Lezárult „Az Érték – Élmény – Egészség megjelenítése közösségi programokban” című projekt

Fi200 Vármegyénk értékei két folyó közt TOP-fejlesztések

2023. november 30. nappal lezárult a Bács-Kiskun vármegyét érintő, megyei identitást erősítő projekt, amelynek keretében a megye értékeinek felkutatását követően kiadványokban, programokban, fesztivál jellegű rendezvényeken mutattuk meg azokat. A projekt vissza nem térítendő 338,22 millió forint összegű európai uniós támogatással valósult meg.

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2018. évben vissza nem térítendő támogatást nyert el a TOP-5.3.2-17-BK1-2018-00001 azonosítószámú Az Érték – Élmény – Egészség megjelenítése közösségi programokban című projekt végrehajtása érdekében.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. 338 millió forint európai uniós támogatás segítségével a már lassan elfeledett, a vármegyénkben még szájhagyomány útján terjedő történeteket, legendákat gyűjtöttük, és az ifjú korosztály számára mesekönyvbe, a többi történetet legendáskönyvbe szerkesztettük, és ingyenes kiadványként a vármegye lakosságához eljuttattuk. A Meseföld kiadványunkat hangoskönyv formájában is publikáltuk. A következő generáció innovációs és műszaki készségeinek fejlesztése érdekében járásonként egy darab 3D nyomtató készüléket vásároltunk. Az eszköz használatára képzéseket és szakköröket szerveztünk.

 

Összeállítottuk a vármegyei – jellemzően – kézműves termékeket és helyi szolgáltatások adatbázisát. A helyi és a vármegyei értékek feltárásnak elősegítése érdekében értékőr képzést szerveztünk. Petőfi Sándor legendás költőnk születésének 200. évfordulója kapcsán tartott emlékévek arculati elemeit és marketing eszközeit jelen projektből fejlesztettük. Vármegyénkben nehezen mondhatnánk olyan települést, ahova a mese és legenda karaktereket felvonultató promóciós célú mesebusz ne jelent volna meg. A mese és legendakarakterek Nemesnádudvar településen szobrok formájában testet is öltenek. Kulturális és ismeretterjesztő programokkal fesztivál jellegű Mi Napunk rendezvényeket szerveztünk és tartottunk vármegyeszerte. Két nyáron át minden járásunkban napközis táborokat szerveztünk, valamint sportrendezvényeket tartottunk. Két társasjátékot is kifejlesztettünk. Az egyikkel kártyákon keresztül teremthetjük meg Bács-Kiskun vármegye ökológiai és természeti értékei által a növény és állatvilág számára a tökéletes élőhelyet. A másik játékban az egyik elkódorgott mesefigurát kell hazavezetnünk. A társasjátékoknak nem csak a prototípus példánya készült el, hanem több mint ezres példányban osztottuk szét vármegyeszerte.

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO