanád már kétszer volt régiógyőztes a Virágos Magyarország Versenyen és nem titkolt célja a csanádi önkormányzatnak, hogy 2023-2024-ben megnyerjék ezt a versenyt. Ennek érdekében a könyvtár épülete elé egy különleges előkertet építenek jövő tavasszal. A könyvtári rész fontos közösségi, kulturális tér lesz, ahol koncerteket, filmvetítéseket is terveznek, így nem csak az épület, hanem a benne lévő tartalom is hozzájárul majd Érsekcsanád turisztikai értékeihez.

Forrás: bacskaiharsona.hu

Fotó: Kopri

További híreink

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

2024. 04. 25.

Mentsük meg a tanyákat!

A hungarikumnak számító magyar tanya különös szerepet tölt be Bács-Kiskun vármegye életében; a XVII. századtól meghatározó része hazánk társadalmi- gazdasági berendezkedésének. 

2024. 04. 25.

Kecskemét

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

[ Kecskemét ]

Design by WEBORIGO